Şimdi Ara

Dolamayı patlattım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
38.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar parmağımda dolama çıkmıştı,patlattım irin aktı şimdide kan oturdu o civara yav bişey olmaz dimi ölmem dimi?



  • Arkadaşım öncellikle çok geçmiş olsun. 1 ay önce falan benimde baş parmağımda çıkmıştı aynen senin gibi iğne yardımıyla patlattım daha çok şişti ve kırmızılaştı daha fazla ağrımaya başladı ve eczacı bir tanıdığımızın tavsiyesiyle KARA MERHEM aldık onu bolca parmagıma surdum tülbentle parmağımı bağladım 2-3 gece bu şekilde yattım KARA MERHEM deriyi iyice inceltti ve iltahap kendiliğinden patladı hafif kanadı ama ondan sonra ne ağrı kaldı ne sızı burada önemli nokta **** ( Parmağındaki iltahabın tamamını akıtmak parmakta hiç iltihap kalmaması lazım yoksa 1 gun sonra tekrar şişiyor ) Tekrar geçmiş olsun.
  • nedir bu dolama arkadaslar...Bilen birisi anlatabilir mi
  • dolama ne?
  • Tedavi.
    Sıcak banyolar: Dokuların iltihapla şişmesini azaltmaya yardım edecektir. Bunları takiben bir antibakteriyel madde (bakteri enfeksiyonları için) sürülebilir veya eğer bir mantar enfeksiyonu varsa yüzde 1 lik gentian violet solüsyonu kullanılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Radionomy -- 6 Mart 2008; 1:18:52 >
  • Dolama, tırnağın çevresindeki derinin yüzeysel bir enfeksiyonu olup en büyük sıklıkla stafilakoklar veya mantar tarafından meydana getirilir. Bu durum genellikle bir şeytan tırnağını ısırıp kopartma gibi bir yaralanmanın veya tırnak dibindeki deriyi bir işleme tabi tutmak veya deri itmek gibi hareketlerin sonucu olur.
    Tırnağa bitişik olan cildin üzerinde kırmızı, şişkin bölge ile kendini gösterir.

    Bakteriyel dolama genellikle ani ve ıstıraplı bir enfeksiyondur. Yüzeysel cerahat dolu kabarıklar belirebilir. Tutulan bölgeyi bastırınca cerahat sızıntısı olabilir.

    Dolamanın bir başka çeşidine mantar enfeksiyonu sebep olur ve bu, şeker hastalığı olan kişilerde ve ellerini uzun süre su içinde bulunduranlarda yaygındır. Mantar enfeksiyonları ağır ağır gelişir, fakat inatçı olma eğilimi gösterir. Bazen hem bakteriler hem de mantar vardır, böylece daha fazla şişme ve cerahate yol açılır.

    Akut bir enfeksiyon tırnağın çevresinden ve epidermisten dolaşarak bunların altına işleyip ağrılı bir apse meydana gelmesine yol açar. Tırnak dibindeki deri kabarır. Tırnak ayrılabilir.

    Tırnakta bozulma veya renk atması meydana gelir. Nadir olmakla birlikte, bu enfeksiyon parmağın içine işleyerek tendon dokusuna yayılabilir. Deri boyunca görülen kırmızı çizgiler, bakteriler kanınıza karıştığının işaretidir. Eğer böyle bir durum olursa, doktora gidin. Teşhis için dolamaya hangi tip mikroorganizmanın neden olduğunu belirlemek amacıyla cerahat kültürü yapılabilir.

    Tedavi

    Sıcak banyolar: Dokuların iltihapla şişmesini azaltmaya yardım edecektir. Bunları takiben bir antibakteriyel madde (bakteri enfeksiyonları için) sürülebilir veya eğer bir mantar enfeksiyonu varsa yüzde 1 lik gentian violet solüsyonu kullanılabilir.


    alıntıdır....................




    ---------------------
    bizim aileden bir kaç kişide olmuştu zamanında ..kara merem olmasada o zamanlar haşlanmış soganı sararlardı parmaga o şekilde iyileşirdi .. geçmiş olsun ..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.