Şimdi Ara

Dubai'de Dil Eğitimi, Çalışma İzni ve Yaşam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
2
Favori
3.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dubai İngilizce dil okuluna giderken yasal çalışma izninizin olabileceği ülkeler arasındadır. 12 hafta ve üzeri İngilizce dil okuluna kayıt olduğunuzda Dubai'de work and study programına hakkını kazanmış oluyorsunuz.


    Dubai dil okuluna başladıgınızda Dubai'de okulun kariyer temsilcisi sizi turizm alanında maaşlı işe yerleştiriyor. Yaşam masraflarınızı rahatlıkla kazanacak, üzerine para dahi biriktirebileceksiniz. Bütçe sorunu yaşayan veya İngilizce dil okuluna çok fazla ücret ödemek istemeyenler için tercih edilecek yegane ülke Dubai’ dir. İngilizce dil okulları Dubai’nin kalbi Jumairah Lakes Towers bölgesinde yer alıyor. Dubai’de kullanılan dil tamami ile İngilizce’dir.


    Dubai her ne kadar bir Arap ülkesi olsa da nüfusunun 95%'i çok ulusludur. Yaklaşık 212 farklı ülke vatandaşı Dubai'de yaşam sürmektedir.




    PANDEMİ DÖNEMİNDE DUBAİ’DE EĞİTİM VE YAŞAM NASIL?


    Yanda göreceğiniz görselde yer alan kampanyalar 1 Ekim 2020 – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında geçerli olacaktır.Okula 500 USD deposit ödenip bu fiyat 2021 sonuna kadar sabitlenebilir. Depozit iadesizdir. Artık tüm vize türleri için sağlık sigortası zorunluğu getirildi.Her 3 ay için 90USD.

    Şimdilik Doğrudan uçuşlar yok sadece aktarmalı uçuşlar var şu an için. Beyrut, Kahire, Amsterdam, ukrayna, Astana ve Tahran üzerinden giden öğrenciler sorunsuz bir şekilde Dubai ye ulaştı.Ağustos ayından beri 8 öğrenci gönderdik ve bu öğrenciler yüz yüze eğitime mutlu bir şekilde başladılar. Şu an oradaki öğrencilerden ciddi manada pozitif geri bildirimler var, pandemide bile böyle güzel dönüşler almak çok sevindirici.

    Dubai pandemi sürecinde en erken tedbir alan ülkelerden biriydi ve bu yüzden bizim okulumuz ilk kapanan okullardandı.Çok şükür ki hızlı bir şekilde de toparlamaya başladı ve günlük vaka sayıları şu anda 200 lere kadar düştü ki bu 7 emirliğin toplam sayısı.

    Biz ES Dubai olarak 7 hazirandan beri yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Şu an için öğrenci vizeleri askıda fakat turist vizeleri açık ve hemen gitmek isteyen öğrenci arkadaşlarımızı turist vizesi ile gönderiyoruz.6 aydan uzun süreli olan arkadaşlara Dubai de vize türünü değiştiriyoruz(herhangi bir fark almadan, okul farkı ödüyor). not olarak öğrenci vizesine çevirme 3 ay sonra oluyor.

    Dubai haziran ayından beri normal hayata geçiş yaptı ve Dünyada milyon kişi başına en çok test yapan ülke konumunda.Ve kapılarını herkes açmış durumda, şu an için korona konusunda dünyanın en güvenilir ülkeleri listesinde 11. sırada. 

    Dubai’de hemen eğitime başlamak isteyen arkadaşlar var ise Dubai'yi gönül rahatlığıyla tercih edebilirler.


    DUBAİ’DE YAŞAM NASIL? 


    Dubai Jumairah Lakes Towers bölgesi Amerikan ve İngiliz ve diğer Avrupalı milletlerin ikamet ettiği ve  birçok iş merkezinin bulunduğu gelişmiş bir bölgedir. English Study okulu Dubai marinaya yürüyerek 15 dakika, Jumeirah beach residence sahiline yürüyerek 20 dakikada rahatlıkla ulaşabilir. Dubai %87 lik göçmen nüfusuyla dünyanın en kozmopolit bölgelerinden biridir.Bu durum Dubai’yi farklı kılmakta.Bu sebepten dolayı  Hayatın her noktasında İngilizce öncelikli ve zorunlu dil konumundadır. DUBAİ’ de İngilizce dil eğitimi alırken diğer yandan yasal olarak çalışabilmeniz de mümkün oldugundan ekonomik olarak bütçe sorunu yaşayan veya İngilizce dil okuluna çok fazla ücret ödemek istemeyenler için tercih edilecek yegane ülkedir.Dubai dil okulu Dubai’nin ilk ve tek uluslararası çapta eğitim veren ve öğrenci vizesi sağlayabilen dil okuludur. Okulumuzda başlangıç seviyesinden Advanced seviyeye kadar tüm seviyeler mevcuttur. IELTS hazırlık sınıfımızda bulunur. Dersler Sabah 9.00 – 12.00 ve 12.15 – 3.00 ve 3.15 – 6.15 arasında verilir. Öğrenci seviye tespit testlerini tamamladıktan sonra ders saatini hocası belirler. Okulumuz öğrencilere vize sponsorluğu yapabilmekte ve tüm vize işlemlerini öğrenci adına yerine getirmektedir. Öğrencinin herhangi bir konsolosluğa gitmesine, banka hesabı göstermesine ve benzeri birçok evrak işlemleri ile uğraşmasına gerek yok. Kayıt ve Dubai vizesi için şu evrakları talep etmekteyiz.


