Şimdi Ara

E-Ticaret Nedir ? İşletmeye Ne Kazandırır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba uzun zamandır yazı yazmadım yoğunluktan dolayı çok özür diliyorum. Sevgili okurlarım ve müşterilerim bugün ki konumuz ” e-ticaret “, herkesin bildiği üzere çağımız tamamıyla teknoloji üzerine ilerliyor ve yaşamımızın her anında ticaret ile iç içeyiz. Sadece teknoloji ürünleri satan internet adresleri artık market ürünleri de satmaya başladı. Dışarıya çıkmadan alışveriş yapar olduk. Bazıları için kötü bir durum olurken ( pazar esnafları, mağazalar, eski sistemde ilerleyen işletmeler ) bazıları içinde hayatlarının adeta nirvanası oldu. Yeni yeni girişimciler ortaya çıktı yeni genç fikirler ile de e-ticaret mantığı hızlı bir şekilde yayıldı.

    Hayatımızın her anında olan bu sistem firmalara ne kazandırır ?

    Mahalle arasında bir sandık imalatçısı olduğumuzu düşünelim . Kendinize göre açtığınız bu mekanda osb sandık, tahta sandık tarzında ürünler üretiyorsunuz ve internet ile bir bağınız yok. Aslına bakarsanız klasik seksenler kafasında çalışıyorsunuz tek teknolojik ürününüz hesap tuttuğunuz bilgisayar belki o bile yoktur. Telefonla iletişim kuruyorsunuz mail sisteminiz yok herhangi bir internet siteniz yok. Sizce bu işletme kaç sene daha bu şekilde gider ? Bence maksimum 10 sene, köklü olmayan hiçbir işletmenin içinde bulunduğumuz yıllarda kesinlikle teknoloji olmadan tanıtım olmadan kalkınma şansı yok. 10 tane sabit ürününüz olduğunu düşünelim 1 hafta da 100 müşteriniz var. Hepsi ile ayrı ayrı ilgilenmek zorunda onlara cevap vermek zorundasınız tanıtım yapmak zorundasınız. Oysa ki internet siteniz olsa ve bunun yanında da bir e-ticaret sisteminiz olsa. Ürün açıklamalarını girerek kendinizi yormadan ve bu işlemleri sadece bir kere yaparak online alışveriş ağınızı oluşturabilirsiniz. Elinizde ürün olmasına gerek yok sanal stok dediğimiz kavram ile istediğiniz ürünü yerleştirin ve stok tarihi belirleyin bırakın karşı taraf beklesin bırakın işletme üzerinde ki ürün kategorisi artsın. Şehir dışı hatta yurtdışı müşterileriniz olsun. Sizin internette satış yapan kişilerden neyiniz eksik. Müşteri google da sizi aratır veya sağlam bir seo altyapınız varsa sadece anahtar kelimeyi aratır ve size rastlar. İnternet üzerinden online fiyat alır, ürüne ulaşır, sipariş verir ve para hesabınıza anlık geçer. Tek yapmanız gereken müşteriyi arayıp teyit etmek ve işlemlere başlamak. Tebrikler mahalle arasında ki ufak işletmeniz artık internet üzerine kurumsal bir firma haline geldi. Ürün kategorileriniz ile müşterilerinizi etkilemeyi başardınız. Asla küçük düşünmeyin ve daha ilerisini görmeye odaklanın. Küçük hesap adamı olmak size birşey katmaz olduğunuz yerde sayarsınız biraz reklam ve biraz özgüven ile hayatınız için güzel adımlar atabilirsiniz.

    Bu e-ticaret ve kurumsal yapılaşma bana ne kadar masraf çıkarır ?

    Bu aşamada artık karar verdiniz demektir. Aklınızda ki soru masrafları ise çok fazla korkmayın senelik bakım anlaşması ve kurulum aşamaları ile orta düzey bir e-ticaret sitesine 3500 – 5000 TL arasında sahip olabilirsiniz. Bu fiyatlar ortalama fiyat olup işletmenize göre düşebilir veya artabilir. Kurumsal kimlik çalışmaları ise yine işletmenize göre kartvizitinize kadar hazırlanır size teslim edilir. Bu işlemler hep anahtar teslim mantığı ile ilerler. İşletmeyi güvendiğiniz web tasarım uzmanına emanet edersiniz ve kendinizi firmanızın internet üzerinde ki oluşumunu izlemeye bırakırsınız. Ürün çekimleri, banner çalışmaları, reklam çalışmaları bu işlerin sonra ki aşamaları olur ve ilk adımı atmış olursunuz. Bu arada hazırda bulunan internet sitenizi de revize ettirip kullanabilirsiniz.

    SanalPos ödemesini nasıl alabilirim ?

    Hazır oturmuş altyapılar ile sanalpos sistemine hatta tüm bankaların ödeme sistemine sahip olabilirsin. Örnek veriyorum 100 TL lik bir satış yaptın sana kalacak olan komisyondan sonra en düşün ücret 92 TL dir. Yani ürün fiyatlarını komisyona göre ayarlayarak kendine sanalpos alabilirsin.

    İnstagram veya facebook üzerinden satış yaparken kendi siteme bağlantı verebilir miyim ?

    Sosyal medya ödeme sayfası bağlantıları ile tabi ki ödeme sayfana bağlantı verebilirsin.

    Tüm okuyanlara teşekkür ediyorum ve yazıma son veriyorum aklıma gelen eklemeleri yazmaya devam ediyor olacağım siz de katkıda bulunabilirsiniz.

    Hamdi Dönmez

    Web Ressamı – Web Tasarım Uzmanı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdidnmez -- 6 Aralık 2016; 15:40:26 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.