Şimdi Ara

EA oyunları 269 TL!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Batman in pc icin listeledigi fiyati gordunuz mu ? Neden cunku torrent den indirecek millet. Nedir yani illa oyun fiyatlarinin makul fiyatlara cekilmesi icin konsolun kopya alternetifinin mi olmasi lazim. Kirilsin anasini satim canima minnet. Biz 1000 lira parayla aile gecindirmeye calisan insanlarin oldugu bir ulkede yasiyoruz. Bu insanlarin hobisi olamayacak mi hic ? Ps4 kirilsin gidip ilk kirdiranlardan biri olacagim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverygt -- 17 Haziran 2015; 22:08:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca Hitman önsiparişle 150 TL psnde ama Fifa 269..ikisi de 60 dolar abd fiyatı.Arada ciddi bir fiyat farkı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tha Alumni


    quote:

    Orijinalden alıntı: PlayforFun

    Daha önce de yazdım, şimdi de yazarım. Aral'ın yaptığı güzelliği görmeyen vardır belki diye.

    Oyunlar Avrupa'da, (Euro bölgesinde) 60€ olarak çıkıyor ve bütün ülkelerde aynı fiyattan satılıyor. Her ülkenin yerel mağazasında da bu fiyattan satılıyor, daha büyük şirketlerin elinde olan mağazalarda da. Öncelikle şu fiyat olayına bir bakalım. Bu adamlar sizce 60€ satılan bir oyundan kar etmiyor mu?

    Bu 60€ içinde;

    Yapımcı veya geliştirici firmanın belirlediği fiyat (kar)

    +

    Oyunları ülkeye getirip satan, distribütör firmanın karı

    +

    Oyunun satıldığı mağazanın karı (herhalde mağazalar yok parasına satmıyordur.)

    +

    Ülkelerde bulunan vergiler

    +

    Taşıma bedeli vs. gibi ufak tefek şeyler.


    Şu yukarıdaki maddelerin hepsi dahil olmak üzere oyun fiyatları tüm ülkelerde sabit olarak 60€ olarak belirlenmiş durumda.

    Gelelim bizim ülkemize. (Euro bölgesine dahil olduğumuz için fiyatlar Euro üzerinden hesaplanmıştır.) Yukarıda sayılanların hepsi bizim ülkemizde de mevcut. Bizim ülkemizde ek olarak sadece ÖTV olayı var diye biliyorum. Kimse, Taşıma bedeli de var." diye kandırmaya çalışmasın. Oyunun üretildiği yerden, Yunanistan'a veya İtalya'ya hatta Kıbrıs'a bu oyunlar ışınlanmıyor. Oyun Almanya, Fransa vs. ülkelerde de üretilmediği taktirde ve dağıtım noktası bu ülkeler değilse, hatta o ülkeler bile olsa mevcut şehir dışındakilerde bile dağıtım bedeli çıkıyor ortaya fakat ne olursa olsun fiyat hep sabit, 60€.

    ÖTV oranını tam bilmemekle birlikte, en fazla %20 olduğunu umuyorum. Düz bir hesap yapınca oyun fiyatları en fazla 219 TL civarına denk geliyor. Bu şekilde bile fiyatlar uçuk ki Euro düşse fiyatlar düşmüyor ancak çıktığı anda direkt zam geliyor. Ek olarak oyunların ARAL'a direkt olarak 60€ üzerinden geldiği düşünmüyorum. Eğer o şekilde geliyor olsa bile kendi karı ve mağaza karı ile (60€ içinde olduğu için.) fiyatların en fazla 219 TL civarında tutulması gerekirdi ki dediğim gibi ARAL'a 60€'dan gelmiyordur.




    Peki dijitalde de mi kdv ötv taşıma vergisi distribitör karı varda fifa 270 TL? :)

