Şimdi Ara

Edifier Kullanıcıları Topluluğu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.134
Cevap
38
Favori
121.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ekleyin benide r1200t yuppi
  • m3500 kullanıyorum cihaz hakkında...

    öncelikle bu cihazı gidip herzaman yaptığım gibi mağzada dinledim cihaz ve marka hakkında pek bir bilgim olmamasına rağmen bu cihaza beni daha görmeden almama sebep olan iki özelliği vardı

    1: kablolarını uzatabilme imkanı

    2: uzaktan kumandalı olması

    sizinde bildiğiniz gibi bu fiyat aralığında pc speakerleri için pekde olmayan iki özellik diyebilirim...

    sonra cihazı dinledikten sora o günde zamanım kısıtlıydı açıkcası fazla inceleme fırsatı bulamama rağmen sesi beni tatmin etmişti görünümüde bana göre gayet güzel ancak ilk etapda subwooferinin bass karaktersliği hemen dikkatimi çekmişti logi ve creative ye göre daha kısa ve yumuşak bir tınısı vardı...

    sonra aldım bir kaç gün sonra kurma fırsatı buldum güzelce odama yerleştirdim hopların tamamını duvara astım kablolarını çektim ve ozaman daha ses kartı almamıştım onboard realtek ses kartı ike ayar çektim sonrasında bir dolu teste başladım ve kendimce testlerimin sonu bu cihaz hakkında şunlardır...

    1: cihaz bir 5.1 olmasına rağmen daha çok müzik ağırlıklı bir sistem olmuş bu pek raslamadığmız bir durumdur genelde tam tersi olur ayrıca sinema performansı müzik performansının bir adım geride olması beni inceden hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim ama okadarda vasat değil... aksiyon filmlerde beklentimi veremedi ancak diğer filmlerde iyi diyebilirim

    2: cihazın ses rengi tamamen akustik yapıyo çok uygun akustik parçalarda inanılmaz bir performansı var hayret edici düzeyde... örn; fado,gitar soloları keman soloları slow parçalar vb müzik türlerinde inanılmaz iyi haliyle ses karaktersliği böyle olunca bana göre nekadar ayar yaptıysamda sonrasında ses kartıda aldım "creative sound blaster 5.1" bir türlü diğer müzik türlerinde okadarda iyi sonuç alamadım cihaza tam ters gelen müzik türleri trance electronik müzik türleri vb cihaz harbi bu türlerde çuvallıyor... sonrasında ondan nisbeten daha iyi diyebilceğim rock da birazdaha iyi ama yeterli değil hard rock türlerindede trance müzikde olduğu gibi aynı tepkiyi gösteriyor ve vasatı aşamıyor... parçayı yumuşatıyor eziyor dolayısıyla gerçi yansıtamıyor...

    3: böylesine ilginç bir durumdan sonra asıl görevi olan sinema performansına baktım dd 5.1 dts 5.1 filmlerde... sinemada ses karaktersliği sert ani yüksek derin bass ister bu cihaz daha önce yazdığım gibi çok yumuşaş akustik tabiri cayizse kadife gibi bir ses yapısı var onun için sinema perfornsı filmi gerçekten yansıtamıyor sesleri çok eziyor yumuşatıyor buda istediğim tınıyı alamama sebep oldu... ama çokta kötü değil idare eder diyim....

    4: sonuca gelecek olursak bu cihazda logi gibi creative gibi baş ağrısı yapmadan slow müzikte seviyorsanız uzun saatler boyunca kafanız ağrımadan çok keyifli müzik dinlersiniz... sinema performansı yeterli değil ancak vasattda değil idare eder ancak sinemayı önce çıkarıyosanız bu cihaza yönelmeyin derim bende önce sinema için almıştım ama yazdığım gibi çıktı... bunların dışında hoplarının duvara asılabilmesi uzaktan kumandasının olması kablo serbestliği olması fiyatınıda göz önüne alırsak alınası bir cihaz yapıyor ben bu yazdıklarımın genelinde cihazdan oldukça memnunum diyebilirim geniş bir sinema ve müzik arşivi olan birisi olarak...




  • arkadaşlar album açamıyorum ya neden üye ol diyor
  • @linkin_park20

    Hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileğiyle.

    Bahsetmiş olduğunuz problemin maalesef tam olarak bir çözümü yok.Uydu alıcısının kumanda frekansı ile S730'un kumanda frekansları karışıyor.S730'un kumanda alıcısının ön panelini siyah bir bant ile kapatabilirsiniz,subwooferın arka taraflarına koyabilirsiniz ancak düşündüğünüz gibi uzun vadede etkili bir çözüm değil.


    @yuxeses

    İnceleme için teşekkürler.
    Müsait bir zamanımda modellerin incelemelerini link halinde başlıklarda belirtmeyi düşünüyorum.O zaman mutlaka ekleyeceğim bir yazı.Ellerinize sağlık.


