Şimdi Ara

Dünya Turu Projesi <Kafa Bi' Dünya> Desteğinizi Bekliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    Biz Basel, İstanbul ve Varşova'dan üç arkadaş, önümüzdeki yıl Haziran ayında Varşova'dan başlayan ve 24 ay sürecek bir geziye çıkacağız. 24 ay süresince güneşi takip ederek doğuya doğru ilerleyeceğiz ve 2019 yılında yine Varşova'ya ulaşacağız. Şu an hazırlıklar üzerine çalışıyoruz. Kabataslak rotamız belirlendi, bütçe hazırlıklarımız vs ise devam ediyor. 3 kişi için günlük 100 Euro kadar bir bütçe belirledik. Yani 24 ay için hemen hemen 75000 euro gibi bir miktara ihtiyacımız olacak. Proje hazırlıklarına başladığımız andan itibaren kenara para koymaya başladık. Sponsor desteği için de bir kaç kuruluş ile görüşme fırsatımız oldu. Görüştüğümüz yerlerin ise ortak söylemi sosyal medyada güçlü olmamız yönündeydi. Dolayısı ile facebook instagram gibi platformlarda yer almak için sayfalarımızı geçtiğimiz haftalarda açtık. Websitemiz ise neredeyse tamamlandı. Buraya yazmamdaki amaç ise siz Donanimhaber kullanıcılarının değerki fikirlerini ve desteğini almak. Eğer imkanınız ve vaktiniz var ise websitemizi ve sosyal hesaplarımızı incelemenizi rica ediyoruz. Şimdiden teşekkür ederiz.

    http://www.kafabidunya.com/
    https://www.facebook.com/kafabidunya
    https://www.instagram.com/kafabidunya/

    Sevgiyle kalin!

    Kafa Bi' Dunya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owerdose -- 8 Şubat 2018; 18:0:29 >







  • Umarım amacınıza ulaşırsınız, başarılar dilerim Bu ilk seyahatiniz mi olacak ?

    Günlük 3 kişi için 100 euronunda fazla olduğunu belirtmek isterim.Backpacker arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puzzles kullanıcısına yanıt
    Iyi dileklerin icin tesekkurler. Aslinda biz bu 100 Euro'yu belirlerken gezi suresince yapilacak tum masraflari dahil ettik icine. Yani ulasim, vize, kagit isleri, konaklama, yiyecek icecek vb masraflar da icerisinde bu 100 Euro'nun. Mesela toplam 10 ucus olacak bu 24 icersinde. En basitinden Yeni Zelanda - Sili ucusu 1400 dolar civarinda. Yani bu 75000 euroluk butceden direk dusulecek. Ulasim gibi en temel ve gorece buyuk masraflari cikardigimizda o 100 eurodan kala kala 60-65 euro kalacak gibi gorunuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: owerdose

    Iyi dileklerin icin tesekkurler. Aslinda biz bu 100 Euro'yu belirlerken gezi suresince yapilacak tum masraflari dahil ettik icine. Yani ulasim, vize, kagit isleri, konaklama, yiyecek icecek vb masraflar da icerisinde bu 100 Euro'nun. Mesela toplam 10 ucus olacak bu 24 icersinde. En basitinden Yeni Zelanda - Sili ucusu 1400 dolar civarinda. Yani bu 75000 euroluk butceden direk dusulecek. Ulasim gibi en temel ve gorece buyuk masraflari cikardigimizda o 100 eurodan kala kala 60-65 euro kalacak gibi gorunuyor.

    3 kişi günlük 100 euro diye belirtince haliyle günlük masraflarınız ve konaklama için anladım hocam. Seyahat boyunca yapacağınız masraflarıda bu meblaya eklemek yerine ayrı bir kalemde belirtirseniz daha iyi olur.
    Sponsor olayları görüldüğü kadar kolay değil. sizde belirtmişsiniz zaten, Tanıdık , sosyal medya fenomenliği gibi kozlarınız yoksa sponsorluk almak çok çok zor.

