Şimdi Ara

Doğalgaz Tesisatında Yanma hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
56
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba doğalgaz tesisatımızda problem kötü bir problem yaşadık:

    - Evimize doğalgaz tesisatı kurdurduk, ardından ölçümler yapıldı tesisat açıldı. Ancak daha tesisatı kullanamadan, doğalgaz vanaları ve elektrik açıkken tesisatın bir noktasında yanma/patlama oldu. İlk sebep olarak yanma/patlamanın olduğu noktada boru kelepçesi elektrik tesisatını deldi oradan elektrik kaçağı oldu zannettik fakat geçen gün elektrikçi geldi kontrol yaptı hatta duvarı deldi herhangi bir elektrik hattı bulamadık. Tesisatı yapan firma da doğru düzgün bir açıklama getiremiyor. Yanmanın olduğu nokta dışarıdan erişilebilen bir yerde değil ve biz gece evdeyken oldu olay. Yani dışarıdan bir müdahale yok, tamamen kendi kendine oluşan bir durum.


    Neden olmuş olabileceği ve bundan sonrası ile ilgili fikir verebilirseniz çok memnun olurum.

    Şimdiden teşekkürler..



    Video için Link:

    https://drive.google.com/file/d/18qzuH9kCouDMv2l_kEeKn2LbAq8Kfp50/view?usp=sharing










  • İç tesisat ise iç tesisat projesin için kiminle anlaştıysanız sorununuzu çözmek zorunda gerekirse dava edin sonuçları çok daha kötü olabilirdi.Dış tesisatsa zaten sizinle ilgisi yok doğalgaz dağıtım saatinize kadar gelen borudan sorumlu saatten sonra sorumluluk sizde.Boruların boyalı olmaması gerektiğini biliyorum boyamışsınız bu şekilde bir kelepçe kullanımı da uygun değil ama kullanmışsınız.En azından alarm kesici güvenlik sistemi taktırın doğalgaz işi şakaya gelmez havaya uçarsınız.Zaten bu olayı doğalgaz dağıtım şirketine bildirseniz gazınızı keserler ki yasal olarak bildirmek zorundasınız.

  • Teşekkür ederim rayli82. Evet haklısınız iç tesisat. Borular da boyanmamalı ancak büyüklerin kararı bazen ne yapsanız da ikna olmuyorlar. Kelepçe ile ilgili yapılmamalı diye bir yorum kimse getirmedi. Dağıtım şirketi de gördü onların böyle bir kuralı yok herhalde ?


    Neden olmuş olabileceği hakkında fikriniz var mı acaba ?

    Alarm kesici güvenlik sistemi dediğiniz nedir link fln var mı bakabileceğim ?


    Tekrar Teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.