    • 1-Fotoğraf
    • 2-Pasaport kopyası
    • 3-Doldurulmuş başvuru formu -tarafımızdan hazırlanır-


    Öğrencinin vizesi ortalama 2 hafta içerisinde sonuçlanır ve vizesi teslim edilir. Şu ana kadar Dubai vizesi başarı oranımız %100. Dubai vize konusunda Türk vatandaşlarına yeterince esnek.Vizeler 3 ay + 3 ay verilir. 6 aydan sonra öğrencinin ülkeden çıkış yapması gerekir.Dubai Vize işlemleri Dubai içerisinde eğitim kurumları tarafından yapılır. Vize konusunda sizi en rahat ettirecek olan ülke konumundadır. Dubai dil okulları vize öncesinde okul ücretini tamamen talep edilir. Çünkü herhangi bir vize riski söz konusu değildir. Devlet ve okullar bu konuda tamamen birebir çalışarak öğrencilerimizin konforu üzerine hizmet vermektedir. Okulumuz içerisinde kafeterya, kütüphane, bilgisayarlar, ücretsiz ve sınırsız wifi bulunmaktadır. Bina da aynı zamanda market bulunmaktadır. Okulumuzun bütün hocaları native English speaker dir. Tüm sınıflarımızda akıllı tahtalar bulunur. Okulumuzda Beginner seviyesinden Advanced seviyeye kadar tüm sınıflar mevcut.Okulumuzda aynı zamanda speaking ve IELTS hazırlık sınıfımız bulunur. Kurslarımız Pazar günü başlayıp perşembe günü son bulur. Öğrenciler herhangi bir Pazar günü okuluna başlayabilir. Okulumuz aynı zamanda her hafta öğrenciler için sosyal aktivite sağlar. *Dubai’ de okulun öğrenci vizesi sağlayabilmesi için öğrencinin en az 8 haftalık kayıt olması gerekmektedir.


    DUBAİ’ DE KONAKLAMA NASIL ? 


    Dubai’ de eğitim alırken konaklama sadece yurtlarda mümkündür. Diğer ülkeler gibi Dubai’ de aile yanı konaklama verilmez. Yurdun resimleri kayıt anında teslim edilir. Yurtta yemekhane yok sadece kafeterya mevcuttur. Yurdun yakınlarında yemek yiyebilecek mekanlar mevcut. Okullarda öğlen yemeği verilir, öğrenciler okulda iken kursun kafeteryasından faydalanabilirler. Yurdun okula ücretsiz servisi bulunur. Normal bir araçla yaklaşık 25 dakika süren yol  shuttle ile  30 dakika ile 45 dakika civarında sürmektedir. Yurdun olanakları çok iyidir. Yüzme havuzu, spor salonu, film izleme alanı, ders çalışma alanı, bilgisayarlar vb. tüm olanaklar bulunur. Yurda ortalama 2 hafta kayıt almanızı öneriyoruz. En fazla 4 haftalık yurt kaydı alıyoruz.4 haftadan sonra öğrenciler dilerse konaklamalarını haftalık olarak uzatabilirler veya kendilerine uygun farklı konaklama yerlerine taşınabilir.

