Şimdi Ara

Egea 1.4 Fire Yağ Tavsiyesi ve 5w50 Yağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2019 Model 1.4 Urban plus benzin+lpg bir aracım var. Aracı 70 bin km'de aldım ve 4 ay içerisinde 90 bin km'ye geldi. İlk aldığımda motul marka 5w40 yağ kullandım ve yağ çubuğunu kontrol etmeyi ihmal ettim ve 10bin km yol yaptım (yaklaşık 5 bin km uzun yolda yapıldı). Yaşadığım yerde 80 bin km'deki yağ değişiminde Castrol magnatec 5w40 yağ kullandım. Eski yağdanda yaklaşık 1L civarı çıktığını söyledi usta ve bende şaşırdım bu kadar az kaldığını öğrenince. Castrol 5w40 ile 10 bin km'de 3L yağ ekledim aracıma. Ayrıca yağın orjinalliği konusunda şüphelerim var çünkü değiştiren usta yağ kutusunun kapağını çevirerek değil, bıçakla kenarından mühürüne zarar vermeden açtı. Geçtiğimiz günlerde ise 90 bin km yağ değişimini yaptım. Bu sefer kendi araştırmalarım ve tavsiyeler sonucu Liqui Moly TopTec 4100 5w40 yağ ve Liqui Moly CeraTec yağ katkısı kullandım. Yaklaşık bin kilometrelik kullanım sonucu yağ çubuğu halen daha aynı seviyede, motor daha sessiz çalışıyor ve rolantideki titreşim neredeyse tamamen yok oldu. Benim 20 bin km'lik kullanım sonucu deneyimim bu şekilde.


    Şimdi benim bir sorum olacak; önümüz yaz mevsimi ve ben İzmir'de yaşıyorum. Yağ eksiltmeyi azaltmak amaçlı bir sonraki yağ değişiminde Liqui Moly marka 5w50 yağ kullansam aracıma bir faydası veya zararı olur mu? Yağ tüketiminde kayda değer bir düşüş olur mu? Uzun vadede herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Aracımı yaklaşık 4 5 sene daha kullanmak istiyorum ve tahmini 200, 300 bin km'leri göreceğimi düşünüyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.








  • Motul de yağ eksiltme ne kadar olmuştu peki? Motul kaliteli bir yağdır yazdıkların arasında aslında. Bu araçlarda yağ soğutucu yok o sebeple yüksek devirlerde kullanıldığında yağ eksiltme sorunu yaşamam gayet normal. Dolayısıyla yüksek sıcaklıklarda buharlaşma seviyesi en düşük olan yağı tercih etmek çok daha mantıklı bir seçim olacaktır. Kaldı ki motul bu konuda sizi üzmeyecek bir yağ markası. O sebeple sordum.
  • citiraga kullanıcısına yanıt

    bakımda 4 litre motul koymuştu yağı değiştiren usta. 10bin km sonunda 1 litre civarı bir yağ çıktı araçtan. arabayı yeni aldığım için otobanda hız denemeleri filan yapmıştım birkaç kere belki ondan dolayı biraz daha fazla eksiltmiş olabilir. Castrol yağ muhtemelen orjinal değildi bir tane benzinlikte değiştirmiştim. castrol ile yaptığım 10bin km'de 3 litre yağ ekledim toplamda.

  • Viskoziteyi değiştirmeyin, yağ pompasını yorarsınız.
  • sogukssu S kullanıcısına yanıt
    10000 de 3 lt eksiltme çok ama çok fazla LPG de bile çalışıyor olsa araç. 1.4 motor ve 95 beygir gücündeki bir araç için 6 ileri şanzıman gereksiz kalıyor bana göre. Genelde kaç devirde vites değişimi yapıyorsunuz?
  • citiraga kullanıcısına yanıt

    2500 devire gelmeden değiştirim genelde yerine göre rampalarda devirli de kullanırım. ceratec ve liqui moly yağ kullandım bunda da eksiltme olursa aynı şekilde 5w50 mi kullansam diye düşünüyorum.

  • sogukssu S kullanıcısına yanıt

    viskozite değiştirmek ciddi anlamda yanlış bir uıygulama olur araç motoru için. O sebeple deneyimlediğiniz en az eksilktmeyi yapan yağı tercih etmek çok daha doğru bir seçenek. Ama bahsettiğim gibi 3 lt hala çok fazla bir miktar 10000km için. Aracınız düşük km de olsa bile bir baktırmak lazım iyi bir servise. Sekman sorunu olabilir yada başka bir problem.

  • bendede aynı motor var. daha garanti bitmedi. servise devam. ama eksiltiyor.yeni lpgli. eksiltmiyor diyen yalan söyler. 5w50 koymak bence yanlış olur, 3-5 okuduklarımla dediğini deneyen yapan, anlatan yok. motul 5w40 veya Liqui Moly 5w40 arası bir seçim yapılmalı diye düşünüyorum.

  • sogukssu S kullanıcısına yanıt

    3 litre yağ alan araca 4 litre yağ koyan ustayı tebrik ediyorum, yağ pompanız keçeler vs acı çekmiştir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.