Şimdi Ara

Dökülmemi yoksa saç ayrımımı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
21.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • maalesef dökülme. 15 yaşında saçın bu hale gelmişse, ileride kesin kel kalacaksın. o açılan bölgeye Minoxidil kullanabilirsin.
  • Yanliz bu isik altinda cekilmiş bir fotograf normal isik yokken cekince normal sac ayrimi gibi duruyor ayrica bu nasil dokulmeyse sacimi yikarken 3 5 tel anca dokuluyor o bolgeyi sertce cektigimde bazen 1 tel bazen hic gelmiyor nasil dokulme onu anlayamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aloree18

    Yanliz bu isik altinda cekilmiş bir fotograf normal isik yokken cekince normal sac ayrimi gibi duruyor ayrica bu nasil dokulmeyse sacimi yikarken 3 5 tel anca dokuluyor o bolgeyi sertce cektigimde bazen 1 tel bazen hic gelmiyor nasil dokulme onu anlayamadim
    15 yaşında böyle seyrek saç olmaz. baban varsa dayın kel mi?
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Babamda yok dayımda var ama onun 40 dan sonra dökülmeye başladı erken yaşta saçı dökülen yok ayriyetten saçlarım onunkine benzemiyor benim sorum madem orda dökülme var neden saçımı sertçe çekince elime tel gelmiyor ? belkide saç yapım böyledir
  • Yakışıklı ben dahil buradaki herkes halk adamı. Sen neden gidip bir dermatoloğa göstermiyorsun
  • aloree18 A kullanıcısına yanıt
    Bir dermatolog tüm soru işaretlerini kaldırır.Dermatoloğa başvur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bi önden de atsaydın
  • sadece arka böyle ön tarafta sıkıntım yok dökülme yok büyük ihtimalle çünkü saçımı çektiğim zaman 1-2 tel anca geliyor bazen hiç gelmiyor saçımı yıkarken falan çok dökülme yok saçlarım seyrek olduğundan böyle olduğunu düşünüyorum birde fotoğrafta biraz abartı çıkmış normalde okadar yok
  • aloree18 A kullanıcısına yanıt
    bi doktora git ama benim de 17-18 yaşında bu şekilde başlamıştı
  • kanka benimde arka taraf öyle orada bi sıkıtnı yok orası büyüdükçe herkeste belirleşen yer bnim de 15 yaşında yoktu 17 yaşına girince bende de çıktı yani orası normal kimin kafasına baksan orası öyledir

  • Knk herkesin öyle dert etme benim 15 te yokta 17 de gözükmeye başladı herhangibi bi dökülmede yok genden gelen bişey fazla canını sıkma bazı insanların kafa arkası seyrek olur az da olsa benimde öyle yani çok takıntı yapıyosan saç ektirirsin kafanın arkasına belli olmaz ektirilidiğide fazla sıkıntı yapma onun içn


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

    dediğim gibi gen olarak hangi taraftan aldığına bağlı, erkek tipi dökülme dediğimiz şakaklardan başlayıp geriye giden açılma olduğunda yapılacak pek birşey kalmıyor. saç çizgisi önemli bu konuda. senin şu an tepe tarafında hafif boşluk var gibi. şimdiden önlemini al, en azından sarımsak özlü şampuan kullan. ortalama yaş olarak 35ine kadar herhangi bir açılma vs ilerlemesi olmazsa büyük ölçüde kurtarırsın. olursa da dediğim gibi tamamen genetik. sen bakımını yapmaya devam et.jöle idi wax idi kullanma. birşey sürme saçına. fazla da kafaya takma. stres daha da hızlandırıyor dökülmeyi..akışına bırak derim bir abin olarak.. sevgiler..

    bunu dinlemeyin kafasından bir sürü gercek olmayan sey olusturup yazmıs

  • bizim askerde bir cocuk vardı, 20 yasında kafasının tepesi keldi.. gelen gecen kafasına saplak atardı, bu da ınınnınınnnnnn diye söverdi..  sen simdiden sac dökülmesini engelleyecek atraksiyonları almaya basla..

