Şimdi Ara

Ekran kartı görüntü işlemesi hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar msi 6850 sahibiyim. Bütün oyunları full ve aa x8 açıp donmadan oynayabiliyorum. Yanlız bugün bad company2 oynarken birşey farkettim ( bu oyundada ne var ne yok x8 x16 ve full açık herşey donma yok) ilerledikçe ağaçlar çimenler yeni yeni görünmeye başlıyor gibi. Görüntü işlemesi geç oluyor sanırım. Bunun nedeni nedir acaba? Ortadan nasıl kalkar çok büyük bi rahatsızlık vermiyor ama ilerledikçe sonradan gelmeleri biraz gerçekçiliği kaybettiriyor. Nedeni ve varsa çözümü varsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmert0 -- 1 Haziran 2011; 13:26:33 >



  • Bu sorun ekran kartı çizime yetişemediği için oluyor zaten. Çözünürlüğü düşürüp deneyebilirsin.
  • Hocam 1680x1650 kullanıyorum aa x8 bide antiseptikmiydi neydi oda x16 daydı onları biraz kıstım dediğim olay azaldı... Ekran kartım güçlü değilmi bu x16 yı aax8 i kaldırmaz mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tmert0
    dad company2

    Nasıl bir oyun o
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RiPPeR91


    quote:

    Orijinalden alıntı: tmert0
    dad company2

    Nasıl bir oyun o



    Ya dostum bilgin yoksa konuyla ilgili bir fikrin yoksa yazım yanlışımdan dolayı dalga geçer şekilde niye mesaj atıyorsun? Hangi oyunu kastetiğimi çok iyi biliyorsun zaten amacın ne?
  • Oyundan kaynaklanabilir, o ayara anisotropic diye geçiyor, işlemcin neydi?
  • işlemcim amd athlon IIx4 640 oc yapmadım... Oyundan olduğunu sanmıyorum çünkü mafia 2 dede aynı sorun vardı.
  • Bazı oyunlarda görüntü ayarları kısmında bunun ayarı vardı, şimdi evde değilim deneyemiyorum ama rakamsal olarak değil sağa sola kaydırılabilen bir ayardır. Görüntü ayarlarında böyle bişey varsa en sağa daya daha tekrar dene.
  • Başlığı okuyunca açtım oyunu (1920x1080) durum ne diye... böyle sorun yok bende gayet hızlı ve akıcı hd4850 1 gb ekran kartı 2x2 gb 1066 Mhz bellek,e8400 işlemci 6 Mb cache (OC ile 4 Ghz de sabit kullanıyorum)
    acaba işlemci önbelleği mi yetersiz geldi diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 2 Haziran 2011; 19:04:14 >
  • Bu bir sorun değil. Oyunun grafik motoru belirli bir uzaklıktan daha uzak nesneleri bilerek çizdirmiyor. Amaç tabiki nispeten düşük performanslı sistemlerde de oyunu oynatabilmek. Sisteminize güveniyorsanız oyunun ayarlarından görüş mesafesini arttırıp daha uzak nesnelerin de çizdirilmesini sağlayabilirsiniz.
  • @ferhatonair : Bendede akıcı oyun her hangi bir kasma donma yok. Ama mesela Mafia 2 de arabayla hızlı gidiyorum nesneler sonradan biraz geç görünmeye başlıyor. Ekran kartı sonradan ızına yetişemeyip çiziyormuş gibi. Bu arada bütün detaylar full de x8 aa. 4850 benim ekran kartımdan daha düşük performansı var birde fll hd çözünürlükte sende olmayıp bende olması ilginç. Bad company 2 dede aynı sorun vardı anisotropic x16 dadaydı ordada aynı sorun vardı x8 e çekince sorun farkedilmeyecek kadar azaldı.

    @elektro_gadget : Hocam o ayarı nerden nasıl yapıyoruz?

    Bu arada arkadaşlar ati catalyistten ayar yapmak gerekmi? Benim ayarlar kısmı ingilizce türkçe yapmayı bulamadım belli ayar var diyenler lütfen ingilizce anlatırsa sevinirim.
  • antisoptering gibi birşey olması lazım o ayarın adı. Yanlış hatırlamıyorsam. En sona alın dediğim ayarı. Olmadı düşürün 2ye falan alın. Olacaktır büyük ihtimalle.
  • Evet anisotropic ayarı x16 dan x8 veya x4 yapında düzeliyor ama o zamanda görüntü kalitesi bozulmazmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.