    Seyahat konusunda tecrübe düzeyinizi bilmiyorum, bir önceki mesajımda ilk seyahatiniz mi diye sordum cevap vermemişsiniz. Eğer bilseydim naçizane bir kaç öneride bulunmak isterdim. iyi günler...




  • Puzzles kullanıcısına yanıt
    Selam yeniden..

    Bir önceki mesajında sorun gözümden kaçmış, kusuruma bakma. Dediğim gibi 3 kişiyiz. 3'ümüzde şu an Avrupa'nın farklı kentlerinde yaşıyoruz. Ben Basel'de, bir arkadaşım Varşova'da yaşıyor. Istanbul'da yaşayan arkadaşım da bu hafta Köln'e yerleşti fakat daha Istanbul'dan önce de Brüksel'de yaşıyordu. Hepimizin Avrupa ile ilgili tecrübesi oldukça var. Kıtalararası seyahatler ile ilgili ise birimizin Avustralya, diğerimizin Güney Doğu Asya tecrübesi var. Planladığımız gibi uzun bir seyahate tabi ki çıkmadık daha önce. Benim kişisel olarak en uzun seyahatim 2 aylık Avrupa gezisi idi. Onda da Basel çok kolay ulaşılabilir bir ev olduğu için aklımızda çok bir endişe yoktu.

    Önerilerim olabilir demişsin. Ben biraz daha detaya gireyim o halde bizim programımız hakkında. Toplam 12 uçuş olacak. Topladığımızda Uçuşlar için 3 kişi için 15000 Euro'luk bir bütçe gerekiyor. Belli başlı büyük şehirlerde konaklama sorununu çözdük sayılır. Hala üzerinde çalışıyoruz ama Şangay, Pekin, Tokyo, Kyoto, Seul, Singapur, Brisbane, Sydney, Santiago, Los Angeles, Panama City, Bogota, Mexico City, New York'ta tanıdıklarımız var. Hepsiyle irtibata geçtik bir çoğundan onay aldık. Bu pahalı şehirleri ziyaret ettiğimizde en azından konaklama için masrafımız olmayacak. Bunun haricinde bulabildiğimiz kadar couchsurfing, bulamadığımızda ise hostel ya da kamp alanı.

    Ayrıca gezimizin ikinci yarısında Güney Amerika'ya, Şili'ye geçtiğimizde araç satın alacağız. Araç için 6000 dolarlık bir bütçe ayıracağız. Takip ettiğim bazı bloglarda avantajları ve dezavantajları ile ilgili oldukça yararlı bilgiye ulaştık. Hepsini altalta yazdığımızda özellikle 3 kişi olduğumuz için avantajları çok daha fazla. Böylelikle Amerika kıtasında kaldığımız 1 yıl boyunca konaklama ve ulaşım masraflarını oldukça kısmış olacağız. Benzin hariç tek ulaşım masrafı Kolombiya'dan Panama'ya geçerken ödeyeceğimiz feribot bileti parası olacak. Benzin + bakım + aracın tutarı + Kağıt işlemleri + Feribot bileti 11000 euro'yu geçmiyor diye hesapladık. Konaklama ise bulabildiğimizde couchsurfing, bulamadığımızda ise dönüşümlü olarak çadır + araç içinde yaşama olacak. Araç ise minibus tarzı, içinde yaşam alanı oluşturabileceğimiz şekilde olacak.

    Amaç tamamen bütçeyi kısıp işkence çekmek değil tabi ki. Ancak hedeflediğimiz miktar bu kadar. Daha üstüne de çıkabiliriz, seyahat esnasında düzenli gelirimiz de olabilir, ama yoa bu kadar bütçe ile çıkıyorz diye bir hedef belirlersek bu şekilde, daha organize olabiliriz diye düşündük. Yani baktık hiç olmuyor, bütçe dengesini bir kaç geçtikten sonra hala sağlayamıyoruz, biraz daha artırabiliriz tabi ki.

    Cevabın ve ilgin için teşekkür ederim. Önerilerini okumayı bekliyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.