Şimdi Ara

Domuza Çarpma Sonrası Oluşan Değer Kaybı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Geçtiğimiz günlerde bayramdan hemen sonra, araç ile belediye mücavir alanı sınırları içerisindeki bir asfalt yayla yolunda gece seyrederken önüme aniden fırlayan domuza çarpmam sonucu araçta yaklaşık 5000 TL'lik hasar oluştu. Kasko vasıtasıyla ödeme gerçekleşti ama ön tampon, bir ön far, ızgara, araç logosu ve kaput değiştirildi. Araçta istem ve kusur dışı değer kaybı gerçekleştiği için bunu bir şekilde kaskodan tahsil etmemiz mümkün müdür? İzlenmesi gereken yollar nelerdir ve bu işle ilgili zaman aşımı var mıdır arkadaşlar?.. Şimdiden teşekkürler...



  • aras kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Kaskonuzda değer kaybı klozu varsa kendi kaskonuzdan talep edebilirsiniz, mücavir alan dışında ve yolda hayvan çıkabilir tabelası yoksa sahipli sürü ise sürünün sahibinden mahkeme yolu ile tahsil edebilirdiniz. Yabani hayvan olması hasebiyle hayvanın sahibi olmadığından talep edebileceğiniz kimse yok.
  • Türkiye Cumhuriyetinde değer kaybı ödeyen bir kasko şirketi bulunmamaktadır.

    Değer kaybı rücu ve kanıta dayanan bir yapıya sahiptir.Şüphe etkisinin tek taraflı kazalarda silinememesi nedeniyle değer kaybı teminatı kaskoya eklenemez.

    Daha doğrusu eklense bile yasal yollarla bu ücret alınamaz.Çünkü yasal bir durum değildir bu durum.

    Bu işlemi biraz daha açmam gerekirse Türkiye Cumhuriyetinde geleneksel hukuk kuralları uygulanmaktadır.Bu hukuk kuralları kanunda işlenmemiş olsa bile adli merciler tarafından gereken işlem yapılabilir.

    Örnek olarak topluma açık alanlarda çıplak şekilde dolaşmak yasak değil lakin kabahatler kanunu çerçevesinde değerlendirilebilecek bir husustur.

    Buna benzer durum olarak kasko firmaları değer kaybı teminatı için poliçelerinde değer kaybı konusunda bir bölüm ayırmak durumundadır.Lakin geleneksel hukuk bu hükmün koyulmasında engeldir.

    Bu nedenle değer kaybı teminatı Türkiye Cumhuriyetinde yasal olarak alınamaz ve işlenemez.

    Siz bölge sorumlularından(muhtar , karayolları vb.) hatalı veya eksik işlem varsa bu değeri talep edebilirsiniz.Yine kanuna göre yabani hayvanlar sahiplenilmediği için herhangi bir hata olmadığı sürece ödeme maalesef alamazsınız.




  • Arkadaşlar teşekkürler kıymetli bilgiler için, özetle hiç kendini yorma kaskoyla boşuna münakaşaya girme sonuç belli diyorsunuz. Kötü şans.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.