  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt

    Çok bilgiliysen sen yaz da okuyalım bakalım neler biliyorsun bu konu hakkında

    Aşağıda yazdığın mesajın yazı diline bakacak olursak da benim yarı yaşımda veledin birisin.. O yüzden bilmediğim konularda ahkam kesme derim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

    Çok bilgiliysen sen yaz da okuyalım bakalım neler biliyorsun bu konu hakkında

    Aşağıda yazdığın mesajın yazı diline bakacak olursak da benim yarı yaşımda veledin birisin.. O yüzden bilmediğim konularda ahkam kesme derim..

    34 yasındayım ve saclarım senin söyledigin gibi 30 bilmem kaca kadar dökülme olmadı bilmemne tırı vırı değil.. 19 yasında dökülme basladı, 24 yasında norwood 2'ye geldim ve o noktadan sonra sabit kaldı ne tepeden ne yandan 1 tel bile sacımda dökülme olmadı herhangi bir sac bakım ürünü dökülme karsıtı bir sey de kullanmadım ve kullanmıyorum.. daha iyi bir sac icin norwood 2'yi sac ekimiyle düzelttirmeyi düsünüyorum.. fakat henüz karar vermedim..


    konuya dönersek herkesin genetiği sac yapısı dökülme hızı farklıdır mesela benim gibi bazı insanların sadece ufak bir sac kaybı olabilir ama kalan saclar dökülmeye dayanıklıdır.. dökülebilen saclar hızlıca cok genc yaslarda dökülebilir kalanlar dökülmeyebilir.. yok 35 yasına kadar dökülmüyorsa artık dökülmeyecektir yok 18 yasında bu kadar dökülme olduysa kafan kel kalacaktır diye bir olay yok..



    bir süre belli bir noktaya kadar dökülebilir daha sonra dökülme tamamen bitebilir ve hep o sekilde sabit de kalabilir..


    bunun nasıl olacagını sen bilemezsin sen nostradameus musun? kimin sacının ne kadar döküleceğini kac yasında dökülmekten kurtulacağını sen bilemezsin mevcut sacları yakından inceleyen doktor bilir ama daha iyisini allah bilir..  


    kısacası bilmeden bir sürü garip seyi iskembe-i kübradan sallamıssın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 27 Mart 2021; 16:9:9 >




  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt

    büyük ihtimal konuyu açan kardeşimiz bunun cevabını çoktan almıştır zaten ama konuyu bunca zaman sonra hortlatmış olmandan ötürü de bana cevap hakkı doğdu. Ben arkadaşa kesinlikle kel kalacaksın demedim, evet görüntü dökülme gibi görünüyor ama şimdiden önlemini alırsan büyük ölçüde durdurursun,ailende de genetik olarak kel yoksa veya çekinik genden gelen dayı oğulları hala oğulları vs kel değilse senin de kel olman zordur dedim. kesin kel kalacaksın demedim.


    o skalayı biliyorum. belirli bir seviyeden sonra dökülme durabilir veya devam edebilir,bu kişinin aile genetiği ile alakalı. baban keldir,sende sadece şakaklar gider,veya tepede total bir seyrekleşme olur,veya hiçbir belirti olmaz. 35 yaşına kadar da zaten dökülme belirtisi olmaz ise ileriki hayatında allah korusun bir hastalık vs olmadığı sürece kel kalman çok zor..bunu bana bizzat dermatolog söyledi, ya o yalancı ya da ben..bilemiyorum..ama çevremde de yaptığım araştırmalardan bilgilerin tutarlı olduğunu gördüm. gerisi allah kerim tabi..


    kısacası yok işkembe i kübradan sallıyorsun vs gibi kalp kırıcı sözlere lüzum yok, ben dilimin döndüğünce kendi bilgilerim eşliğinde yardımcı olmaya çalıştım..sen de kendi bilgilerini ortaya koymuşsun..ki olabilir,bunlar da muhtemel..bu işin tek bir çıkışı var..genetik..başka da birşey değil..stres vs de çok etkiliyor tabi onu da unutmamak lazım..





  • aloree18 merhaba Hakan ben yardım etmek isterim eğer arayabilirsen? 0538 429 1409

  • Harika-Saçlar H kullanıcısına yanıt

    yapacağın reklama

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.