Şimdi Ara

DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Maymun Çiçeği (Monkeypox) virüsü artık küresel ölçekte bir tehlike haline gelmiş bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından kısa bir süre önce alınan karara göre hastalık için küresel acil durum ilan edildi. Alınan kararla birlikte Maymun Çiçeği hastalığı COVID-19 ile aynı önem derecesine ulaşmış durumda.



    Ayrıca Bkz.Maymun Çiçeği virüsü nedir? Maymun Çiçeği hakkında her şey



    Vakalar buzdağının sadece görünen kısmı



    Birleşmiş Milletlere bağlı DSÖ kuruluşu, virüsün 74 ülkeye yayıldığını ve 16.836 vakanın tespit edildiğini bildiriyor. Yale Üniversitesi'nde halk sağlığı ve epidemiyoloji profesörü olan Albert Ko, tespit edilen vakaların buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu söylüyor. Ko’ya göre Avrupa ve ABD’de ki salgınları durdurmanın artık çok geç. Öte yandan virüsün yetersiz kaynaklara sahip fakir ülkelere büyük zararlar vermeden önce durdurulabileceği aktarılıyor.



    Virüsün iki türü var



    Maymun Çiçeği virüsünün insanlarda görünen iki türü olduğu bildiriliyor. Bunlardan yüzde 10 ölüm oranına sahip olan türü şu anda sadece Afrika’da tespit edilmiş durumda. Dünya genelinde salgını tetikleyen versiyonu ise nadiren ölümcül olan hafif bir tür. Virüsün her iki versiyonunda da vücutta ateş ve ağrılara neden olan kızarıklıklar oluştuğu gözlemlenmekte. Bilim insanları Maymun Çiçeği virüsünün enfekte kişiyle temas halinde veya enfekte kişinin vücut sıvılarıyla bulaştığına dikkat çekiyor.





     



    Maymun Çiçeği tedavisi var mı?



    Maymun Çiçeği hastalığı esasında yeni bir virüs çeşidi değil. İlk olarak insanlarda 1970 yılında görülmüş olan hastalık için antiviral ilaçlar ve aşılar mevcut. ABD ve Avrupa’da virüs hafif seyrediyor ve buradaki ülkelerin aşılara erişimi halihazırda bulunuyor. Ancak vakaların daha ciddi olduğu Afrika’da aşı konusunda ciddi eksikliklerin olması endişe verici.



    Başka bir endişe ise aşı arzının halihazırda az olması. Bu bildiri ile birlikte acil durumun ilan edilmesinin, risk atlında olmayan kişilerde bile aşı talebi oluşturabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte DSÖ genel direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Dünyaya hızla yayılan, hakkında çok az şey anladığımız ve kriterleri karşılayan bir salgınımız var" dedi.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2022/7/23/23275380/monkeypox-global-emergency-world-health-organization







  • uydurma değil. bu mrnaların mutasyona uğrattığı bir virüs. bunu 90 yaşında fransız virolog 2020 yılında söylemişti. mrnaların mutasyonu kolaylaştırdığından bahsetmişti. ama ÖZGÜR Amerikan medyası adamın videolarını tüm platformlardan sildiler.


    batılılar çok salak. cidden çok slaklar. hele almanlar. koyun gibi sıraya giriyorlar.

  • DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldı



    Agam bu adam bizi 100 yıl önce uyardı ama kulak asmadık. şimdi pisliklerin ceremesini çekiyoruz.


    bugün markete gittim alış verişe. market arabasını geri götürüyorum, arabaya eşyaları yüllemişim. neyse bir kadın gördüm alman yaşlı 70i geçik. 80 belki. artık anlından bir çatlaklar var. kadın baktı bişey demedi. sonra ben geriye dönüyorum marketin otoparkına ( olay 2 saat önce oluyor). market dediysem Türk marketi var, onun yanında. neyse birader arabada. kadın arkamdan gelmiş. cama bile dokunmadı elini kaldırdı birşey soracak. açtım camı. kadının yaşlılıktan sesi titreyerek bişey sormak istedim ama dedi, benim de biraderin almanca şakır şakır .. dedim ne istiyor teyze bir sorsana. bozuk para soruyormuş. parası yokmuş. kadın 4 5 defa özür diledi. bende keine problem frau vs bende bozuk 2 euro vardı , birader arabada 5 6 euro kadar bozukluğu verdi. kadına parayı verdik kadın ağlamaya başladı tekrar teşekkür ediyor arka arkaya. dedik sorun var mı başka birşey. kadın hayır yemek alıcam evde yemeğim yok dedi. birşey oturdu içime o an.


    neyse ...