    @gardanadam

    Cep telefonunuza gelen mesaj ile foruma giriş yapmanız lazım.Bir nevi üyeliğinizi aktif etmeniz lazım.
    Belki de forumda yaşanan kısa süreli bir problemdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    @linkin_park20

    Hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileğiyle.

    Bahsetmiş olduğunuz problemin maalesef tam olarak bir çözümü yok.Uydu alıcısının kumanda frekansı ile S730'un kumanda frekansları karışıyor.S730'un kumanda alıcısının ön panelini siyah bir bant ile kapatabilirsiniz,subwooferın arka taraflarına koyabilirsiniz ancak düşündüğünüz gibi uzun vadede etkili bir çözüm değil.



    yanıtınız için teşekkürler. tüh kötü oldu bu durum. gerçekten sinir bozucu olabiliyor. gerçi ben zaten tv çok fazla izlemiyorum, genelde medya playerden müzik dinleyip film izlerim ya da ps3 oyun oynarım.

    size edifier markası ile nasıl tanıştığımı da anlatayım. Çin'den ürün getiren bir avukat ağabeyim vardı. forumdaki nicki de turkuaz29ist. Çin'de ne kadar uygun fiyata kaliteli ürün varsa getirirdi. Ondan mp4 player aldım. o zamanın fiyatıyla 25 tl'ye edifier marka kulak içi kulaklık sattı bana. İnanın kulaklık burada 100 TL'ye satılan senseiser ayarında idi. Hemen google'dan edifier yazıp arattım, sonuç hüsran. türkiye'den sayfalarda bir tane bile sonuç yok. İngilizce yazılan sayfalarda nadiren sonuç var. Sonra baktım Edifier yavaş yavaş hoparlörler ile piyasaya girmeye başlamış. İnanın şu aldığım hoparlörleri bir kere bile düşünmeden aldım. Zaten forumda da kullanıcılar yeteri kadar memnun. Edifier sadece hoparlör değil kulaklık piyasasına da girmeli. Şu anda fiyat performans oranı en yüksek ürünleri satıyor. kurumsal stratejilerini yine kaliteli bir Çin markası olan huawei'ye benzetiyorum.

    ayrıca sonradan aklıma geldi. Logitech Harmony evrensel kumanda alsam bu sorundan kurtulabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkin_park20 -- 30 Ocak 2012; 22:03:40 >




  • Merhaba arkadaşlar,
    da5000pro ürününü almayı düşünüyorum bir süredir. Aslında tam karar veremediğimden dolayı Edifier kullananlara sormak en iyisi olacak diye düşündüm.
    Ben ürünü TV ile kullacağım ve sadece film amaçlı düşünüyorum. Müzik ve oyun önemli değil benim için. Playvision decoderim var DTS çözmek ve optik bağlantıları onunla halledeceğim. Sizce bu ürün benim isteklerime uygunmudur. Özellikle diyaloglarda ve 5.1 çevresel seslerde arka plandaki sesler, aksiyon sahnelerindeki patlama vs. durumudndaki seslerin kalitesi benim için önemli. AVR li bir sisteme param yetmeyeceği için böyle bir çözüm düşündüm. bu ürünü bilenlerden yorum bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler...
  • arkadaşlar merhaba bende S300D ile aranıza girdim ekleyebilirmisniz. birde sistemi optik kablo ile anakarttaki on board ses girişine bağladım. kaliteli bir ses kartı alsam sesin çıkışında ve kalitesinde artış olurmu.
  • ses kartı herzaman onboarda göre bariz şekilde farkettirir
  • Biraz geç oldu ama beni de ekleyin edifier s730 kullanıcısıyım
  • s730 kullanıcısı olarak benide ekle
  • almak isteyen varsa imzama bakabilir not:komşularınızın anlayışlı olmalıdır
  • Arkadaşlar bir sorum olacak..
    Edifier m3500 5+1 kullanıyorum..
    Anakartım gigabyte p67a-ud3-b3..onboard ses kartı 7+1 e kadar destekliyor..onboarddan bağlıyorum..
    2 hoparlörden ve basstan çok güzel ses geliyor..Kalan 3 hoparlörden çok kısık ses geliyor..Hiçbir faydasını alamıyorum..Sistemden nasıl tam verim alabilirim ? Ses kartı mı almalıyım ?

