Şimdi Ara

Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
5
Favori
11.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa



    Hadi hayırlı olsun. Güzel haber.

  • Uzunca yazmayacağım, filmi beğendim. Görseller, müzikler ve çekimler gayet iyiydi. Uzun zamandır bu kadar kaliteli film izlememiştim keyifle izledim.


    8/10

  • ShinQda kullanıcısına yanıt
    Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason MomoaFourat Ferchichiyoutube
    Sardaukar chant, excrept from #Dune 2020 #DuneMovie
    https://www.youtube.com/watch?v=00nnKL87EwE&feature=youtu.be

    Bu sahne sinemada çok epikti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi kitap, iyi hikaye, iyi yönetmen, iyi film.


    Villeneuve, Ritche, Tarantino gibi adamlar ne yaptığını bilen tipler, kendilerine has stilleri var. Doğru unsurları bir araya getirme konusunda hakikaten özel yeteneklere sahipler. Filmin baştan sona Villeneuve elinden çıktığı her anından belli oluyor, ki bu adam ışık ve mekan konusunda bir dahi bence, bunlara bir de Hans Zimmer'ın kabiliyeti eklenince, ağzı bir karış açık bırakan sahneler ortaya çıkmış.

  • Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa 


    Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason MomoaCan Sungur ⊃∪∩⪽ ゴジラ 🔥🚀💫twitter
    “dune’un ikinci filminin ismi bugune”
    https://twitter.com/csnaber/status/1453127983938613248
  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

    Valla bende gözlük yok ama, 3d den bende nefret ediyorum.


    Hangi akla hizmet bunu yapıyorlar bende anlamıyorum leş gibi oluyor. Verin şu filmleri 2d ımax cam gibi izleyelim işte.


    Sırf bu 3d olayı yüzünden sinemada izlemiyorum bende mecbur evde izleyeceğim.

  • Muhteşemdi. Denis Villeneuve harika iş çıkarmış. Müzikler Hans Zimmer. Kesinlikle tavsiye ediyorum. 9/10

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    valla filmi bitiremedim ben. emanetle dalma olayı hala komiğe gidiyor ama asıl sıkan muhabbetı artık sanrımı dersiniz hayal mi dersiniz clairvoyance olayı idi fazla yüklenilmiş. kitabı okumdadığım için yorum yapmayacağım ama baydı yani. 2. filmi bekilyorum bu arada

  • İlk 3 kitabı ve 4. Kitabı çoğunu okumuş(bunu yazarken baktım da 20 yıl olmuş) biri olarak filme ciddi bir gazla gittim. IMAX’de gidecektim ama sağ olsun Cinemaximum sosyal mesafe için arada boş koltuk ayırmayı bıraktığı için o kalabalığa girmeyi gözüm yemedi. Şansıma büyük perdeli bir sinemada 22:00 seansına (ekstra şans halk günü fiyatlarıyla) yer buldum. Filmden çıktıktan sonra da IMAX’e o parayı ödemediğim için son derece sevindim.


    Daha önce 1984 yapımı filmi ve 2000 yapımı mini diziyi izlemişim. 84 yapımı film o günün teknolojisine göre iyiydi. Mini dizi 4 saatten uzun olduğu için kitaba daha sadıktı.


    Gelelim filme. Film görsel olarak iyiydi, mekanlar kitaplardaki tanımlamalara da benziyordu. Müzikler de iyi. Artık bunlar standart olduğu için filmin iyi olarak değerlendirilmesi için yeterliğe değiller.


    Oyucular hikayedeki karakterlere fiziki olarak uygun olsalar da karakterlerin diyaloglarını yada oyunculuklarını(buna tam emin değilim) pek beğenmedim. Örneğin Jessica Atreides kitapta baya güçlü bir karakter olarak tanımlanıyor. Filmdeyse çok ağlak ve zayıf kalmış.


    Savaş sahnelerinin az olması kitabın anlattıkları kısmı(diziyle karşılaştırırsak 1/3’ü) için normal. Aksiyon daha sonraki kısımlarda artıyor. Yalnız yorumlarda AtWarwithReality adlı arkadaşın bahsettiği gibi merdivenlerde birbirlerine babalanmaları konusu benim de komiğime gitti :D Aklıma da o anda gelen sahne buydu açıkçası https://www.youtube.com/watch?v=2BPvFnyWAG0


    Ek olarak filmi izlerken kendimi 40dk’lık konusu olup yayın süresi dolsun diye 2,5 saate uzattıkları Türk dizisi izliyormuş gibi hissettim. Zendaye’nin aynı sahnesini farklı uzunluk ve açılarda tekrar tekrar araya sokuşturmaları rahatsız etti açıkçası. Mini dizide ilk bölüm filmin bittiği yere kadarki kısmı anlatıyor ve 1,5 saat sürüyor.