    şimdi bu anlatılan olaylara ; bknz rotschild kontrolünde DSÖ ... hede hödö gömphlö diyecek solcular çıkacaktır ama ...




    DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldı




    DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldı



    işte durum bu. onların istedikleri arasından seçip; onların kuklaları tarafından yönetiliyoruz. WHO yani DSÖ mü özgür sanıyorsunuz?





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    lale ben dso yu dinlemiyorum gelgelelim Avrupa yarim sekuler bir kafa , ülkemizdeki ileri gelen hocalarımız saglik alninda hepsi fda i referans alir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Almanca yazıyor fotolarda. Almanca okuyamam.

  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim virgiline noktasına kadar katılıyorum ve ingilizlerin kraliçesi birzamanlar başbakan demir leydi lakaplı bunlar meşhur kızkardeşler.

  • MAYMUN ÇİCEĞİ UYDURMASI COVİDİN AŞIDAN SONRAKİ HALİ AŞI OLMAYIN ARKADAŞLAR .

  • Okullar hiç açılmasın o zaman

  • noobszle kullanıcısına yanıt

    FDA zaten amerikan ayağı... krala biad etmiyorsan amerika da iş yapamazsın. bu adamlar böyle. ruısya meselesinde gördük nasıl köpeklerini sağa sola atmışlar! bir tek orban diz çökmedi! sebebi ise :



    DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldı



    adam telefon kulubelerine kadar herkese mesajını verdi seçimlerde. yalnız işin garibi şu: orban , 6lı sol muhalefeti sandığa gömünce son seçimlerde, ses bizim terörist sevici liberal kürtçü aydın kaynaklardan geldi :)




    DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldı

    Orban milliyetçi adamdır. kendilerine asyalı denmesini umursamaz. lgbt vs dayatmaları hakkında konuşmalarını oku, bulabilirsin. yani texti önüne soros değil kendisi koyup konuşan adamdır. Ama solcu liberaller illa bir çamur atacaklar ya ... adamı hırsızlıkla suçladılar. adamın altında arabasına bakın :) bir adet mercedes cla bir adet de eski kasa Vw minivan ... ama yok illa çamur atacaklar ya ... ayrıca avrupa'da yahudileri fareye benzetirler. Allah bu silüeti vermiş adamlara. soros ise güzel karışmış yahudi. belli olmuyor onda.




    DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldı




    üsteki filmi izleyebilen izlesin. güzel dokundurmalar var. amerika da siyaseti üstü kapalı anlatıyorlar. ayrıca filmde iki karakter var. para kaynağı. soy adlarına dikkat edin. alman kırması soy adları var. genelde bu türde soy adları taşıyanlar katolik değilse başka kökenden oluyorlar. bknz: Mark Zuckenberg, david rotschild isimlerinde olduğu gibi...





  • eylül kabus kullanıcısına yanıt

    Almanya'yı almanlar yönetmiyor ...


    mesela yeşillerin partisi vs spd iki kardeşler. ikisi de siyasal islamı bize karşı destekler. nasyo sosyalist yani millyetçi her düzene karşıdırlar. bizdeki pkklıları beslerler, bizdeki dincileri beslerler... mesela madımak hotelini yakan zümre şu anda Almanya'da manheim şehrinde yaşıyorlar. almanya bunlara para bağladı. yani fetöcüleri , kaplancıları yani dinci takım yanında ayrıca pkk gibi teröristleri de besliyor bu zihniyet.


    yoksa nasyo sosyalist almanlar Atatürk'ü benimseyen, fikir olarak örnek bir şahsiyet olarak kabul eden topluluk idi. Atatürk'e zırhlı mercedesi ve bir çok silahı hediye etmişlerdir.


    he yeşiller yani sol liberaller ayrıca kendi ülkelerine düşmandır. göç politikası vs hepsini kabul edenler bunlardı. cdu 1992 ye kadar sağ merkezdi. sonra evrilttiler ve 2005 de gizli liberal merkeli başa getirdiler. merkel dönemini çok överler ama merkel döneminde almanya 2,5 trilyon euro borçlanmıştır. bunu kimse dile getirmez. çünkü medya da bu malumların elinde.