    Microsoft'u o konuda takdir ediyorum. Konsolu da daha düzgün yapmış olsaydı en baştan Xbox One'a devam ederdim 360'dan sonra. Adamlar 60 dolardan satacak oyunları bize Live üzerinden. Biz Psn'de İngiltere'ye dahil olduğumuzdan hayvan gibi gereksiz bir kur ve hiç olmayan vergiler adı altında hayvani farklar ödüyoruz. O yüzden Amerikan Psn her zaman için candır. Standart 60 dolar, delux bilmemnesi boku püsürü 70, en harika paketi 80 dolar.
    Çok çok nadir olan bazı indirimler için her zaman Tr psn cepte durur yeter o, o kadar başka bir işe yaramaz. Kimse kusura bakmasın da 5-6 oyun alsam bir maaş gitmiş oluyor böyle saçmalık olur mu ? Bana kalırsa destek verileceğine tamamen herkes çekilmeli bazı firmalar haricinde ki akılları başlarına gelsin tam anlamıyla bir yerelleştirme yapsınlar. Devletin vergisinden şikayet eden firmalar elini taşın altına sokup devlete baskı yapacaklar indirim için. Bak 2-3 firma yaygara kopardı artık ithal elektronik her ürün için %20 fazla para veriyorsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: silverygt

    Batman in pc icin listeledigi fiyati gordunuz mu ? Neden cunku torrent den indirecek millet. Nedir yani illa oyun fiyatlarinin makul fiyatlara cekilmesi icin konsolun kopya alternetifinin mi olmasi lazim. Kirilsin anasini satim canima minnet. Biz 1000 lira parayla aile gecindirmeye calisan insanlarin oldugu bir ulkede yasiyoruz. Bu insanlarin hobisi olamayacak mi hic ? Ps4 kirilsin gidip ilk kirdiranlardan biri olacagim

    Ben bunu her yerde soyluyorum her yerde tepkiyle karsilasiyorum. Korsan tamamen bas tacidir , korsanin olmadigi yerde firmalarin borusu oter. Eskiden tarkan bir single cikartirdi , 250 liradan satardi cdsini. Sadece tek sarkiyi. Simdi hepsi 1 liradan satmak icin yarisiyorlar. Ps3 icin jailbreak ciktiginda sony turkiye ekibinden birisi gelip burada bir suru agladi , kirdiriyorsunuz gelismiyor oyunculuk diye. Bu mu gelismis hali ? Dandik herkesin yillardir ezberledigi bir menuyu turkce yaptin diye 350 lira para mi yatiralim bir oyuna simdi ? Benim kiram 450 tl... Sonra jb ciktiginda insanlar o tarafa dogru kosunca yine baslarlar turkiye oyunculugu gelismiyor edebiyatina...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rimesia R kullanıcısına yanıt
    Malesef orta yol bulunamadi yillardir. Bizlerde elbette turk oyunculugunun gelismesini istiyoruz ama bu butceleri oyunlar yerine cocuklarini egitimlerine ve ailelerinin gecimine harcamak zorunda olan binlerce insan var. İnsallah biseyleri duzeltme yolunca artik yapici adimlar atarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin oyun türkçe çıkacak diye bu kadar şişirildi fiyatı ARAL tarafından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 17 Haziran 2015; 23:05:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cryptdlg

    Kesin oyun türkçe çıkacak diye bu kadar şişirildi fiyatı ARAL tarafından.






    Hocam aynı şekilde need for speed ve nfl 16 da 269 TL..ŞAKA GIBI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşportayı görün siz birde, bakalım onlar ne çekecekler.

    NFS adam gibi olursa Us psn den alırım. Futbola önümüzdeki sene bulaşmayı düşünmüyorum. Olmadı çeker demosunu oynar alırız gazımızı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cryptdlg

    İşportayı görün siz birde, bakalım onlar ne çekecekler.

    NFS adam gibi olursa Us psn den alırım. Futbola önümüzdeki sene bulaşmayı düşünmüyorum. Olmadı çeker demosunu oynar alırız gazımızı.

    Hocam bu gidişle kutulu olarak da spotçulardan düşüğe alamıcaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OsuranİskenderAyran

    Bişey sorucam ama iskembeden sallamayın bilgisi olan vevap versin.

    Oyunların fiyatlarını belirlemede firmalar etkisi oluyor mu yoksa tamamen yerel distribütörün elinde mi? Yani EA şunu Türkiye de 270 e satayım demiyordur bence,Anal denen tecavüzcülerin işi olduğunu düşünüyorum. Cod Ghosts hatırlarsanız Ps4 için 280 tl fiyatlara çıkmıştı D&R da falan. Ubisoftun EA nin alakası yok bence yanlış mıyım? Biliyorsunuz Tr Store'da ki oyunlar Analla işbirliği içerisinde fiyatları değiştiriyor.

    PSN' in Aral Games ile bağlantısı yok diye biliyorum. Alınan oyunlar doğrudan İngiltere' ye gidiyor. TR PSN, (yanlış hatırlamıyorsam) İngiliz PSN' inin Türkçe versiyonu gibi bir şey.

