Şimdi Ara

Eheim Compact 1000 Pervane Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ey Ahali,

    Namı değer Eheim compact 1000 pompa ile son 6 aydır ciddi anlamda bir anlaşma sorunu yaşıyoruz.

    İlk olarak sistemimi özet geçersem, el yapımı bir işlemci bloğu, 3*120 lik aqua radyatör, eheim 1000 compact ve sonradan eklediğim hazır alphacoolun 8800gt full vga bloğu.

    Vga bloğu şunun 8800 gt ye uyumlu olanı.http://www.alphacool.us/gpublocks.asp?sku=11215 Görüntüsü bunun nerdeyse aynı.

    Hazneden çıkan su radyatöre tek kol ile giriyor sonrasında radyatörden iki ayrı çıkış ile vga ve cpu bloklarına, sonrasında ise hazneye iki ayrı koldan su dönüşü oluyor.

    Sistemimin detaylı açıklaması şurdadır:http://forum.donanimhaber.com/m_18871223/tm.htm

    Not olarak bu konu için, önceki başlıktan devam etmeyi uygun görmedim. Çünkü bu pompa hakkında ayrı bir mevzu. direk pompaya yoğunlaşalım diye şeyettim.

    Mevzuya gelirsek, sorun bu vga bluğunu sisteme ekledikten yaklaşık 5-6 ay sonra pompadan çıtır çıtır sesler gelmesiyle başlıyor. Pompayı açtığımda ise bir kolunun kırıldığını gördüm. Sonra bunu super 404 ile yapıştırdım. Yaklaşık 2-3 ay Sorunsuz kullandım. Sonrasında tekrar aynı sesler. Kırık haliyle bu şekilde kullandım 2-3 ay. En son pompayı açtığımda ise durum şuydu:

    http://img839.imageshack.us/f/img1535j.jpg/

    http://img259.imageshack.us/i/img1533wj.jpg

    Gözüktüğü gibi pervanelerin kalınlığı yaklaşık 1 mm sert plastik. Eheim motorunun, sessizliğinin, kalitesinin yanında gayet vasat kalıyor.

    Bu pompadan gelen seslerden bahsedecek olursam, bu tıkırtılar bilgisayarı açtıktan belirli bir süre sonra kesiliyordu. Sanırım kırık parçalar bir süre sonra kıyıya köşeye sıkışıyordu. Bazende pompanın çalışmasını engelleyecek şekilde takılıyordu. Pompanın çalışmasını durdurduğu, zaten sadece hardisk sesi olan bilgisayarda çok rahat anlaşılıyor. O zaman bilgisayarı kapatıp tekrar açıyordum. Sonra tekrar tıkır tıkır sesler.

    Neyse bu pompa resimlerdeki haline gelince, artık tamir edilecek birşeyi kalmamıştı ve sürekli takılıyordu çalışmıyordu ve dolayısıyla pompayı değiştirmek zorunda kaldım.

    İşte bu durumdaki yorumum pompanın eskimiş, yaklaşık ~2 yıl bu nedenden dolayı parvanesinin kırılmış olmasıydı şeklinde düşündüm.

    Yeni pompa olarak tekrar aynısından aldım. Burda pervanesi daha kalın olan aynı güçte markasını hatırlamadığım bir pompa bulmuştum. Eheimdir almandır, suyu ısıtmaz herkes bunu kullanıyor, bişi olmaz yine diye aynısından aldım. 3 ay içinde bir kolu kırıldı. Parçayı çıkardım. Şu anda öyle kullanıyorum. Ama sanırım tekrar bir kırılma oldu yada tek kol olmadan bilgisayar ilk açıldığında suyu basamıyor. Ancak bir süre sonra normale dönüyor. Açıkçası bu yeni aldığım ise çok az dayandı ve gidici. Dolayısıyla bir önceki paragrafta yazdığım teori ile birlikte 60 lira suya düştü.

    Şu anda planım elimdeki eheimi gittiği yere kadar kullanmak. Kablosunu kesip anahtar ve röle bağladığımdan ve akvaryumda kullanmadığımdan garantide kabul edeceklerini sanmıyorum. Çalışmaz duruma gelince ise pervaneleri daha kalın, daha dayanıklı bir pompa aramayı planlıyorum.

    Şimdi sorular:

    Bu eheim compact serisi akvaryumda kullanılmak için dizayn edildiğinden dolayı karşısında blokların direnci çıktığı için ve motoruda 1000litre gibi güçlü bir motor olduğundan bu kadar güce ve dirence dayanamayıp kırılıyor olabilirmi? Açıkçası bence vga+cpu+3*120 lik radyatörlü sistem için 1000litre gayet ideal gibi gözüküyor. Kırılma konusundaki teorileriniz nedir? Benzer sorun yaşayan varmı?

    Bu pervanenin aynısından bulamadım. Zaten eheim yedek parçaları çok pahalı. Bu pervaneye bir alternatif tamir yöntemi olabilirmi? Yada alternatif pervane yada mil?

    Ahanda bu pompa süper boşver Eheimi. Ben için açtım bunda uçak pervanesi var sorun yaşamazsın dediğiniz, hazne içi pompa varmı?

    Eheim 1000 dışında pompa kullananlar, 300, 600 varsa 1000 üzeri, pervanelerine baktınızmı hiç? Yukardaki resimlerdekinden farklımı? Farklı modellerde özellikle üst modellerde aynı pervaneyimi kullanıyorlar acaba?

