Şimdi Ara

Dünyaya sizce çok mu geç gelmişim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayat artık gerçekten zevk vermemeye başladı. Daha tepeceğim yol çok ama şimdiden içimde çok derin bir boşluk hissi var. Sanki, sanki hiç geçmeyecekmiş gibi. Yaşıtlarım, çekirdek ailem, çevrem, en önemlisi akranlarım bu dediklerimi yabancı karşılıyor. Sanki bu çağa ait değilim. Zihin yaşımın vücut yaşımdan en az 8 yaş büyük olduğunu hissediyorum. 2011, 2015 yılından kalma forumları okurken bile o ortamı anımsayıp hüzünleniyorum. Oysa o zaman ilkokula dahi başlamamışım. İçim içimi yiyor. En az 10 yıl daha geride yaşamalıymışım, kendi fıtratım bunu gerektiriyor gibi geliyor. Öyle bir dönemde yaşıyorum ki ülkelerin en küçük bir çatışmasında piyasaların çöküp iflas edebileceği bir dönemde. Eski dönemlerde insanlar tarihe tanıklık etmenin bedelini bu kadar ağır ödemiyordu. Hayat bana çok adaletsiz davranıyor gibi. Bu dediklerim umarım ergenliğin etkisiyle gelişen zihinsel durumlardır. Sizce bu durumu abartıyor muyum? Olgun yaşa gelmiş insanlar olarak bunu nasıl karşılıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esezdi -- 18 Temmuz 2022; 3:34:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Bu arada yaşım 12,5. Bu saatte neden uyumadığımı sormayın. Genel olarak böyleyim ben. Sınava bile uyumadan girdiğim oluyor bazen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • " Some call it a blessing, it's more like a curse " but i would like to call this as a blessing.


    Kardeşim yaşın 12,5 bu farkındalık düzeyiyle 25 yaşına kadar sabredip çabalarsan çok iyi yerlere gelirsin. Benim farkındalığım görece yaşıtlarıma göre fena değildir bence. Yaşım 22 keşke daha yüksek olsaymış küçükken diyorum. Bir an önce ingilizce öğrenmekle işe başlamanı öneririm aradan çıkart neden öğreniyorum diye düşünme neden zorlanmam gerekli diye düşünme çektiğin eziyetin kat ve kat fazlasını alacaksın fırsatlar bakımından.


    Şunu da unutma bu yaşadıklarımız kolay değil 2022 senesinde bir Türk çocuğusun, üstelik farkındalığın çok çok yüksek. Kafanın bu denli karışık olup gönlünün yorgun olması çok normal bu yüzden. Ama mental sağlığını güçlendirecek şeyler yapmaya başlaman lazım. Lider olma potansiyelin var gibi hissettim. İlla ki yönetici olayım vs diye düşünme vaya liderlik yapmak zorunda hissetme. Ama çok çok büyük fırsatların ve zamanın var. 20 yaşına gelene kadar neler neler yaparsın. Keşke sen olsam.





  • Hissettiklerini abarttığını düşünmüyorum ama ergenliğin etkisi muhakkak var. Ben de o yaşlardan itibaren bir 18-19 yaşıma kadar kendimi çok yalnız hissederdim. O zamanlar şöyle tanımladığımı hatırlıyorum sanki ruhum bir kafesin içinde de bedenim çıkıp geziyor insanlarla konuşuyor. Herkes yalnızdır kimse kimseyi gerçekten anlayamaz diye düşünür ve içimdeki en en ufak şeyden bile bahsetmezdim. Bu yalnızlık hissi çok patolojik boyutlara ulaşmıştı. Fakat yaş aldıkça azaldı. Çünkü yaşlandıkça duyguların üzerine daha az düşünüyorsun hissettiklerin senin için daha az önemli oluyor. Belki şu an hissettiklerin gerçek benimkiler de gerçekti ama yaşlandıkça gerçeği daha az görüyorsun ve senin üzerinde daha az etkili oluyor kısacası büyüyünce geçiyor:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında tam da zamanında geldin bu hayata. buna emin olabilirsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.