Şimdi Ara

Ekran Kartı Sorunu! [XFX HD 6790]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler sistemimde kullandığım ekran kartı bir anda kafayı sıyırdı.
    Öyle ki bilgisayar açılırken Windows Başlatılıyor ekranını geçtikten sonra ekrana çizgiler çıkıyor ve sistem açılınca Windows baştan başlatılıyor.
    Onboard ekran kartını kullandım bir sıkıntı yok onda.
    Temizledim, söktüm, taktım derken yine aynı sorun devam ediyor. Yanma söz konusu değil çünkü görüntü geliyor ekrana ancak Güvenli Modda bağdaştırıcıyı bile görmüyor.

    Not: Garantisi Bitmiştir.

    Şimdiden Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fukceng -- 1 Temmuz 2014; 18:24:49 >



  • 1. Yanmak tabiri illaki elinize benzin ve kibrit alıp ekran kartınız fiziki manada yanacaktır demek değildir.
    2. Ekran kartı sürücülerini kaldırıp (mümkünse güvenli modda ve ekran kartı sürücüsü yazılımcısının kendi kaldırma aracısını veya kalıntı bırakmadan dosya kaldıran bir kaldırma aracısını kullanınız) yeniden ve bu defa başka bir sürümü (sizdeki yüklü olan sürücünün sürümünü öğrenip daha günceli var ise daha güncelini sizdeki en güncel olanı ise 2 sürüm önceki sürücüsünü) yükleyiniz.
    3.Yine güveli kipte komut satırında "scannow/ sfc" komutunu çalıştırıp işlem bittiğinde çıkan mesajı bizimlede paylaşınız.
    4. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp normal açılışta durumu gözlemleyiniz.
    5. Hala bir düzelme yok ise notebook için recovery seçeneğini masaüstü bilgisayarlar içinde sistemi yeniden kurma seçeneğini kullanınız (yüklediklerinizden farklı bir sürüm ekran kartı sürücüsü yükleyiniz).
    6. Durumu gözlemleyip durumdan bizide haberdar ediniz.
    7. Hala bir düzelme söz konusu değil ise kartınızda fiziksel hasar (bahsettiğiniz sıkıntı ya doğru sürücüler yüklenmediğinde yada soğuk lehim diye tabir edilen arıza meydana geldiğinde ortaya çıkar [genelde] ), o neden ile yazılımsal yani sürücü kısmını ilk 6 maddede elediğinize göre geriye sadece donanımsal arıza olasılığı kalmaktadır. Piyasada bu arızay gidermek mümkündür ancak biraz pahalı bir işlem ve garantisi pekde olmayan bir işlem olduğu için ekran kartının bu günkü ederi ve işleme verilecek mebla karşılaştırılarak tedavi edilip edilemeyeceğine karar vermek en doğru seçim olacaktır.
    8. Şayet eder/onarım ücreti skalasında kartın hurdaya ayrılması seçeneği daha ağır basmış ise bu durumda karta şok tedavisi yapabilirsiniz. Buna fırınlama denilmektedir (avam ağzındaki ismi budur). Bunun nasıl yapıldığını internette araştırıp öğrenebilirsiniz, bunun haricinde birde saç kurutma makinası ile yapılan biraz daha hafif bir işlem daha vardır bununda pek çok defa işe yaradığını biliyorum. Bu konudaki tercihi size bırakıyorum. Bu şekilde hayata dönecek kartınız kısa bir süre daha çalışıp aynı arızayı tekrarlarsa fırınlama veya fönleme yöntemini tekrar kullanabilirsiniz (fönleme daha kısıtlı ve daha az zararlı olduğu için kullanma şansınız 4-5-6 defaya bile ulaşabilir). Bu şekilde kartınızı maksimum (maksimumdan kasıt siz yaptınız bu kadar süre daha kullanacaksınız değil, eğer her şey yolunda giderse kullanabileceğiniz süre ancak bu kadar olabilir demektir) 1,5 yıl daha kullanabilirsiniz ancak pek çok zaman ve şanslıysanız 6 ay kullanım sonrası ikinci bir fırınlama ihtiyacı ile birlikte 1 sene kadar daha kullanabilirsiniz.

    Geçmiş olsun, kolay gelsin..




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    azimle cevaplamış abimiz
    makale mubarek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • awaqado kullanıcısına yanıt
    Takdiriniz için teşekkür ederim, selametle.
  • Yorum için diyeceğim adeta makale olmuş ama. Çok çok teşekkürler. Adım adım ilerleyeceğim..
  • Belirtmemişim, unutkanlık kusura bakmayın ama siz zaten anlamışsınız. Adım adım ilerleyin ve bize de bilgi verin, belki o an gözden kaçan bir durum olabilir..Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.