Şimdi Ara

Dolandırıcılık vakaları çok arttı dikkatli olun!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
2
Favori
3.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar artık dolandırıcılar heryolu deniyorlar ve işin garibi tüm bilgilerinize erisebiliyorlar.Ev adresinize isim soyisim TC numaranız.Telefonunuza gelen bilmediğiniz şeyleri sakin onaylamayin.Avukatiz diyenlere inanmayın.Su ajansa kayıt oldunuz yada su kadar yatırın şu kadar alın diyenler çok arttı hepsi dolandırıcı.Daha bugün patlattım bir tanesini verdim numarasını emniyete.




  • Son açtığım konuda bundan bahsettim biraz.


    X giyim firmasından gömlek aldım, kasada telefon numarası, isim soyisim istiyor. Y firmasından ev dekorasyonu için tepsi aldım, kasada isim, soyisim, telefon numarası. Kargo ile satın aldığım bir ürünün iadesini yapmam gerekiyor; isim, soyisim, açık adres, telefon numarası yetmiyor, TC Kimlik Numarası istiyor bir de. Hayır deyince de işi yokuşa sürüyorlar. Yok iade yapamazmışım sonra, yok bilmemne.


    Bunun bir kontrolü, sınırı olması lazım. Kişisel bilgilerimi verdiğim firmanın bana karşı, benlim bilgilerimi korumaya karşı bir sorumluluğu olması lazım. Hiçbiri yok. Ondan sonra bilgilerimiz internette cirit atıyor, 3 kuruşa bunları satın alan dolandırıcılar da...

    Sürekli kargo sms i alan birisiyim bir kaç gün önce ptt adı altında sms geldi adresinizde bulamadık, adresinizi güncelleyin. Dalgınlığıma geldi açık adrese kadar verdim tekrar dağıtıma çıkması için 7 küsür lira ödeyin kısmına gelince aydınlandı mesele… geçmiş zamanda eli yanmış birisi olarak ulan dolandırıcılara verdik açık adresi iyi mi neyse toplu şekilde 3 Euro’ya bütün Tc nin bilgilerini satıyorlar diyip kendimi teselli ettim.
  • Beni de aşağıdaki telefondan aradılar bu nasıl bir numara çözemedim. Türkiye yazıyor ama rakamlarda bir fazla var yabancı bir ülke olabilir mi düşündüm anlık.

    Açıp açmamakta çok kararsız kaldım. Önemli bir şeydir belki dedim ve açtım arayan kişi Kuveyt Türk bankasından aradığını benim ismimi soy ismimi söyledi bende buyurun dedim anında telefon kapandı.

    Bende bu telefonu emniyete bildirdim çok dikkatli olmak gerek.



    Dolandırıcılık vakaları çok arttı dikkatli olun!!!




  • Konu açıp dolandırıcıları ifşa edelim geçen hafta bizim WhatsApp iş güvenliği gruplarınada Sma hastası dolandırıcılari dadandı cok profesyoneller yalnızca cok dikkat eden kişiler düşmez.
  • qarakedi kullanıcısına yanıt

    Sizde Kuveyt Türk le gorusseydiniz böyle bir numaranız varmı diye.Dolandiricilar genellikle güvenilir kurumlar ismiyle konuşuyorlar.Bugun beni arayan kadin çok profesyonel ve soğukkanlı konuştu.Hatta verdiği bilgiler gerçek ve sizin tüm bilgilerinizi biliyorlar.

  • Ev sahabı kendi düzenlediği tahliye taahhütnamesine 3 yıl önce eve girerken imzaladığım senetler üzerindeki imzamı copy-paste edip icraya verdi.
    Fotokopi belge ile 1 ayda evden attırdı…
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Daha kötüleri de var.Yapay zekayla yüzünüzü kullanıp uygunsuz resimlerinizi size sunup şantaj bile yapıyorlarmış.

  • Sürekli kargo sms i alan birisiyim bir kaç gün önce ptt adı altında sms geldi adresinizde bulamadık, adresinizi güncelleyin. Dalgınlığıma geldi açık adrese kadar verdim tekrar dağıtıma çıkması için 7 küsür lira ödeyin kısmına gelince aydınlandı mesele… geçmiş zamanda eli yanmış birisi olarak ulan dolandırıcılara verdik açık adresi iyi mi neyse toplu şekilde 3 Euro’ya bütün Tc nin bilgilerini satıyorlar diyip kendimi teselli ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokkatto -- 15 Kasım 2023; 20:0:5 >
  • lokkatto kullanıcısına yanıt

    Bana jigolo dolandırıcılığı denk geldi jigolo olmusum.2100 lira ver iptal edim diyor kadının birisi ama çok kurumsal agizla çok güzel konuşuyor rahatlikla saf birini ikna edebilirDolandırıcılık vakaları çok arttı dikkatli olun!!! Yoksa 25000 ödersin diyor.Adimi soyadımi evimin adresini TC numaramida biliyor.Dolandiricilar kendini çok geliştirdi.😉

  • quote:

    Orijinalden alıntı: VolkanCOO

    Daha kötüleri de var.Yapay zekayla yüzünüzü kullanıp uygunsuz resimlerinizi size sunup şantaj bile yapıyorlarmış.

    evet bu olay çok tehlikeli o yüzden ne facebook'ta işim olur ne de instagram'de


    millet yediklerini içtiklerini hatta tuvalete girerken bile resim paylaşıyor şaşırmamak elde değil....



    tavsiyem asla sosyal medya kullanmayın.

