Şimdi Ara

e6600 stock fan 60derece??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba. p5ld2-x/1333 anakartım üzerinde e6600 @2.4 işlemcim mevcut. Sıcaklık oc.siz bekleme durumunda 30 derece civarı ama OCCT cpu testi yaptığımda 60-65 derecelere çıkıyor.3.0 a çıkardığımda da aynı sıcaklığa çıkıyor belki 1-2 derece daha fazla. Bir önceki işlemci soğutucum tam anakarta oturmuyordu ondan olduğunu düşünüyordum ama değiştirdim soğutucuyu normal lga775 kutudan cıkanlara benzer birşey aldım hala aynı olay sürüyor. Termal macundan şüpheleniyorum sizce bukadar etkilermi sıcaklığı.? 5 liraya satılan tüplerden var elimde büyük bi tüp acaba ucuz etin yahnisi mi oldu şimdi Sorun sadece termal macunsa rahatlayacağım gerçekten

    aldığım ss.ler coolermaster macunu uyguladıktan sonra. enufak bir değişiklik yok









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nOnAME* -- 8 Haziran 2010; 11:54:18 >







  • Aynı işlemciyi kullanıyorum,oda sıcaklığı 24 işlemci 22-23 dereceyi gösteriyor.Anakart Gigabyte 965P-DS3, İşlemci soğutucusu Thermaltake Bigtyphoon2.İşlmeciyi 3 ghzde bile 40 derecenin üstüne zor çıkardım.
    Ramlere gelince senin anakartın desteği biraz zayıf 1 GB birçok marka destekliyor ama 2 gb sadece Aeneon marka bir ram destekliyor ve maximum 667 mhz ram destekliyor.
  • Anlamadığım bendeki bu anormalliğin sebebi ne. Şuan aklıma gelen tek şey kullandığım termal macun çok dandik birşey ama bu kadar da dandik olabilirmi? Ayrıca sıcaklık yükseldiği için hiç reset atmadı pc ama oyun oynarken takılmalar vs oluyor. örneğin crysis warhead da normal ayarlarda(aa kapalı) (ekran kartım 8800gs) 30 fps civarı ile oynarken tekliyor sanki alet ufak kilitlenmeler oluyor. Sıcaklığı yanlış gösterme gibi bi durum olabilirmi ki bu ihtimal de zayıf everest,speedfan ve asusun pc probe programı 3ü de aynı şeyi gösteriyor.

    Ram olayı da 667 kullanıyorum oc ile 800de sorunsuz çalıştılar ama 2gb da ram seçmesi garip gertçekten. p5vd2-vm se vardı onda bile çalışıyordu
  • i945 chipset zamaninda acaba core 2 duo islemci mi vardi yoksa daha sonra mi cikti once bilmen gereken nokta bu. sonradan destek gelmis bir islemciyi onceki model bir chipsetle kullaniyorsun...
    ramler icin 667 den daha yukari desteklemeyen bir chipsette 800 yada daha yukarisini deniyorsun. anakart kutusunda max4gb yazarken her modeli desteklenmedigi acikca belirtilmez ama her rami o makinede gosteremeyeceksin buyuk ihtimal sorununda ondan kaynaklaniyor. p5vd2 ler uzerine ne takarsan tak calistiriyorlar ama performanslari minimum oluyor...
    diger bir degisle ne zaman anakartini i965 yada daha yukari bir chipset secersin o zaman sonuclari almaya baslarsin. hele ki x38 gibi ust model anakartlarla daha da performans alabilir sicakliklarini dusurebilir hyperX lerini rahatca calistirabilirsin.
  • Evet haklısınız daha önce yada sonra çıkmış olduğu üzerinde durmamıştım. hyperxleri değiştirdim zaten şuan onlar yok. İşlemci sıcaklığı ile ilgili olarak bugün gidip coolermaster macun aldım onunla deneyeceğim inş. daha fazla uğraşmadan sorun çözülür. Başka bir neden aklıma gelmiyor sıcaklıkla alakalı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nOnAME* -- 7 Haziran 2010; 20:15:13 >
  • macun da bir işe yaramadı çok garip yukarıdaki ss.i macundan sonra aldım
  • Sıcaklık artışı anakarttanda olabiliyor,ayrıca senin işlemci soğutucun çok iyi bir model değilse yük altında ısı farkının yüksek olması normal.60-65 derecelerde sorun çıkarmayabilir , genelde 70-75 dereceden sonra pc kapanabiliyor.
  • baska anakartta deneyin. ozellikle intel chipsetlerde isinmadigini gorursunuz. (bende g33 var 6300 ile 30-40 derece arasi)
  • Anakartı değiştirerek deniyeyim birde teşekkürler
  • boşuna uğraşıyorsun bence. stok fanla bu değerler son derece normal. blueorb, bigtyphoon gibi sağlam bir fan takarsan yük altında 50 yi geçmez.
  • 60-65 derece normal bir değer değil bence ki oc vs. de yok. e6600 için max 61 derece yazıyor ki tamam bu en kötü ihtimal içindir ama ben 65 hatta 70 bile gördüm. E4500 kullandım benzer bir stock fanla o 48-50 dereceyi geçmiyordu ama başka bir anakartlaydı. Ama dediğiniz ihtimal de olabilir denkgelirse (nerden bulacaksam) daha iyi bir soğutucuyla da deneyeyim. teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nOnAME* -- 8 Haziran 2010; 11:54:54 >
  • işlemci sicaklığı max 61 derece olabilir ama kasa içindeki harddisk, ram, anakart, ekran kartı sıcaklıklarıda etkiler. kasa içi hava akımının da düzgün olması gerekir. benim tavsiyem, güzel bir soğutucu ve arctic silver gibi iyi bir macun alıp fanı değiştirmen.
    aynı işlemci bende var. stok fanla yük altında 55 civarındaydı sıcaklık fakat server kasası ve kasa içi havalndırma çok iyi. aldıktan 2 gün sonra asus blue orb taktım. şimdi 39 u geçmiyor.
  • Macunu doğru uyguladınız mı ? ince tabaka halinde tüm işlemci yüzeyine yaymalısınız. Soğutucuyu tam olarak yerine taktınız mı ? bir pin bile oturmasa sorun olur.
  • 3-4 kere temizleyip sürdüm macunu ilk önce sadece işlemciye sürüp taktım daha sora ikisine de çok ince sürüp taktım. Biryerde çok daha ince sürün yazıyordu öyle de denedim ama öyle daha kötü oldu direk 70dereceye vurdu hatta üşendim temizlemedim tekrar hala aynı duruyor. Başka bir soğutucu daha bulup öyle deneneyeciğim o şekilde sorun çözülür umarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.