Şimdi Ara

Edifier Kullanıcıları Topluluğu (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.140
Cevap
38
Favori
121.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende Edifier S530Dw almıştım bir gün cızırtı geldi gece yarısı ve ses kesti , uydularda bir problem yok farklı oalrak denedim ve DAS elektroniğe gönderdim benden 1500 TL anakart parası talep ettiler. Nasıl bir anakartsa artık içerisindeki ben bu çözülemeyecek bir sorun olmadığını düşünüyorum ama işin ehli kimdir kim anlar bundan bilmiyorumda Türkiye de nasıl bir yol izlemeliyim r1280dbs aldım zaten yerine ama ürünümüde tamir ettirebilirsem ettirmek istiyorum gerçekten

  • Ben de çözülebilecek bir problem olduğunu düşünüyorum. Sonuçta kartın üstündeki bir komponent yandı diye komple kartı değiştirmeye hiç gerek yok. Zaten bunu kullandıkları için 1500₺ gibi bir fiyat çekiyorlar. Halbuki devre komponentlerinin ederi bir kaç lira. Devre kartlarından anlayan bir elektronikçi bulmanız lazım. Tek tek kart üzerindeki komponentlerin voltajını ölçüp hangisinin arızalı olduğunu tespit edip onu değiştirecek sadece. Eli iyi lehim tutan birisi çok rahat yapabilir diye düşünüyorum.

  • Selamlar. Edifier X600 hala alınabilecek bir sistem midir? Nispeten güncel olan Logi Z533 ile kıyasla nasıldır? Bu arada Logi'de olan boştayken dip gürültüsü ve cızırtı problemi var mı Edifier'da da?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheLegendy kullanıcısına yanıt

    Edifier'da öyle bir problemden yakınanı hiç duymadım. Logi'nin sesi Edi'ye göre daha karanlık kalıyor. X600 çok eski galiba kıyaslama videolarında da görmedim hiç. Bende R1280T var, giriş seviyesi stüdyo monitörlerinden. Sesi bayağı hoşuma gidiyor. Çok bass aramıyorsanız, dengeli ses seviyorsanız Edifier'ın bu tarz modellerine yönelin derim.

  • SefirEmre kullanıcısına yanıt

    Hocam benim de edifier S730 gitti güç kaynağında süpheliyorum. Siz ne yaptınız bir çözüm bulabildiniz mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLegendy

    Selamlar. Edifier X600 hala alınabilecek bir sistem midir? Nispeten güncel olan Logi Z533 ile kıyasla nasıldır? Bu arada Logi'de olan boştayken dip gürültüsü ve cızırtı problemi var mı Edifier'da da?

    Biraz geç oldu ama belki işine yarar hocam, Bahsi geçen X600 modelini sanırım 2009'da almıştım tam bilmiyorum yeni geldiği dönemde almıştım, Tek eksik denilecek şey bu sistem için sadece kumandası olmaması olacaktır, Son seste bozulma yok, Son derece temiz ve fiyatına göre çok ama çok fazla iyi malzeme ve ses kalitesi var, Herhangi bir dip gürültü veya cızırtı sorunu yok kesinlikle bu konuda emin olabilirsin, Z533 biraz pahalı bir model ve deneyimim olmadı kıyaslama yapamam şahsen ama genel ses kalitesi olarak edifier modelleri çok daha dengeli ve temiz oluyor logitech modellerine göre.





  • İlgilenen arkadaşlar varsa, Edifier - R1280DBs ve Edifier T5 Subwoofer alımı konusunda yardımcı olabilirim.

  • https://edifierturkiye.com/ güvenilir midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edifier R1280DBs kullanan var mı aramızda? Yorum yapabilirse sevinirim.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    R1280T modelini kullanıyorum. Özellikle bluetooth modellini sormuyorsanız yorum yapabilirim.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Bluetooth aslında şart değil, bilgisayarda kullanacağım. Biraz inceleme yaptığımda, R1280 varyasyonları arasında ufak ufak ses ve donanım farkları olduğunu söylüyor yabancı inceleyenler. Yani sizdeki T versiyonu görmedim ama DB ile DBs arasında fark var mesela. Sizden de yorum almak isterim. Genel memnuniyet ve beğenmediğiniz kısımlar konusunda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huan8 -- 13 Ekim 2021; 12:49:57 >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    T direkt kablolu olan versiyonu. 's' olunca da subwoofer bağlantısı yapılabiliyor. T ile DB arasında da ufak bir ton farkı olduğunu duydum ben de. Ama başka bir hoparlör kullanıyormuş kadar da fark yoktur muhtemelen. Benim kendi deneyimlerim şöyle. Öncelikle ben hoparlör alırken Logitech z625 ile bunun arasında çok kalmıştım. Genel olarak müzik çok dinliyorum diye bunu tercih ettim ki artık müzikle de uğraşıyorum. Müzik konusunda çok güzel. Bence s versiyonuna bile gerek yok çünkü hiç bas istiyacını hissetmedim. Bas gayet yerinde, dengeli. Salonda tvye bağlı hazır Samsung ev sinema sistemi var ayrıca 5+1. Müzik dinlerken bundan daha çok zevk alıyorum diyebilirim. Tam dümdüz bir eq davranışı var diyemem ama bayağı bir düze yakın bence. Dengeli bir ses seviyorsanız iyi gidiyor. Müzik haricinde oyun da oynuyorum ama genelde akşam oynadığım için kulaklıkla oynuyorum. Hoparlör ile oynadığım zamanda ise bas eksikliği kesinlikle yaşamıyorum. Filmlerde de alsın beni ambiansa soksun tarzı bir amaç ile izlemediğimden de açıkçası hiç dikkat etmiyorum. PC'de kullandığım için zaten bir sinema tutkusu ile izlemiyorum pc başında. Ama film için de ses çok temiz. EQ zaten düze yakın olduğu için her türlü amaç ile gidiyor bence. Hazır ev sinema sisteminde mesela sinema için ayrı, müzik için ayrı moda çekiyorum. Ondaki müzik modu R1280'e en yakın mod diyebilirim. Benim gibi pc hoparlörü amacıyla kullanacaksanız fazla bile.


