Şimdi Ara

Ekran Karti Overclock yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar oc yapacam ama biraz korkum var ekran kartı ile ilgili.Riva tunerde clock ayarını 740 mhz falan yapsam sorun olurmu. ekran kartim asus eah 2600 pro.fan %100 de..

     Ekran Karti Overclock yardım



  • Overclock yaparken adım adım gidilir. Önce gpu, sonra bellekğe oc yapılır. Bellek sabit kalsın. Gpu hızını 20 mhz arttır ve oyun oyna 1 saat. Eğer problem çıkmazsa 10 mhz arttır 1saat oyna. Ama bu arada sıcaklıkları arada bir alt+tab yapıp kontrol etmeyi unutma. GPU-Z programı ile sıcaklıkları görebilirsin. Sonra 5er mhz arttır. Her hız artığında oyun oyna 1 saat. Ve her hız arttırdığında kaç mhz arttırdığını masaütü sıcaklığını ve oyundaki sıcaklığını bir kağıda not et. En sonra bir yerde oyun oynarken sorun yaşayacaksın. Görüntüde bozulmalar filan. Hatta reset bile atabilir. Bu durumda hızı en sonra sorunsuz kullandığın hıza geri eçk. Bu değer kartının en üst sınırıdır.
    Bellekler içinde aynı yolu uygula. En sonda kartının çıkabileceği maximum hıza çıkarmış olacaksın. Bellek ısıları GPU-Zde görükmez. Çünkü belleklerde ısı sensörü yoktur. Onları parmağında dokunarak kontrol edeceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 14 Ağustos 2010; 17:44:41 >




  • 3d bencmark testiyle deneyebilirsin mhz bir seferde çok arttırma azar azar arttır donmalar ve ekrandaki renkler karışırsa mhz i düşür
  • evet. oc işi ince iştir. Ben kafayı yemiştim voltaj mod zamanlarımda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.