Şimdi Ara

DSG ŞANZIMAN hk. !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S.a arkadaşlar öncelikle iyi forumlar uzun zamandır yazmıyorum . Bu konuda çok uzun süredir 7DSG aklımı kurcalıyor bunun hakkındaki olayları merak ediyorum..İnternet'te hep görüyorum ama vazgeçemiyorum ve DSG araç arıyorum. Acaba bu dsg'de ne gibi sorunlar oluyor ? sebepleri nelerdir ? Hiç forumda başına gelen var mı ? Ve en çok merak ettiğim TÜM 7DSG'ler kesinlikle sorun çıkarırmı ? Ne gibi sorun çıkarır cevabını uzun zamandır merak ettiğim sorular.. Diğer sitelerde çk fazla kulaktan dolma bilgiler var.. Cevaplarınızı bekliyorum iyi geceler...



  • Forum çalkalaniyor sen dsg diyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSG nin ipi çekildi
  • uzak durmanda fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uysall07

    Forum çalkalaniyor sen dsg diyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forum sayesinde DSg satışları artıyor...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam hiç kullanmadım ama okuduklarımdan ve duyduklarımdan dizel ve yüksek hacimli motorlarda sorun olduğu fakat 1,2 litrelik motorlarda çok sorun yaşanmadığı yönünde 1,2 TSİ kullanan arkadaşlar daha açıklayıcı olurlar heralde
  • bende tecrübe etmedim aama yabancı forumlardada aynı muhabbet dönüyor dsg tamamen dayanıksız ve sorunlu bir şanzıman zorlamaya hiç gelmez zorlamasan bile patlıyor anlaşılan bence bukadar bariz durumdayken bulaşmamanızda fayda var zaten vw de bu gidişle ya revize edicek yada dsgden başka bir sisteme geçicek bu güdüşle gerçekten başı ağrıdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oquzdag

    Forum sayesinde DSg satışları artıyor...

    aynen, bizim millete bir şey hakkında iyi yada kötü çok konuştunmu sahip olmak ister ona...

    bu arada dsg nin vites topuzuna elini bile sürmemiş forum ahalisinin , dsg yi bu kadar konuşması (iyi ya da kötü) bu kadar her cümlenin içine dsg den bahsetmeleri nasıl bir duygu,düşünce yapısıdır anlayamıyorum...

    Siz burada uyarı yaparak çok çok az sayıda alıcının fikrini değiştirebiliyorsunuz, ne doğuş oto nun ne de vw nin satışlarına öyle yada böyle direk ya da dolaylı etkiniz yok, alacak insan yine gider dsg alır...

    son olarak dsg ile değilde vw sahibi olamadım , ya da sıra bekleyemedim diye içinde sancı olan arkadaşlar kendini kabak gibi belli ediyor zaten...

    bu arada oğuzdağ arkadaşım alıntı yaptım ama bu yazılanlar sana değil di yanlış anlama




  • Bende 1 hafta 550kmdir tdi dsg yeni leon kullanıcısıyım.

    Arızalarını buradan okudum.. Ama çevremdeki kullanıcılarından hep memnuniyet duydum. Kusursuz değil tabiki yeni sayılır bi teknoloji..

    ama sürüş keyfi kusursuza yakın diyebilirim.. Garantimi 2 sene uzattım. 4 sene kafam rahat.. bozulursa da bozulur yapacak bişey yok. insan yapımı bir mekanizma nihayetinde.

    Açın şikayetvar'ı normal manuel şanzımanı bozulupda yolda kalan da birsürü insan var..
  • Bu da bizim yaşadığımız sorun, üst paragraf çözüm, alt paragraf sorun.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87816410

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shellci

    Bende 1 hafta 550kmdir tdi dsg yeni leon kullanıcısıyım.

    Arızalarını buradan okudum.. Ama çevremdeki kullanıcılarından hep memnuniyet duydum. Kusursuz değil tabiki yeni sayılır bi teknoloji..

    ama sürüş keyfi kusursuza yakın diyebilirim.. Garantimi 2 sene uzattım. 4 sene kafam rahat.. bozulursa da bozulur yapacak bişey yok. insan yapımı bir mekanizma nihayetinde.

    Açın şikayetvar'ı normal manuel şanzımanı bozulupda yolda kalan da birsürü insan var..

    O 4 senelik garantinin içine DSG yi alırlar ise şanslısın çünkü kullanım hatası diye kapıdan çevrilen çok adam var. Bizde kayınpedere 2012 polo aldık dsg li araç 2500 km de. Daha şimdiden beni kıllandırmaya başladı, özellikle soğuk havalarda seçeceği viteste kararsız kalıyor ve arkasından bir titreme geliyor sanki iki vitesin arasında kalmış gibi bakalım hayırlısı ne zaman patlayacak diye bekliyorum.