    Bunlar dışında konu hakkında herhangi bir öneri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaeln -- 13 Ekim 2010; 2:24:11 >







  • eheim kullanmadım bılmıyorum ama aklıma gelen birkac ihtimali yazayım..

    1-pompa 1000 litrelik olsa da bu düz yolda gecerli aslında yanı pompanın özelliklerinde yazan saatte 1000 litre bu bahsettıgın cpu ve vga lı sisteme girdiginde 100 litreye kadar düşmüş olmalı.burada aklıma gelen pompa asırı zorlanmıs olabılır mı?

    2-kullandıgın sıvı nedır?mısal bır arkadas (ısmını hatırlayamıyorum net olarak)gecen yazmıstı 1/1 saf su antıfırız kullanıyorum dıye.bızde aman ne yapıyorsun o motor nasıl döndurecek onu 10/2 falan yap vs demıstık..kullandıgın sıvı bu yönden önemlı..eger bu tarz bır karısım söz konusu ıse yıne sistem ve sıvı kaynaklı zorlanma sonucu kırılma olmus olabılır mı?

    3-imzamda ki sisteme ek waterblock da eklendi..swiftec mcp 655 kullanıyorum yaklasık 5 aydır ..sımdılık sorun yok gıbı..
  • Yaklaşık 4-5 yıldır eheim 1000 compactı waterchillerımda kullanıyorum.Halen ilk aldığım pompa mevcut.Sistemde cpu+vga+north blok mevcut zman zaman sli ve crossfire setuplarında çift vga bloklada kulladım hiç bir problem yaşamadım.Kırılma vs gibi bir durum hiç olmadı pervananin olduğu bölmeye partükül kaçıyor olabilir mi?,başka mantıklı açıklması yok gibi.
  • Saf su mu kullanıyorsunuz yoksa özel sıvı soğutma sıvısı mı? Korozyon ve partikül oluşum önleyici kartkı maddesi kullandınız mı?
  • Arkdaşlar yanıtlar için teşkürler.

    Soğutma sıvısı olarak saf su artı antifiriz kullanıyorum. Eğer antifirizden dolayı çok yoğun olursa pompanın zorlanacağının farkındayım. Sistemi ilk yaptığımda yarısından fazla antifiriz kullanıyordum. Çok yoğun olduğunu farkedince içine antifiriz yoğunluğunu azalttım. Saf su yoğunluğunu artırdım. Açıkçası yoğun antifiriz koyduğum zamanlarda sorun yaşamadım. Vga yı ekleyince sıkıntı yaşamaya başladım. Yani son aldığım yeni kırılan pompayı yüksek yoğunluklu antifiriz ile kullanmadım kesinlikle. Eskisini ise az biraz kullandım. Sadece sistemi ilk kurduğum tek cpu bloklu 3-4 ay içinde yüksek yoğunluklu antifiriz ile kullandım diyebilirim.

    @atiktuk hocam 1. teorini bende düşünüyorum ama bu pompayla 3-4 blok bile kullananlar var. Cpu bloğumun direncini hazır bloklara göre daha az olduğunu düşünüyorum. Çünkü suyun geçtiği bölmeler hazırlara göre daha geniş.
    İmzandaki pompa güzel ama türkiyede sanırım şu anda yok. Ayrıca hazne dışında çalışması için sistemimi revize etmem gerekir :(

    @fenomenhaa, açıkçası 3 blok ile bu pompayı sapasağlam kullanmak bu sorundan sonra imkansız geliyor bana. Sistemim tıkalı değil, yabancı bir madde yok. Sistemi söktüğümde blokları fln iyice tazikli suyla temizliyorum. Bilmiyorum nerde hata yapıyorum. Acaba bu kullandığım vga bloğu sorunlu bir blokmudur?

    Ayrıca son pompanın bir kolu daha kırılmış takır tukur çalışıyor yine. En kısa zamanda pompayı değiştirmem yada bir çözüm bulmam gerekiyor. Afedersiniz tuvalete giderken bile bilgisayar eğer açıksa aklım arkada kalıyor. O derece.

    Birde şöyle bişi buldum:

    http://forum.donanimhaber.com/m_21338924/tm.htm

    Ameerhun demişki:
    ........(afterload) arttırırsan tongurdamaya başladığı bile oluyor [bende radyatör bile olmamasına rağmen] tamamen sessiz olsun diye eheim in bağlı oldugu borunun hemen ucuna küçük bir delik açtım suyun bir kısmı basınç olusturmadan delikten kaçıyor bu sayede çok zorlanmadan yeterli miktarda suyu ses çıkarmadan dödürebilir hale getirdim. Hem bu sayede pompanın ömrünü de uzattığımı düşünüyoum .Böyle yapmak zorunda olmam eheim in ayıbı... Tabiki dediklerime karşı çıkan arkadaşlar olabilir bunlar benim kendi deneyimim sadece paylamak istedim. .......

    Çıkışın oraya delik gayet yaratıcı bir fikir olarak geldi bana. Ancak eheim kullanıp çıkışa delikle fln. uğraşmakta hoş değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaeln -- 13 Ekim 2010; 13:52:04 >




  • sistemimde bende aynı pompadan kullanıyorum gayette memnunum
    8-9 ay olmuştur ki ben ikinci el almıştım kimbilir ne kadar daha kullanılmıştır
    sorunuza bende mantıklı bir açıklama bulamadım formda bu pompadan kullanan çok var blokların sıkıntı yaptığını sanmıyorum
    sıvıda dediğinz gibi normal durumda
    geriye pompanın orjinal olmayışı yada fabrika hatası kalıyor gerçi iki pompadada aynı hata
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.