  • graw.a3 kullanıcısına yanıt

    uydurma değil. bu mrnaların mutasyona uğrattığı bir virüs. bunu 90 yaşında fransız virolog 2020 yılında söylemişti. mrnaların mutasyonu kolaylaştırdığından bahsetmişti. ama ÖZGÜR Amerikan medyası adamın videolarını tüm platformlardan sildiler.


    batılılar çok salak. cidden çok slaklar. hele almanlar. koyun gibi sıraya giriyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 24 Temmuz 2022; 10:56:18 >
  • Aslında kaldırsınlar kağıt ve bozuk parayı oldum olası sevmiyorum para kullanmayı; milletin bakterilerini taşıyoruz , adam aidsli mi, veremli mi, grip mi , salya sümük , kan her şey var ama sürekli üzerimizde taşıyoruz. Hiçbir şey olmasa bile tuvaletten çıktı elini yıkadı mı ? Hastanede günde kaç hasta geliyor bunlar para kullanmıyor mu? Tamam hepsi bulaşıcı hastalığa sahip değil ama hepsi mi böyle! Niye hala para taşıyoruz , temassız kartı tut yeterli. Hatta pasaportu ve kartları da kaldırıp kimlik ile hepsini bir yapmaları lazım. Araç geçişleri, ehliyet, kimlik, metro , otobüs kartları , uçak biletleri için falan her şey kimlik üzerinden olabilir. Bizde yine bunu yapmazlar da Avrupa'da neden yapmıyorlar ,anlam veremiyorum!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 24 Temmuz 2022; 18:24:01 >
  • Ne idiğü belirsiz mrna sıvılarının yan etkisine hoşgeldiniz. Koşun daha çok mrna sıvısı olun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maymun çiçeği 1958 yılında keşfedildi ve resmi kayıtlara 1970 yılında girmiş bir hastalık. Yeni bir hastalık değil.

    Aşıların yan etkilerini maymun çiçeği ile maskelemeye çalışıyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • graw.a3 kullanıcısına yanıt

    doğrudur

  • Tavsiyem kimse aşı olmasın bu şeytanın evlatları insanlıkla dalga geçiyor.kurulu düzen yıkıp yenisini getirmeye uğraşıyorlar. Teknolojik diktatörlük, kölelik düzeni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldıAcademy of Ideasyoutube
    In this video we examine how fear can be used as a tool to manipulate others, and how those in positions of power, past and present, have effectively used fear to control certain aspects of society. =================================================== Support us on Patreon: patreon.com/academyofideas Recommended Readings: They Thought They Were Free by Milton Mayer - http://amzn.to/1WUNVvI (affiliate link) Feardom: How Politicians Exploit Your Emotions and What You Can Do to Stop Them - http://amzn.to/27T5X4T (affiliate link) =================================================== Get the transcript: http://academyofideas.com/2015/11/fear-and-social-control/
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dw_ybzC2wP7Q&q=EgQuLZpEGIii9pYGIhDXwD9IT-RiMLOmBO3R-HXRMgFy


    ŞOK DOKTRİNİ - Naomi Klein



    DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 24 Temmuz 2022; 21:45:19 >




  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Nakitsiz toplum hayali kuran küreselcilerin en sevdiği insan tipisiniz.


    Siz isterseniz nakit kullanmadan hayatınızı sürdürebilirsiniz.

    Başkaları niçin sizin fantezilerinize uymak zorunda olsun?


    ayrıca nakitin olmadığı bir ortamda, elektrik veya internet kesintisinde neler olabileceğini hiç düşündünüz mü?


    Tabi ki düşünmediniz. Benimki de saçma sapan soru işte. DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldı 


    Şöyle bir örnek belki düşünmenize yardımcı olur.







  • djoz kullanıcısına yanıt

    Elektrik ve İnternet zaten hayatımızın vazgeçilmez parçası, kabile yaşamı mı bu. 10 Yılda olası bir elektrik sorunu yaşamak, sağlığımızdan daha mı değerli! Ayrıca elektrik olmasa bile artık herkesin cep telefonunda internet var , iki dakikada açıp ödersiniz. Ancak bankaların problemini de ben düşünecek değilim , kesinti onların problemi ise altyapısını ona göre güvenli bir şekilde kurmak zorundalar!

  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Kanadalılar cepten ödeyebilmiş mi, bari cevap yazmadan önce habere bir göz atsaydınız. DSÖ, Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum kararı aldı 


    Kendi tercihlerinizi veya fantezilerinizi başkalarına dayatmanın sağlıkla alakası yoktur.

    Tekrar ediyorum, siz hastalık geçeceğini falan düşünüyorsanız nakiti terk etmek gibi bir seçeneğiniz şu anda da var zaten.


    Ama otobüse veya metroya bindiğinizde yine başkalarının dokunduğu yerlere dokunmak zorunda kalacaksınız.

    Ve kapalı mekanda onların soluduğu havayı da soluyacaksınız.

    Bence siz dünya dışında yaşamanın yollarını arayın veya haritadan kendinize güzel bir ıssız ada bakın.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.