  • AO A kullanıcısına yanıt
    Aracı garanti kapsamındayken, bakımlarını yetkili serviste zamanında yaptırmasına rağmen.. DSG'si arızalandığında garanti dışı denilip kapıdan çevrilen 1. dereceden yakınınız var mı?

    yanlış anlamayın merakımdan soruyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serco05

    Bu da bizim yaşadığımız sorun, üst paragraf çözüm, alt paragraf sorun.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=87816410

    Hocam Leon mu aldin??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunlu bir şanzıman..

    en büyük sorun ise sözde iyi niyetten parçayı ücretsiz verip işçilikten itelemeleri..

    malesef 2000 tl gibi uçuk rakamlara çıkabiliyor işçilik ücretleri..

    bu şanzımana 100 bin km kavrama garantisi verip değişimide 1000 tl ücretle yapacakalrını belirtseler sorun belki çözülecek..

    ama 10 yılı geçtim 100 bin km garantisi bile yok..

    devletimizde bu grubun (skoda, seat, vw) yaptığı soygunu izliyor kenarda..

    cari açık cart curt diye telefona taksiti kaldırıp, araç vergilerini artıran devlet bu araçların parça vs garantisinde 3 maymunu oynuyor..

    bu ülke de onun yurtdaşalrıda malesef zavallı durumda bu yüzden.. ama bunun suçu sorumluluk almayan devlette..
  • (Premium markalar hariç) Piyasada DSG gibi Konfor/Performans/Ekonomi bir arada sunan şanzıman yok. Kullanmadan önce bende abartıyorlar diyordum ama hakkaten aşık olunası şanzıman. Problem çıkarma riski var. Uzun kullanacaksanız 1000 tl ye +2 yıl garanti alırsınız. DSG keyfi fazladan 1000 tl vermeye kesinlikle değer.
  • Baba Naber kullanıcısına yanıt
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Araç kuzenimin Can, olay beraberken başımıza geldi, konu açalım dedik, yeni üyelere pek itibar edilmediği için benim hesabımdan açtık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sorunum DSG ile değil dostum anlıyor musun beni? Vag'ın sorunu benimle adamım! Çok farklı iki konsept bu. Zira,

    Arabayı aldım, 5000km itibari ile titremeler başladı. 9000km'de iken titremeler daha çok vibrasyon makinası kıvamına geldi. Servise gittim. Hatalı üretim Kavrama dendi, kavramayı 1 ay bekledim. Değiştirdiler. Araç şu an 90.000km'de hala aynı kavramayı kullanmaktayım.

    Araç 72.000km'de iken aşırı yağ tükettiği için motoru rektifiye oldu. En çok 1.8tfsi ve 2.0tfsi motorlarda hatalı üretim segmanlar sebebiyle yanma odasına yağ kaçağı oluyormuş. Hatalı üretim segman motorda silindirler dahil birçok parçanın değişmesine sebep oldu. Tüm masrafı aracın garantisi bitmiş olmasına rağmen Doğuş karşıladı. Bunun gerçekleşmesi için bayağı yazışma yaptım, burada konu açtım falan...

    Araç 75.000km'de iken DSG Mekatroniği artık iyice zıvanadan çıkmıştı. Dışardan bakan içerde MC Hammer dinlediğimi sanar. Öyle kafa sallamalarına sebep olan kalkışlar yapıyordum. Özellikle 1'den 2'ye atarken benim gibi kafası gövdesine ağır gelen pancar kafalı tipler için boyun travması riski oluşuyordu. Neyse en son bir vakit buldum. Tekrar servise gittim. Geçen seferki yazı çizi ve çirkef akma sorunsallarından ötürü bu sefer direkt kendileri ücretsiz değişim dediler. 1 ay sonra parça geldi, gittim değiştirdim.


    Kısaca evet DSG sorunlu. Ama tek sorunlu DSG değil. Motor da sorunlu. Yazıp çizene kadar işçilik ücreti isteyen Doğuş da sorunlu. Ama aşırı sorunlu değil Doğuş. Neticede iki zorlayınca ödedi. Ama bir şansını deniyor şööyle.

    Klima fanı bu derece düşük bir km'de bilya dağıttı. Yeri çok kötü bir yerde. Göğüs inecek falan. Hiç uğraşamayacağım. Böyle biniyorum.

    Direksiyonu tam sağ yapınca hareket ederken bir gıcırtılar geliyor. Davlumbaz kırıldı da ona mı sürtüyor dedim, yok değil... Korkarım bir ara bana Aks kaçacak. Şimdilik erteliyorum.

    Arabanın Z rotları çok sağlam Allahı var. 10cm boyu 3cm eni var. Hayatımda gördüğüm en kısa Z rot. Bu yüzden çok sağlam. Helal olsun. Hiç olmazsa onu düzgün yapmışlar. Jantları da sağlam bayağı. 160 ile giderken lastik yardım. Jant sağlam kaldı.

    Kaporta aluminyum. Annem geçen bir arabaya sürtmüş. 4cm'lik bir bölgede boyayı metale kadar almış. 3 aydır yağmur çamur öyle geziyoruz. Henüz paslanmaya başlamadı. Eğer aluminyumsa göçen kısmını çekiçletmek mümkün olmayacak sanırım. Dur bakalım hayırlısı...

    Aracı aldığımdan beri tente çevresi plastik aksamlarda boşluklar vardı titreşip ses yapıyorlardı. Geçen gün bu tarz her parçayı söküp, içine sünger tıkıp geri kapattım. Şimdi rahatım. Mihendisd beyin düşünemediğini ben düşündüm şerefsizim.

    VAG pişmanlıktır. 90.000km sonra satarken çok öveceğim ama haberiniz olsun. Ayrılmak istemeyeceğim. Gözlerim dolacak falan... Noter satışından sonra arkasından yerlere çöküp çamaşır yıkamacasına 9 8'lik oynayacak, akşam meyhaneye gidecek arkadaşlarla adam başı 1 küçük rakı bitireceğim. Adam başı bir büyük rakı Frontera'nın hakkıydı.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.