    İkinci konaklama alternatifi olarak Jumeirah lakes Towers, Jumeirah beach residence ve Marina bölgelerinde paylaşımlı odalarda konaklayabilirler ki mevcut öğrencilerin %90 ı bu bölgelerde konaklamaktadır. Bu konaklamalar okula ortalama 10 ila 23 dakika yürüme mesafesindedir. Bu konaklamalarda ortalama 600$ aylık öderler ve bu fiyata elektrik, internet vb. faturalar, yüzme havuzu ve spor salonu ücretleri de bu fiyata dahildir.Öğrencilerden ortalama 140$ ve 280$ arası deposit talep edilir. Bu deposit konaklamadan ayrıldıklarında iade edilir. Evden çıkış tarihi ev sahiplerine 1 ay önceden haber verilmelidir ki ev sahibi ayrılacak kişinin yerine başkasını ikame edebilsinler.Evler değişmekle beraber genelde 3 veya 4 odalıdır. Öğrenci odalardan birinde odayı 1 yada 2 yada 3 kişiyle paylaşabilir. 600$ olan odalar genel olarak 2 kişiliktir. Odalar büyüklüğüne göre 3 veya 4 kişiyi barındırabilir ki kişi sayısının artması fiyatları 600$ ın altına çekmektedir. Ama siz her zaman 600$ olarak konaklama gideri hesaplasınlar.

    En az 4 hafta olmak şartı ile bu yeni konaklama Middelesex Üniversitesinin Dubai kampüsünün konaklamasıdır. Konaklama Mall of the Emirates metro istasyonuna 10-15 dakika yürüme mesafesindedir. Odalar 3 er kişiliktir. Aylık 700$. Konaklamanın linki https://www.mdx.ac.ae/mdxaccommodation  Çok özel bir dipnot; herhangi bir sebepten dolayı öğrenci kursunu iptal etmek isterse Dubai’ de para iadesi söz konusu değildir. Öğrenci özel sebeplerden dolayı kursunu dondurabilir ve daha sonra tekrar gelip devam edebilir.


    DUBAİ’ DE YAŞAM GİDERLERİ NE KADAR? 


    Dubai bir arap ülkesi olarak birçok kişinin aklında kapalı bir ülke imajı yaratabilir.Fakat  Dubai sahip olduğu vizyon gereği başta giyim tarzlarına vermiş olduğu özgürlük ve hayatın birçok noktasında sağlamış olduğu yaşam kolaylığı sonucu başta birçok ingiliz, amerikan ve avrupalı milletlerle beraber  dünyanın her yerinden milletin birarada özgürce yaşayabileceği bir ortam oluşturmuştur. Dubai”de dilediğiniz gibi giyinebilir ve gece kulüplerinde ve birçok restaurantlarda alkol tüketimi serbesttir. Hatta haftanın en az 1 günü kadınlar için Ladies night mevcuttur ve bu günde kadınlar için sınırsız ve ücretsiz alkol tüketim hakkı mevcuttur.Hatta yemeklerde % 60 lara varan indirimler de mevcuttur. Erkeklerde katılabilir fakat onlar için ücretsiz mekan oranı çok azdır.Ayrıca kadınlara metroda özel bir bölüm her zaman vardır, tercihe göre karışık alanda yada sadece kadınlara özel olan alanı kullanabilirsiniz.


    DUBAİ’DE YAŞAM MASRAFLARIMIZ NE KADAR OLUR?


    Dubai’de Güvenlik: Suç oranı % 0 olan Dubai”de  evinizin aracınızın kapısını kitlemeden çıkabilirsiniz ve döndüğünüzde eşyalarınızın hiç dokunulmadan yerinde durduğunu görebilirsiniz. Dilediğiniz saatte dışarı çıkabilirsiniz, hiç kimse sizi rahatsız etmeyecektir. Güvenlik konusunda dünyada sürekli olarak ilk 3 e giren bir ülkedir.Ve çok temiz bir ülke olan Dubai”de sokakta veya herhangi bir yerde çöp görmek imkansızdır. İstisnasız olarak heryer çok temizdir. Denizleri de inanılmaz derecede temiz ve güzeldir. Sürekli olarak festival, fuar ve konserlerle şehir çok canlı durumdadır. Dünyaca ünlü sanatçıların konserlerini yada sergilerini görebilirsiniz. Yeme içme vb yaşamsal giderler için öğrenciye ortama 350-400 USD yeterli olacaktır.


    Dubai’de işe yerleşme tarihleri : Hava sıcaklığı haziran temmuz Ağustos aylarında biraz yüksektir fakat her yerde klima olması duraklar metro istasyonları taksiler kısacası heryerde klima olması bu 3 aylık sıcak dönemi rahat atlatmanızı sağlar. Yaz aylarında iş bulma oranı düşüktür. Zira işe alımlar Eylül ayında başlar ve yaz dönemine kadar işeyerleri sözleşmeli iş kontenjanlarını tamamlamış olurlar. Özellikle eylül ayından itibaren öğrencilerin çalışabileceği part-time işler çok fazladır.


    DUBAİ’ DE ÇALIŞMA HAKKI VE OLANAKLARI NASILDIR?  


