Şimdi Ara

Dsg şanzıman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,
    Benim basit bir sorum olacak. Araç dsg şanzıman.

    Aracımı düşük hızlarda giderken 5 10 gibi aniden hızlanıp sonra frene basıyorum. Bu durum şanzımana zararı var mı? Veya aracıma herhangi bir zararı var mı?
    Aynı şekil yüksek hızlarda mesela 80 giderken 100 e çıkıyorum sonra frene basıyorum ara ara sonra tekrar gaza basıyorum sonra tekrar frene basıyorum. Aynı şekil bununda bir zararı var mıdır?

    Şimdiden teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • dsg şanzımanı iyi bilmiyorum ama konuyu uplamışta oluyum. Hemen sert gaz verip sonra frenle o hızı alıyorsan en azından Yakıt tüketimini genel olarak arttırır.

  • Yaptığınız şeyden ziyade aracı durdurduğunuzda önce N’ye alıp el frenine basmanız gerek. Araç el freninde durduğunda ise fren pedalına basıp park pozisyonuna almanız gerek vitesi. DSG için uzun ömürlü bir kullanım olması açısından gerekli bu. Ekstra bir bilgi olsun diye yazdım ancak sizin bahsettiğiniz şekilde bir zarar vereceğini düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin konusmayayim ama 5-10kmh arasi dur kalk manuel vites icin bile omur azaltiyor. Bunlar kavrama kullanmadan motorun tek basina tasiyabilecegi hizlar degil, bu yuzden omur kisalabilir. Yuksek hizlarda da disli oranlarina gore benzer durumda kalabilirsiniz. Mesela 80kmh'te 5. viteste rahat rahat gidebilirken frenle 5. vitesin alt devir bantlarina duserseniz sanziman ya direkt alt vitese duser ya da kararsız kalabilir. Kararsiz kaldigi durumlarda absürt yukler tasimak zorunda kalabiliyor hem motor hem de sanziman. Bu da olumsuz bir durum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaya geçidi ve kavşaklara son sürat gelip aniden yayanın dibinde duranlara küfrediyorum...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.