Şimdi Ara

E-BAY Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • e-bay a bakdım turkıyeye gore fıyatlar gayet guzel.
    e-baydan bişey sipariş etsek.
    1-)ne kadar kargo masrafı tutar ?
    2-)kaç gunde gelir ?
    3-)herkez ülke dışına yolluyormu ?



  • 1) Kargo masrafı aldığın ülkeye ve aldığın ürünün büyüklüğüne göre değişir. Örneğin Amerika'dan gelecek ufak bir paket için en az 10$ kargo ücreti ödersin. Tabi bu satıcıdan satıcıya göre de değişir. Almadan önce satıcıya bir sormakta fayda var. Hatta bazı satıcılar ürünü ücretsiz olarak da gönderebiliyorlar
    2) Bu da kargo fiyatı gibi ülkeye göre değişmekle birlikte genellikle 10-15 gün arasında gelir
    3) Bazı satıcılar dünya çapında gönderi yapmazlar. Özellikle Amerika'daki bazı satıcılar Amerika dışına ürün göndermiyorlar.
  • peki e-bay'den alınan herşey geliyor mu, onun bir sınırı olması lazım herhalde, gidip de televizyon falan getirtemiyoruz herhalde... Neleri getirebiliriz, gümrükte takılmaz?
  • Mevzuata göre getirteceğiniz ürünün fiyatının 100 euronun altında olması halinde herhangi bir gümrük ücreti alınmıyor. Bayram, Noel gibi zamanlarda da bu miktarın üç katı, yani 300 euroya kadar gümrük ücreti alınmıyor. Fakat ne yazık ki bu kesin olarak uygulanan bir durum değil. Yani gümrük ödeyip ödemiyeceğiniz genellikle gümrük memurunun o günkü ruh haline kalmış oluyor. Ayrıca eğer aldığınız ürün 100 eurodan fazlaysa gümrük vergisi ödüyorsunuz. Tabi bu da az önceki gibi gümrük memurunun keyfi durumuna kalıyor. Ben şimdiye kadar hiç gümrük vergisi vs ödemedim fakat %50 gibi gümrük vergisi ödeyenleri, aldığı ürünün nereydese yarı parası kadar, hatta bazı kişilerin aldığı ürün fiyatınca vergi ödediklerini duydum. Fakat bu yaz çıkan yeni mevzuata göre de 100 eurodan pahalı ürünler için %10 luk bir gümrük vergisi ödeyerek paketimizi alabiliyormuşuz. Tabi ki bu 2000 euroya kadar olan alışverişlerde geçerli. Üzeri İthalata giriyor. Ama bunun ne oranda uygulandığı konusunda bir bilgim yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.