    Dubai’nin vereceği vize ile gelen öğrencilerin part-time olarak çalışma hakkı vardır. En az 12 hafta ve üstü kayıt olan öğrenciler öğrenci vizesi ile Dubai’ye gelir ve yeterli ingilizceye sahip olduklarında iş bulabilir ve çalışabilirler. Dubai diş okullarımızda iş bulma konusunda full time olarak biri çalışır ve öğrencilerin CV lerini toplayıp onlara uygun iş bulma konusunda yardımcı olur.Ama dil okulları asla iş garantisi vermez. Yurtdışından gelen öğrencinin ülkeye adaptasyonu ve dinleme, anlama ve konuşma becerisini açması ortalama 3 veya 4 haftayı bulur. Intermediate ve üstü seviyede öğrencilerin iş bulma süreci daha hızlı gerçekleşir. Intermediate altı öğrencilerin iş bulması biraz daha uzun bir zaman alır. Bulunacak part-time işlerde öğrencinin kazanacağı ücret işe, iş yerine ve öğrencinin İngilizce yeteneğine ve karakterine bağlı olarak değişir. Sosyal ve girişken bir kişiliğe sahip öğrenciler çok daha hızlı iş bulabiliyor. Dubai’de güler yüzlü ve uyumlu olmak çok önemlidir ve iş bulma konusunda süreci hızlandırır. Not olarak belirtmeliyiz ki birine bağırmak bile 6 ay cezadan başlar. Bu yüzden okullarda ayrıca öğrencilere kibar olmaları üzerine eğitimlerde verilir. Dubai’de öğrenciler haftada 20 saat çalışabilecekleri Part-time işlerde ortalama 6$- 8$  arası kazanabilir.

    Kimi işyerleri konaklama + yeme-içme + 1000 AED - 2500 AED net maaş öneriyor. Dubai de iş konusunda birçok şey müzakereye açıktır konuşup daha fazlasını elde etmek mümkündür. Çalışmak isteyen öğrenciler gelmeden önce İngilizce test olup İngilizce CV lerini hazırlamalıdırlar ki buraya gelip bununla vakit kaybetmemeliler.

    Ayrıca Dubai diğer dil eğitimi veren destinasyonlardan farklı olarak öğrencilere kendi mesleklerini yapma olanağı tanır. Bir bilgisayar mühendisliği mezunu öğrenci yeterli ingilizceyi edindikten sonra bilgisayar mühendisi olarak Dubai de kalıp oturma izni alıp profesyonel olarak kendi mesleğini yapabilme olanağına sahip. Bu bütün meslekler için geçerlidir. Özellikle Designer ve mühendisler için Dubai çok ideal bir destinasyondur. Hatta başka bir ülkeye gitmek yeni mezun ve mezun olacaklar için zaman kaybı olacaktır. Dubai de İngilizcelerini geliştirirken aynı zamanda şehri ve ülkeyi yakından tanıyacaklardır ki buda işe başlama süreçlerini hızlandırır.Dubai dil okulu ve Dubai work and study programı 2018 yılında hayata geçmiştir. Burada okuduğunuz tüm bilgileri bu 3 yıl içerisinde Dubai’de Work and Study programına katılmış öğrencilerimizin tecrübe ve deneyimlerini dikkate alarak yazmaktayız.


    DUBAİ’ DE SOSYAL AKTİVİTELER NASILDIR? 


    Dubai okulları sosyal etkinliklerin dil öğrenme sürecinde önemli bir etken olduğuna inanmaktadır. Bu sebepten ötürü ayda 5 veya 6 kez sosyal etkinlik düzenlemektedir. Bu aktivitelerin fiyatları dışarıdan birey olarak giden birine göre çok daha ucuzdur.  1 AED DİRHEM 2,31TL


    Dubai’de hangi dersleri alabilirsiniz ? Dubai’ de çalışma izni alabileceğiniz İngilizce eğitimler ve İngilizce diploma ücretleri ne kadardır? 


    UKCBC * Dubai Kampüsünde İngilizce dil eğitiminizden sonra alabileceğiniz Dubai diploma programları ve süreleri hakkında bilgi almak isterseniz ve yukarıdaki şartların size uygun oldugunu düşünüyorsanız ücretsiz detaylı bilgi ve danışmanlık için Bilgi istek formunu doldurabilirsiniz. İlgili danışmanlarımız gün içerisinde sizler arayacaktır.








  • Hiç aklıma gelmezdi Dubai'de dil eğitimi, anlattığınız gibiyse oldukça cazip gorunuyor.

  • Peki burada deneyim elde etmiş ogrenciler var mı? Dubai'de dil eğitimine gitmiş biri yazarsa onun da fikrini almak isterim.

  • hmm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.