  • Banada bu sıralar. Kargon geldi evde bulamadık şuaraya tıkla falan geliyor.

    Abuk sabuk numaralar arıyor. Açmıoyrum. Artılı martılı. Whatsapdan da öyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nexus can

    evet bu olay çok tehlikeli o yüzden ne facebook'ta işim olur ne de instagram'de


    millet yediklerini içtiklerini hatta tuvalete girerken bile resim paylaşıyor şaşırmamak elde değil....



    tavsiyem asla sosyal medya kullanmayın.



    Alıntıları Göster

    Sosyal medya kullanan insanların az bir kısmı sosyal medyanın tehlikelerine uyandı; ama çoğunluk hâlâ ya farkında değil ya da umurunda değil. Bir de bir kere internete düşen bir bilgi, fotoğraf, video vs. kesinlikle bir daha silinemiyor; sonsuza kadar orada kalıyor. Siz sildim zannedersiniz ama onun da yedeği vardır. Zaten kişisel bilgiler direkt istihbarat örgütlerine gidiyor; Facebook Google vs. sildi diyelim, onların sunucularında kalır. Dolandırıcılar da artık sistemli ve teknolojik çalışıyor.





  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Dolandırıcılar evinin adresi çocuğunun eşinin ismi TC kimlik numaran tüm bu bilgileri kimden öğreniyorlar böyle?Dolandırıcı zaten sana bu bilgileri verince korkup ikna oluyorsun.Bugun araştırdım özellikle bu jigoloculuk işinden millet rezil olmama korkusuna veriyormuş para.Herkesin karısı çocuğu itibari var sonuçta bu ara jigololuk ve icra avukat haciz mevzularindan çok dolandırıyorlarmis.

  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt

    Şöyle bir genel kural var ki, şantaj yapana istediğini verirseniz hep daha fazlasını ister; bunun sonu yok. Tek yol boyun eğmemek ve durumu polise bildirmek.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Madolyonun öteki yüzü birde jigolo olacağını zannederek bu sitelere üye olanlar var.Kanunen suç bu iş jigolo sitelerinin hepsi dolandırıcı eeeee siber suçlar neden müdahale etmiyor?İnternet bu sitelerden kaynıyor.

  • asau kullanıcısına yanıt

    50 yaşında adam jigolo sitesine 77 bin lira kaptırmış.Poponun kılları kadayıf olmuş tombalak dayı sen ne kafayla gidip bu işlere bulasiyorsun.Youtubeta var

  • SinanEnginizm kullanıcısına yanıt

    Ona girerseniz en büyük dolandiricilik TÜİK uzerinden döndü asgari ücrete yüzde 200 zam gelmesi gerekirken yüzde 60 geldi.Kimse ses çıkartamadı.

  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt

    Dün parkta arkadaşlarla otururken arkadaşın biri "Hemşehrim geldi" deyip birini karşıladı, yanımıza oturdu.

    Sohbet sohbeti açtı, başına gelen dolandırıcılık vakalarını anlattı.

    Ben de ona yaşadığım dolandırıcılık vakalarını, savcıların takipsizlik kararına rağmen ısrarla şikayetçi olduğumu ve ardından "Yarasa Kız Operasyonunu anlattım.


    Yanımızdan ayrıldıktan sonra arkadaşım bana "Sen asıl hikayeyi bilmiyorsun, bunun köylüsü kız evlenme vaadiyle bundan 2 milyon Türk Lirası aşırmış ve ortadan kaybolmuş. Bunun asıl derdi o, bana da akıl danışmaya geldi" dedi...

  • adamlar youtuba bile reklam veriyorlar açıktan dolandırıcılık yapıyorlar. neymiş botaş hissesine yatırım yapın,Türkiye peetrollerine şu kadar para yatıranın parası şu kadar oldu v.s . borsayla ilgisi olmayan kişiler bu iki şirketin borsada hissesi olduğunu sanır ama ben biliyorum bunların borsa istanbulda açık hisseleri olmadığını. .


    bir de abuk sabuk bilmem ne yatırım danışmanlıktan arıyoruz bize üye olun size çok para kazandıracağız diyenler oluyor.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.