    Gelelim bana Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa  Jason Momoa Star Gate Atlantis’ten beri bu tür filmlerde sevediğim bir oyuncu ama bu karaktere uyup uymadığı konusunda emin olamadım. En büyük nedeni ilk kitapta Duncan Idaho’nun olayının bu kadar olamaması. Pek bir aksiyona girmeden ölüyor. Onun olayı 2. Kitap(gelecek 2. film değil) başlıyor ve ana karakterlerden biri oluyor. Duncann Idaho karakterine uymuyor denebilir ama "niye bu kadar kısa bir rolü kabul etti?" diye oyuncuyu eleştirmek şuan için çok doğru değil.


    Uzun lafın kısası filme IMAX’de izlemek için o kadar para vermeye değmez bence. İzlemek isteyenler 2D olarak izlemelerini tavsiye ederim. 3D’yiyse kesinlikle tavsiye etmem. Filmde karanlık sahnelerden hiçbir şey anlaşılmıyor.





  • Sinematografi dışında pek bir şey yoktu filmde. Hans Zimmer arka planı full doldurmuş arada 5 saniye müzik kesildi oh be dedim. Filmde ruh yok, hiçbir duygu geçmiyor. Karakterlerin yetenekleri belli değil, orada da ayrı saçmalık var. Ancak sinematografi gerçekten epik olmuş. Evde pc başında izleyen sinemada izleyenin aldığı o epik zevki de alamaz muhtemelen.


    Ben çok yükselemedim filme.

  • Duncan Idaho Hakkında merak ettiğim birşey var kitapları okumadığım için, Spoiler verebilirsiniz.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bu karakter malum çok çabuk ölüyor ama bir çok yorumda karakterin aslında çok önemli olduğu yazılıyor hatta bir üst mesajda asıl olayının ikinci kitapta başladığı yazıyor, İkinci kitapta geçmişe yönelik olarakmı ön planda olan bir karakter yoksa devam filmlerinde olacakmı anlamadım buraları?
  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Mesajınızı yeni gördüğüm için cevap vermek şimdi mümkün oldu. Yo aslıda çok mantıklı bir eleştiri anlamak hiç de güç değil. Bir oyuncunun filme bir şeyler katabilmesi için öncelikle onun ekranda adam akıllı görünüp ona bir şeyler sunabilme imkânı tanınması gerekir. Sen önemli bir oyuncuyu figüran gibi filme koyup çıkarırsan o filmdeki oyunculuk performansını nasıl değerlendireceksin ki? Mesela aynı eleştiriyi Timothée ve Rebecca için yapabilir miyiz? Bence yapamayız, çünkü 2,5 saat boyunca bu karakterlerin yakın plan çekimlerini, canlandırdığı karakterleri doyasıya izledik. Ayrıca burada suçlanan kişi oyuncu değil, ona biçilen kısıtlı rol. Ha kitabı okuyan bazıları demiş ki bu karakter önemli sonralardan göreceğiz. O zaman tamam ama ben kitabı okumayan ve sadece ilk filmi izleyip ilk filmi konuşan bir seyirci olarak bu yorumu yapan arkadaşa katılıyor ve ben de böyle yorumluyorum şahsen.





  • Ya yorumlarda aradım taradım bulamadım: birisi sinemada perdede her şeyin çok karanlık olduğunu hiçbir şey görülmediğini yazmıştı. Tabi forumun anasayfasındaki haberde de görmüştüm ama burada da gördüm diye hatırlıyorum, neyse. Şu ilgili videoyu atalım da bilmeyenler de bu rezilliğin sebebini görsün öğrensin.


    Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason MomoaFilmografyoutube
    Türkiye'de k berbat sinema salonlarını ve salonların neden bu halde olduğunu olabildiğince naif şekilde anlatmaya çalıştım. Metin Yazarı: Ali YAŞAR Seslendirmen: Burçin DİRENCİ Kurgu: Ali YAŞAR Beni buradan takip edebilirsiniz. https://www.instagram.com/filmograf https://www.twitch.tv/filmografmedia https://twitter.com/Filmografmedia https://discord.gg/Tv7zetKEg7
    https://www.youtube.com/watch?v=H1QtsruEeiQ
  • 2. kitaptan spoiler içerir ona göre bakın! İleriye dönük sürprizler bozulmasın diyorsan yine de bakma bence.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Filmde gördüğün gibi Duncan ölüyor. Ancak imparatorluktaki bir organizasyon tarafından klonlanıyor ve kendi amaçları doğrultusunda 2. kitapta (filmin 2. partından sonra 2. kitapta çevrilirse göreceğimiz gibi) Paul'e hediye ediliyor. Yanlış hatırlamıyorsam hatıraları da korunmuştu sanırım. Bu konuda dahası da var ama o kadar girmeyeyim.
  • Filmde anlamadığım bir kısım var

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bu mehdi karakter geleceği görmüyor mu rüyalarında. Duncanın öleceğini filan gördü ama son vs de kendinin ölüceğini filan görmüştü hatta öldürdüğü adam bir rüyasında sana öğreticem filan diyordu. Bide kendisinin mavi gözlü olduğu bir rüya gördü o tam olarak neydi niye gözleri mavi?
  • Film muhteşem, gerçekten sinemada, izleyebiliyorsanız IMAX'te deneyimlemeniz gereken bir yapıt. Denis Villeneuve ve Hans Zimmer kendilerini aşmışlar cidden. Bu adamlar yapıyor bu sporu...


    Filmi "boş" "çöp" bulan arkadaşlar Marvel'ın yeni filmlerini bekleyebilir, onlar eglendirir sizi. Dune: Part I (2021) | Dennis Villeneuve | Timothée Chalamet - Rebecca Ferguson - Jason Momoa 

  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

    Yanlış hatırlamıyorsam:


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Orijinal olarak Frank Herbert’ın yazdığı 6 kitap hep ilerleyen bir düzende. Geçmiş anlattılmıyor. Duncan IIdaho 2. kittapat Dune Mesih’inde(gelecek olan yeni filmde değil yani) klonlanıyor ve hikayeye tekrar dahil oluyor. Buradaki ilk önemi klonlandıktan sonra gerçek Duncan Idaho’nun tüm hafızasının geri verilebilmesi. Bunun yapan organizasyon(adını hatırlayamadım şimdi) Paul için önemli ölecek biri için aynı teklif yapılıyor.
    İkinci önemi de işin sadece tek bir klonla kalmaması. İlk 3 kitap Pual’ün ölümüne kadarki dönemi anlatıyor. 4. kitapsa Paul’ün ölümünden birkaç yüz sonrasında geçiyor. Klonlama hala devam ediyor. 5 ve 6. Kitapları okumaya zamanım olmadığı için daha sonraki yüz yıllarda da bu devam ediyor mu bilemedim. Dün Hepsiburada’da indirimdeydi setler. Kendime bir güzellik yapıp sipariş ettim. Şu aralar biraz zamanım var, setti bitireyim.




  • bir sorum var.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    bu filmde paul devamlı gelecekten sahneler görüyor. filmin sonunda öldürdüğü zenciyle görülerinde sohbet ediyor. zenci ona her şeyi öğreteceğini söylüyor. ama sonra daha bütün bunlar yaşanmadan paul adamı öldürüyor. nasıl iş bu. anladıysam arap olayım.
  • Filme gitmeden önce ekşisözlüğü okudum baktım yine ekşisözluk bi s...m beğenmeme timi filmi linçliyor.
    Dedim bu filme gidilir evet iyi ki gitmişim ekşisözluk hiç şaşırtmadı.
    Hayatimda sinemada izlediğim en iyi filmdi net olarak epik destansı büyüleyici bir filmdi.
    Kitapları okumadım bu arada cinemaximum imax izledim hiç karanlık felan değildi tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirtazo01 -- 29 Ekim 2021; 0:40:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @nemoberk


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Evet geleceği görüyor ama düşündüğümüz şekilde değil. Gerçekleşebilecek ihtimalleri görüyor. Filmde her gördüğü olasılığı aktarmıyorlar zaten. Son dövüşte rakibini çok rahat yenmesi de zaten bu görülerinden dolayı. İkinci filmde bu durum daha fazla açıklanır.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.