Şimdi Ara

Duble yollarda hız limitleri değişti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da, karayollarının tanımlarına bölünmüş yollar da eklendi. Karayollarında hız limitleri değişti.

    Yasaya göre, "Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları şehirlerarası karayollarında 90 kilometre, bölünmüş yollarda 110 kilometre, otoyollarda 120 kilometre saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlenir" ifadesi kondu.

    İHA



  • Duble yollarda gönül rahatlığıyla 110 km ile gidebilecekmiyiz?

    Bölünmüş yol duble yol anlamına geliyor sanırım..
  • evet haber bu sekilde ama benim tahminime gore duzenleme asil yonetmelikle belirlenecek/ kanuni altyapi hazirlanmis yonetmelikte de degisiklik yapilinca uygulamaya konulacak diye dusunuyorum.

    ama gonullu bir arkadasimiz radar onunden 110 la gecip yorumlarini paylasirsa seviniriz.
  • İnş doğrudur yollarımız güzelleşmeye başlamışken 90 geçememek baya can sıkıcıydı
  • ilk bakışta insan sevinse de;bölünmüş yolların çoğunda kullanılan kaplamanın kalitesi düşünüldüğünde,110 km ye %10 luk hata payı da eklenip 120 ile gideceğimiz düşünülürse,tehlikeli olabilir bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sapultra

    ilk bakışta insan sevinse de;bölünmüş yolların çoğunda kullanılan kaplamanın kalitesi düşünüldüğünde,110 km ye %10 luk hata payı da eklenip 120 ile gideceğimiz düşünülürse,tehlikeli olabilir bence.


    haklisiniz. ancak ciddi takip yapilirsa en azindan yuksek hiz yapanlar azalir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sapultra

    ilk bakışta insan sevinse de;bölünmüş yolların çoğunda kullanılan kaplamanın kalitesi düşünüldüğünde,110 km ye %10 luk hata payı da eklenip 120 ile gideceğimiz düşünülürse,tehlikeli olabilir bence.


    Kesinlikle katılıyorum.

    Balıkesir - Susurluk yolu bölünmüş yol oldu, iyi de oldu.

    Ama dediğiniz gibi, yol kalitesi çok kötü. Her yer çukur. Çok fazla seviye farkı var. Aracın lastikleri birazcık genişse araç şeritte gezmeye başlıyor.
  • Haber, kanunlaşma yöntemini bilmeyen biri tarafından kaleme alınmış. Sanki kanun değişmiş gibi bir anlam verilmiş.
    Haberi yeniden okursak :

    "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da, karayollarının tanımlarına bölünmüş yollar da eklendi. Karayollarında hız limitleri değişti.

    Yasaya göre, "Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları şehirlerarası karayollarında 90 kilometre, bölünmüş yollarda 110 kilometre, otoyollarda 120 kilometre saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlenir" ifadesi kondu."

    Ne zamandan beridir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu kanun değişikliği yapıyor? Bu sadece bilmemekle açıklanabilir. Aksi halde kasıtlı olduklarını düşünemiyorum bile. Burada anlatılmak istenen aslında şu:
    Karayolları Genel müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun yeniden ele alınarak komisyonda teklifler görüşülmekte iken birileri kanun teklifine bir ek yapılmasını teklif etmiş. Komisyonda bu değişiklik teklifini kanun teklifine eklemeyi uygun görmüş.

    Şimdi bundan sonra ne oalcak kısaca anlatmaya çalışayım :
    Komisyon çalışmasını bitirecek, teklif metni kesinleşecek sonra Meclis Genel Kuruluna gönderilecek, görüşme sıra alacak, görüşme sırası gelince Genel Kurulda görüşülecek, başka teklifler olacak, eklemeler çıkartmalar yapılacak, Genel Kurul kabul ederse Cumhurbaşkanı'na gidecek, o veto etmezse Resmi Gazetede yayınlanacak ve Yönetmelik çıkartılacak, sonra uygulanacak.

    Mecliste öncelikli anayasa değişiklikleri varken bu dönem bu teklif genel kurula bile gelmez. Gelecek dönem başlayıncada, nerde kalmıştık ya dur bir daha inceleyelim derler, iki sene sonra falan çıkar bence.

    Sakın bu habere güvenip, bölünmüş yollarda 110 Km. Hızla gitmeyin. Henüz değişen bir şey yok.




  • Türkiyedeki basın yayın kuruluşlarının ahmaklığı.

    Değişen hiç bişey yok aman hız mız yapmayın. Sadece kanun teklifi var.
    Şimdi başlığı okuyan biri hız sınırı değişti diye gaza bassa nolacak. Ama kimin umurunda.

    Konuyu açan arkadaşta başlığı buna uygun düzenlerse iyi olur. "değişti" yerine "değişecek" yada "değişmesi teklif ediliyor" gibi. Yanlışa ortak olmayalım.



    DEĞİŞEN BİŞEY YOK SADECE TASARI AMAN HAAAA.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramerturk -- 3 Nisan 2010; 18:47:36 >
  • Türk F16'ları Kuzey Irak'ı bombaladı haberinin altına F22 resmi koyan Türk basınının yeni maceraları...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramerturk

    Türkiyedeki basın yayın kuruluşlarının ahmaklığı.

    Değişen hiç bişey yok aman hız mız yapmayın. Sadece kanun teklifi var.
    Şimdi başlığı okuyan biri hız sınırı değişti diye gaza bassa nolacak. Ama kimin umurunda.

    Konuyu açan arkadaşta başlığı buna uygun düzenlerse iyi olur. "değişti" yerine "değişecek" yada "değişmesi teklif ediliyor" gibi. Yanlışa ortak olmayalım.



    DEĞİŞEN BİŞEY YOK SADECE TASARI AMAN HAAAA.....


    Karayollarında hız sınırları artırılıyor. Konuyla ilgili Kanun Tasarısı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti.

    Yayına Giriş: 03.04.2010 16:24:52

    Türkiye’de, 2 bin 130 kilometre otoyol, 15 bin kilometre bölünmüş yol ve 47 bin kilometre karayolu bulunuyor.

    Araçların teknolojik olarak gelişmesi ve yolların iyileştirilmesi, hız limitlerinin de değiştirilmesi gerekliliğini ortaya koydu.

    Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun’da öngörülen değişiklik ile hız limitleri artırılıyor.

    Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen tasarıya göre, hız sınırı şehirlerarası karayollarında 90, bölünmüş yollarda 110, otoyollarda ise 120 kilometre olarak belirlendi.

    Kaynak :http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=01c0d04f-2f87-419a-8666-4895976240e0




  • geç bile kalındı, artık radar cezaları azalacaktır. ama unutmamak lazım hala TASARI ! ama haber sitelerinede kızmamak elde değil. kardeşim yazsana altına henüz tasarı, kanunlaşmadı diye. TÜRK medyası işte !
  • Bu hükümet ve cbaşkanı olduğu sürece hayatta yürürlüğe girmez.Hiç sanmıyorum açıkçası o yüzden fazla sevinmemek lazım.Hatta dua edin de limitleri daha da aşağıya çekmesinler !!!
  • Tamam o zaman koalisyon olunca heyecanlanırız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.