    2.sorum
    5+1 i açma düğmesine basıp her açtığımda ışığı yanıp sönüyor ses gelmiyor , bassın üzerindeki ses düğmesini 1 kere çeviriyorum ondan sonra ses gelmeye başlıyor..Bu olay nedir ? Ne amaçlamışlar burda ? Normal birşey mi bu ?
  • merhaba;

    Yeni bir ses sistemi düşünüyorum 5+1 fakat kafam karışıyor çok fazla model var ve bu ilk subwofer lı sistemim olacak Edifier in m3500 çok hoşuma gitti ama performansı hakkında pek bilgim yok ve 5+1 olarak tüm hoparlörlerden ses alır mıyım bilemiyorum. Alternatif olarak ise z506 düşünüyorum ama sorunları varmış eğer tüm hoparlölerden ses alamıyorsam stero olark m3300sf modelini düşünüyorum temel amaç sırasıyla; Müzik %60 %20 oyun %10 Flim olacak yardımcı olur musunuz ?
  • Arkadaşlar ben m3300sf aldım ama subwooferdan sadece bass geliyor, müzik yok?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rammer

    Arkadaşlar ben m3300sf aldım ama subwooferdan sadece bass geliyor, müzik yok?

    ses gelmez zaten subwoofer'dan amacı bass vurmaktır. sadece kolonlardan ses alınır.

    bu arada beni de ekleyebilirsiniz s530d kullanıcısı olarak.
  • hazır burda edifier konusu varken bana da bir akıl verin

    bugun vatandan x600 m3300sf yada m3200 almayı düşünüyorum

    dinlediğim müziklerde netliğin yanında bass olmasını da ararım

    görüntü açısından m3200 hoşuma gitti ama m3300ü de baya öven var

    sizce bu ikisinden hangisini almalıyım neden?

    yoksa 2.el z2300 ya da z4i falan mı alsam?
  • bugun vatanda dayanamadım m3300 ü aldım. şu an kop koplardayım, ama çok sert gelmedi. beni anca z2300kesermiş artık biraz bununla takılıp çıtayı sonra yükselticez ama yine de 100 liraya alınabilinicek en iyi 2.1
  • Biraz geç yapılmış yorum olacak,şimdiden özür dilerim;


    @mizrakk

    Merhaba,

    Yukarıdaki mesajlarda daha önce de belirtmiş olduğum gibi Edifier 5+1 ses sistemleri sinema konusunda pek başarılı değil.
    Eğer öncelikli amacınız sinema ise Z5500 gibi sistemler sizin için daha tercih edilebilir olacaktır.

    Ancak kısıtlı bir bütçeniz varsa,giriş seviyesi 5+1 ses sistemlerine nazaran DA5000 PRO daha iyi bir sistemdir.


    @cengo42

    yuxeses 'in de dediği gibi kaliteli bir ses kartı farkını her zaman hissettirir.

    Kendimden örnek verecek olursam,her fırsatta yerden yere vurduğum X-Fi Surround 5.1 Pro bile laptoptaki onboard ses kartına göre oldukça bariz bir kalite farkı ortaya koyuyor.

    Ancak alacağınız ses kartı da kaliteli bir marka ve yüksek bir model olmalı.Giriş seviyesi ses kartları ile aradaki farkı anlamak pek mümkün olmayacaktır.


    @extrem_015

    Hayırlı satışlar.



    @ozcan35

    Merhaba,

    Eğer sesin iyi geldiğinden bahsettiğiniz 2 hoparlör ön sağ ve ön sol hoparlör ise normal bir durum.
    5.1 olarak kodlanmış filmlerde ses çıkışı merkez-güçlü,ön sağ-sol şiddetli,subwoofer aktif,arka sağ-sol hoparlörler hissedilir şeklindedir.
    Ancak ses kartının yazılımı üzerinden kişisel zevkinize bağlı olarak değiştirebilirsiniz.

    Diğer sorununuz ise Edifier'in diğer klasik kronik hatalarından birisi.Sesi sonuna kadar kıstığınızda bile hoparlörlerden ses gelmesi,ses gelmesi için bir takım düğmelerle oynanması gibi durumlar görülebilmekte.
    Ancak bahsettiğiniz problem donanımsal bir problem de olabilir.Garanti süresi devam ediyorsa,sistemin yokluğunu fazla hissetmeyecek iseniz,serviste kalacağı süre önemli değilse servise göndermeniz daha doğru olur.Ama fazla umursamayacağınız bir problem ise böyle kullanmaya devam etmeniz daha doğru olur.


    @Rammer

    Diğer hoparlörlerden ses geliyorsa herhangi bir problem yok demektir.
    Eğer gelmiyorsa çıkıştan hoparlöre uzanan kabloların tam olarak oturduğundan emin olunuz.


    @NETMAR

    Hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileği ile.








  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengo42

    peki bu kartlar arasında fark varmı siz olsanız hangisini alırdınız.

    http://www.vatanbilgisayar.com/OEM%20Muhtelif%20Kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-51-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569

    http://www.vatanbilgisayar.com/OEM%20Muhtelif%20Kart/creative-xfi_titanium-x-fi-titanium-pci-e-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=36394


    kesinlikle CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI nı tercih ederim ben.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.