Şimdi Ara

Doktor Tavsiyesi Lütfen (Önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar. Konuyu tam olarak nereye açmam gerektiğini bilemedim, en mantıklı olarak burayı gördüm.

    Zaman ayırıp okuyacak olan varsa doktor yoksa tıp okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum zira uzun bir yazı olacak.

    88 yaşında babaannem var. Yaklaşık 2.5 hafta önce kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırdık ve doktorlar kalp krizini yakın zamanda geçirdiğini söylediler. Yani kalp hasar görmüş. 3 gün kardiyoloji yoğun bakım ve 3 gün de kardiyoloji servisi olmak üzere 6 gün hastanede yattı. Gerek geçmiş yaşantı gerekse psikolojik olarak hastanede daha kötü bir hal alması nedeniyle eve getirdik. Kendisi şeker ve tansiyon hastası aynı zamanda mide problemleri de çekiyor. Bunun yanı sıra ciğerde az miktarda sıvı olduğu ve kalbinin %20-25 kapasiteyle çalıştığı söylendi. Ayrıca böbrek enzim değerlerinin sınırda olduğu ve haftada 1 kez kan tahlili yapılması gerektiği söylendi. Vücutta biriken ödem daha yeni atılabildi ve az miktarda kaldığını tahmin ediyoruz. Mevcut durumda 2-3 günde bir şiddetli nefes darlığı çekmekte. Sol ayağındaki platin ve sağ kalçasındaki parçalı kırığın kendi kendine kaynaması sonucu oluşan durumla beraber zar zor yatarken artık nefes darlığı sebebiyle oturduğu yerde uyumak zorunda kalıyor. Günde yaklaşık 7-8 farklı ilaç içiyor. Devlet hastanelerini ve doktorlarını (bazılarını tenzih ederim) az çok tahmin edebiliyorsunuz. İnsanı tersleme durumları vs. kafa yapıları malesef değişmiyor. Genç doktorlar çok ilgililer ama Allah razı olsun.

    Sizlere sormak istediğim ise bu tip durumda olan bir hastanın nefes darlığı "krizi" geçirdiği zamanlarda oksijen desteği almasının (gerek tüp gerek konsantratör ile) bir yararı olup olmayacağı. Bugün geçirdiği krizden sonra nebulizatör kullanılarak combivent adlı ilaç ile komşunun kullandığı oksijen tüpünden oksijen verildi ve rahatlama az da olsa sağlandı. Hangisinin etki ettiğini bilemiyoruz. Eğer istenirse kullandığı ilaç isimlerini öğrenip yazabilirim. Mevcut durumda yaşını da göz önünde bulundurursak iyileşme kavramının ortadan kalktığını az çok tahmin edebiliyoruz. Zaten amacımız geriye kalan yaşantısında durumunun kötüleşmemesi ve en önemlisi acı çekmemesi.

    Biraz karışık oldu çünkü çok fazla değişken ve verilmesi gereken bilgi mevcut. Eksik bilgi varsa vermeye çalışırım.







  • kalbin içinden vücudun bütün kanı geçmesine rağmen kalp kası kalın bir yapı olduğu için bu kanı kullanamaz
    kalp kasını besleyecek kan koroner damarlar ile kalbe dağılır
    kalp krizi dediğimiz olay kalp kasına kan getiren damarların tıkanarak kalp kasının kansız yani oksijensiz kalmasıdır
    kriz sırasında oksijen verilmesi koroner damarlardaki kan miktarını arttırmasa da kandaki oksijeni arttıracağı için yine de fayda edecektir
    fakat kriz sırasında dil altı hapı unutulmamalıdır duruma göre içtiği ilaçlar arasında kan sulandırıcılar da vardır diye düşünüyorum

    combivent akciğerlerde bronşları genişleten bir ilaç yani hava almayı kolaylaştırıyor kalbin kapasisitesindeki düşüş ile dokulara da az oksijen gidiyor
    bu 2sini düşününce hem oksijen hem ilaç 2si birden rahatlatmıştır
    ama yan etki ve ilaç etkileşimlerinden dolayı siz ilaca başlamayın doktorunuza danışın




  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    Zaman ayırıp okudugunuz ve cevap yazdiginiz icin tesekkurler. Bahsettigim durum aslinda kalp krizi degil. Kalp yetmezligine, akcigerdeki siviya ve vucutta az miktarda kalmis fakat zaman zaman artis gosteren odeme bagli olarak ortaya cikan nefes darligi krizleri. Bakiyorsunuz bir gun cok rahat konusuyor, nefes aliyor ertesi gun tam tersi olabiliyor. Doktorumuz bu tarz nefes darligi ataklarinin olabilecegini ve oldugunda acile goturmemizi tavsiye etti fakat yatalak bir hastadan bahsediyoruz. Hastanede de bu durum sık sık yasaniyordu. Eger gerek gorulurse bir oksijen konsantratoru almayi dusunuyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladim ama oksijenin de bazi etkileri olacak doktora danisin yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalp yetmezliği nedenli akciğerde sıvı birikmiş. Oksijenin tabi rahatlamasında faydası olur yalnız %100 konsantrasyonda vermeyin. Ters etki yapıp solunumu yavaşlatıyor.
    Yaşlılık zor Allah sabır ve sağlık versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    Oneriniz ve iyi dilekleriniz icin tesekkurler. Allah elden ayaktan dusurmeden hayirlisini versin diye dua etmek lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.