Şimdi Ara

Dua emojisi hakkında....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dua emojisi hakkında....


    Dua emojisi hakkında....


    Müslümanlar arasında bu soldaki emojinin yaygınlaştığını farkettim. Mesela biri teşekkür ederken, yanına da bu emojiyi koyuyor. Bunun ne anlama geldiğini ya bilmiyor ya da hiç araştırmamış ve başkaları da bu emojiyi kullanıyor diye tamamen sürü psikolijisine uyarak onlardan gördüğü gibi kullanmaya başlıyor.


    Bu iki elin avuç içlerini birleştirerek yapılan hareket, hıristiyanların ve budistlerin dua ediş şekilleri olup, İslamiyet ile zerre kadar alakası yoktur. Bir müslüman bu emojiyi asla kullanmamalıdır, masum değildir, teşekkür ederken veya direkt olsun kullanılmamalıdır.

    Sağdaki emoji de tam olarak müslümanların dua ediş şeklini yansıtmamaktadır; Her iki elin de arasında boşluk olması gerekirken, bitişik olmuşlar.


    Bu durumda en iyisi hiçbir dua emojisini kullanmamaktır.


    Bazı kimseler "müslüman dua ederken elleri semaya kaldırırken birleştirse ne farkeder" diye düşünebilirler.


    Müslim ve Nesâî’nin rivayet ettiği, (Resulullah "Aleyhisselam", duada koltuk altının beyazı görününceye kadar ellerini kaldırırdı) hadis-i şerifi ile diğer hadis-i şerifleri açıklayan Dürr-ül muhtar ve Hindiyye gibi muteber kitaplarda, dua ederken, avuçlar, yüze karşı değil, semaya karşı açık ve göğüs hizasında, ellerin bitişik değil, aralıklı olması gerektiği bildiriliyor.

    Dua esnasında ellerini, koltuk altlarının beyazlığı görünecek kadar kaldırmak sünnettir. (El-fıkhü alel mezahibil-erbea) Duada eller birleştirip kaldırılınca, koltuk altının görünmesine imkân yoktur. Eller açık olmalı ki, koltuk altı görülsün.


    Bu yüzden sağdaki emojiyi de kullanmaktan kaçınmak lazımdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 17 Ocak 2024; 10:53:52 >







  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.