    Sevmediğim yanları da var bu arada ama bu eksi taraflar işin içine başka amaçlar girince çıkıyor. Müzik ile de uğraştığım için ses kartı olarak balanced çıkışlı bir interface'im var ama hoparlörde balanced giriş olmadığı için bu avantajı kullanamıyorum. Bir de çok çok çok ince bir detay olacak ama ışığı yanda olması biraz uğraştırıyordu. Uzaktan kumanda ile sessize alıyorum arada. Sessizdeyken de ışık yanıp sönüyor. Alabildim mi diye bayağı bir yana eğilip bakmam gerekiyordu. Şimdi kasayı da masaya alınca kasa ışığı yansıtıyor, haliyle direkt görebiliyorum. Dediğim gibi komik bir detay. Son olarak da bas çaldığım için en kalın tel 40Hz'de titriyor. Hoparlörün teknik özelliklerinde zaten yanlış hatırlamıyorsam 50Hz gösteriyor minimum. Yine de sesi alabiliyorum ama mükemmel bir şekilde alabildiğimi söyleyemem. Bu da çok teknik bir detay kalıyor.


    Şu an sadece balanced girişleri olmadığı için değiştirmek istiyorum ama hiç para harcayıp ekstra bir efora girmemek için bunlarla devam ediyorum. Normal multimedya kullanımı için aşırı eğlenceli diyebilirim. Onboard ses kartından ucuz yollu usb ses kartına ve Focusrite'a kadar bütün ses kartlarıyla güzel ses aldım. Sadece onboard olanda ses kartıyla alakalı dip sesler fazlaca vardı ama yine müzik dinlerken güzel ses alıyordum. Yani her seviyeden ses kartı ile de rahat rahat kullanılabiliyor.






  • < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • @SefirEmre Benim Prisma Encore'da gitmiş hocam. Ofise geldim, BT bağlamak istedim, cihazda elektrik var ama hiç bir cihaz görmüyor. Başka prizleri denedim, bir gün dinlendirdim falan fayda etmedi. Son olarak AUX denedim, ses yok. Kumanda çalışıyor, tüm tuşlar çalışıyor, elektrik var ancak ses yok.


    Bu işi çözebilecek, güvenilir bir usta var mı? Sorununu çözen oldu mu? Güzel cihaz, sesine alışmıştım, şimdi yeni sistemler de cep yakıyor.


    Yardımcı olanlara teşekkürler.

  • Edifier kalitesinde süpheleniyor canım güzel alet çok çok az kullanılmasına rağmen maksimum 3000 saat çalıştıysa 20 saat tam yükde çalışmıştır bu çok can sıkıcı bir durum.

    Ölü eşşek gibi duruyor evde atsan atılmaz satsan satılmaz Allah'tan Yamaha ya geçmişttim ama yinede durduk yere bozulması insanın canını sıkıyor ustalara güven olmuyor fahiş fiyat veriyorlar mala ortak olmak istiyorlar

  • Kerros kullanıcısına yanıt

    İnan benim ustam şahane bir insan 1800 TL masraf çıkardı bana Yetkili servis 300 TL çözdük.

  • SefirEmre kullanıcısına yanıt

    Hocam ustanın bilgilerini paylaşırsanız sevinirim.

  • S1000MKII

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar aranıza edifier 1280dbs subwoofer outlu modeli alarak katıldım. Ev tipi subwooferler çok pahalı olduğu için subwoofer olarak alpine markasının swe-815 20cm 100rmslik aktif subwoofermodelini aldım. Sıkıntım şu. Subwooferi 12v 20amper metal kasa tip adaptör ile ev ortamında çalıştırdım. Edifiere bağlamak için philipsin 2rca to aux kablosunu aldım. Aux kablosunu telefonuma taktığımda subwooferden sorunsuz temiz şekilde ses alıyorum. Aux kablosunu edifier in sub out çıkışına taktığım zaman ses alıyorum fakat çok ciddi bir parazit sesi alıyorum. Başına böyle bir sorun gelen varmıdır. Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilirmisiniz


    Edit : Arkadaşlar sorunumu deneme yanılma yoluyla çözdüm. Parazitin toprak hattından kaynaklandığını düşünüyordum. Subwooferi beslemek için kullandığım 12v 20a metal kasa adaptörün fişinin topraklama bölümünü elektrik bandı ile kapatıp fişe taktığımda sorun çözüldü. Sıkıntı edifier ile alakalı değilmiş yani. Şuan Edifier 1280dbs ve Alpine Swe-815 mükemmel derecede uyumlu oldu. Subwooferin yanında frekans ve gain kontrolcüsü olması çok çok büyük avantaj sağladı istediğim şekilde bası çaldırabiliyorum veya kapanacak şekilde kısabiliyorum. Ev tipi sub kullananlar istedikleri şekilde ayar yapamadıklarından yakınıyorlar ben bu açıdan çok şanslıyım :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyptek -- 23 Ocak 2022; 9:24:31 >




  • Edifier S2000MKIII 2.0 ses sistemi satın aldım, ses kartı olarak ne alsam karar veremedim. Sound Blaster Z var fakat upgrade etmek istiyorum. Creative ve Asus dışında doğru düzgün oyun ve multimedyada kullanabileceğim kart yok sanırım. Yeni Creative kartları almaya değer mi?

  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.