    Edit: Yanlış ise kusura bakmayın. Lâkin ben bunu forumdan birinden duymuştum. Aynı zamanda Sony çağrı merkezi de İngiltere' ye bağlıyız demişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefOfficer -- 17 Haziran 2015; 23:39:42 >




  • FIFA 15'i USA Playstation Store dan Black Friday indiriminden $35'a almıştım. PSN ortaklıkla aldığım içinde $17,5'a geldi. Ortakla ne zaman maç yapsak, nasıl bu fiyata aldık şaka gibi deyip, gülüyoruz. Seneye FIFA yı yine Black Friday de alalım deyip deyip duruyoruz. FIFA Eylül ayının sonuna doğru çıkıyor, Black Friday de Kasım ayının sonunda, arada aylar yıllar yok. $35 almak için her yıl Kasım ayına kadar beklemeyi tercih ederim. Ha Eylül ha Kasım, zaten buglardan arındıran ilk güncellemesini bu ayda alıyor. Hem $35'a alıyorum, hemde adam gibi bir oyunla karşı karşıya oluyorum.

    Bu indirimin olduğu gün "USA Playstation Store dan nasıl alışveriş yapılır konusunda" 3 gün boyunca duyuru yaptım. Çünkü indirim 3 gün sürüyor. Şimdi, EA'nin yeni oyunlarının TR Playtation Store fiyatlarına bakıyorum da standart edition versiyonlar bile 250TL yi geçmiş durumda, deluxe, premium versiyonlardan falan hiç bahsetmiyorum bile, PS3 fiyatına satılıyorlar. USA ve Endonezya playstation store'a tam gaz devam. Kardeşlikte yapılıyorsa mis mis

    Hayatımda bir oyuna 250TL vereyim, kafamı mutfak robotuna sokar kıyma yaparım. Hiç bir şey yapamıyorsanız, spotçulardan alın arkadaşlar. Tr Playstation Store'a 250TL verilir mi? Üstelik verilen para Sony İngiltereye gidiyor. Bir oyuna 250TL ancak şöyle verilir, kardeşlik yapıyorsanız. Çünkü o zaman adam başı 125TL ye geliyor. Bu şekilde gayet uygun fiyata alınabiliyor ama tek bir kişi için bir oyuna 250TL ne demek ya, gerçekten çok pahalı. TR Playstation Store'a girip de fiyatlara bakmayın, boştan yere moraliniz bozulur. Spotçular'ın fiyatlarına bakın daha iyi.

    FIFA 16 Türkçe menülü geliyormuş ama USA ve Endonezya PSN den alınca Türkçe dil desteği olmayacak. Bence, varsın olmasın. Sonuçta, hikaye tabanlı bir oyun değil. Formation menüsünü Türkçe göreceğim diye 250TL veremem. Sonuçta futbol basit bir oyun, neyin ne olduğu ve kelime kalıpları belli. O yüzden, Black Friday de $35'a olmadı $60'a alır geçerim, olmadı Endonezya PSN den alırım. Oda olmadı Spotçulardan alırım. Ne lan bu 250TL 300TL, konsol mu satıyorsunuz oyun mu?




  • Yakında psn store da şöyle başlıklar görebiliriz; Fifa 16 çıktıııı önceee sen oynaaaa naaaahhh aaaalll sadece 259 liraaaa ucuuuzzzz. Spotcularla bunların arasında fark yok. Spotcuda olsa psn yi de yönetse kafa aynı kafa.
  • Fransa psn de felan 70 euro normal surumu ben ordan on siparis veririm buyuk ihtimal us psn de iyi ama Turkce dil secenegi yok ordada fut icin gerek yok tr dile kariyer icin felan iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • End. ve Us PSN kardeşlik akar
  • Rus hayat kadınlarını geçti EA."Sen oynayacak Fifa Türkçe dille verecek 100 dolar"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uncle Trevor -- 18 Haziran 2015; 1:52:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc de 122 lira ps4 te 269 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayraktar42 kullanıcısına yanıt
    70 Euro 215 tl güzel kardeşim,gider bi spotçudan 160-170 e alırsın,kotanada yazık etmemiş olursun ne gerek var Fransa Psnden almaya?
  • nerden nereye..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Euro 3₺ ymiş rüya gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    keşke fiyatlar 269 lirada kalsaymış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.