Şimdi Ara

Ekran kartımın fanı düştü. Yardım ederseniz sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. bu kadar önemli olmasa sizin başınızı ağrıtmazdım fakat bilgi almam gerekiyor. Yazım uzun ama herşeyi baştan. anlatmam gerekiyordu. Fazla göz yormasın diye paragraflara ayırdım. Kısacası çok önem verdim bu işe. Sabrınıza çok teşekkür ederim.

    ---
    öncelikle baştan başlayayım. Benim MSI NX6600GT-TD128E model nolu GF6600GT 128 mb pcie ekran kartım, son bir aydır oyunlarda 10 dkdan sonra inanılmaz bir yavaşlama gösteriyordu. Bende sistem performansı diyerek önemsememiştim. Ama sonradan nvidianın panelinden sıcaklığı kontrol ettim. Bu arada belirteyim. Sistem 08.07.2005 tarihinde alındığından beri yerinden kıpırdamamış, bir problemle karşılaşmamıştır. Devam ediyorum. Sıcaklığa baktım. 95 derece civarıydı. (normal kullanımda - internet msn vs). Orada core yavaşlama eşiği olarak 127 derece belirtilmişti. Bende oyunlardaki yavaşlama demekki 127ye gelipde çekirdeğin yavaşlamasından kaynaklanıyormus diye düşündüm. Peki bu dereceler çok yüksek değilmi? İşlemcilerde en fazla 50 60 diye biliyorum. Bu çok daha fazla. Biri bana bunuda açıklarsa sevinirim, ama nvidia oraya 127 dereceyi laf olsun diye koymamıştır diye düşündüm. Yinede bu çok fazla bir değer.

    Mutlaka bir sorun vardı. Kasayı açtım. Şaşkınlıkla birde baktımki ekran kartının fanı kopmuş sallanıyor. Fotoğrafını çektikten sonra kartı söküp inceledim. Fanı tutan bir yapışkan madde fandan ayrılmıştı. Tahminim şu oldu. Fan fazla çalışmaktan (günde 10 saate varabiliyordu, ama pek oyun oynamıyordum, genelde dl yapıyorum) şişip çalışmayı kesmiş (bunuda fanın elle çevirince düzgün dönmemesinden anladım) sonrada ısınan yapışkan madde fanı aşağı bırakmıştı.

    Bence çok saçma bir olaydı. Tercih edilen bir markanın böylesine dandik bir şey kullanacağını düşünmemiştim. Herneyse aldığım yeri telefonla aradım. Onlar getir dediler. Götürdüm, iyi elemanlar bunlar, ama dediler bu garanti dışı kalmış olabilir. Çünkü fiziki bir sorun var dediler. Şu ana kadar ne kadar saçma olduğunu anlamışsınızdır. Ben aldığımdan beri kasayı kıpırdatmadım bile. Ama biraz fazla çalıştırmış olabilirim ki bu söylediğimde ne kadar saçma. Tabi orada benim anlatmamın bir önemi yoktu, kararı onarım firması verecekti (garanti dışı yada içi) bende napalım dedim, zaten kartın kendisinde bir sorun yok. Sadece bir fan.

    Neyse 6 mayısta verdim. Bugun itibariyle 21 gün oldu. Her gün arıyorum ama gelmemiş. Ben izmirde oturuyorum, distiributor firmanın izmir merkezindeymiş sanırım, istanbuldan fanı istemşler, bu kadar süre içinde fan istanbuldada bulunamamış, işte bugun bilgisayarcı aradı, distributor firma fanı kendi bulup takabilirmiş, garanti dışı kalmış fan, bu yüzden servis ücreti alınabilirmiş. Adama sordum ne kadar ücret alınır diye, adam öyle çok yüksek mebla tutmaz dedi, şimdi bu göreceli bir kavram olduğundan soruyu tekrarladım. öyle 200 300 falan tutmaz, en fazla 30 40 tutar dedi.

    Şimdi baştan düşünüyorum. 10 ay öncesinde alınan, ve yerinden kıpırdatılmadan titizlikle temiz bir ortamda muhafaza edilen bir bilgisayarın ekran kartının boş yere fanının düşmesi ve garanti dışı kalıpda bana bu kadar para ödetilmesi ne kadar mantıksız ve aptalca bir olaydır. Ayrıca benim bilgisayarımı bir aydır yatırıyorlar burda. Başka bilgisayar kullanmak zorundayım. Kasa yanı başımda bir aydır çalışmıyor. Türkiyede şu distributor firmalar görevlerini eksiksiz yerine getirmiyorlar. Şöyle adam gibi servis yok. Ne rezil bir durum.

    Konuya tekrar dönelim. Adam çarşamba günü fanı araştırmaya başlayacağını, eğer bulursa firmaya kendi vereceğini, ve bu sayede ucuza olabileceğini söyledi. Sende araştır dedi, eğer bulursan bana getir dedi. Bu mantıklı bir çözüm ancak, ben fanı nerden bulabilirim? Çapı falan nedir? Tahminimce o yapışkanlı parça ile komple değişmesi lazım. (resimlerden bakabilirsiniz) Orjinali olsun istiyorum o/c gibi bir niyetim pek yok. Sadece eskisi olsun yeter.
    ---

    Bana bunlar karşısında öneri destek bilgi verebilirseniz çok minnettar kalacağım. Fotoğrafların linkleri:
    http://img134.imageshack.us/my.php?image=dsc01771large7dg.jpg (bu resim kasayı açtığım an çekilen resim)
    http://img134.imageshack.us/my.php?image=dsc01772large6oc.jpg (buda aynı şekilde ancak farklı bir pozisyondan çekilmiş, fanın düşmesi net gözüksün diye)
    http://img85.imageshack.us/my.php?image=dsc01779large2hj.jpg (bundada kartı çıkardım ve fanı biraz inceledim, yapışkandan iyice kurtulmuş hali)

    Teşekkürler.







  • vallaha hocam buna yapılıcak pek bişi kalmamış gıbı duruyor bi tane ekran kartı fanı sıparış et
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cHiM4RiC

    vallaha hocam buna yapılıcak pek bişi kalmamış gıbı duruyor bi tane ekran kartı fanı sıparış et


    ilgin için teşekkürler, peki nerden sipariş edebilirim?
  • fan nedir ne ise yariyo?
  • yazının hepsini okumadım amawww.firebal.net ten sipariş edebilirsin.
  • hocam walla ben o servise sadece bir fan için 30-40 vereceğime gider alırım 50 ye bir silencer takarım. o değil hem adamlar kaç gününü yiyo . hemde bir sonuç yok sen al gel falan diyolar utanmadan. hayır onun uğraşmak istemediği buradan belli.. neyse ben de de aynı kartın agp modeli var. eğer böyle bişey olursa aklımın bir kenarında bulunsun!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murat55555

    fan nedir ne ise yariyo?
    walla dostum senin durumun içler acısı. yani adı üstünde fan ne işe yarayibilr. bir düşün. genede sana şöle açıklayim fan kelimesi fönden türemiştir. fön isviçre alplerinde bir rüzgar türüdür. dağlardan aşağı hızla eserken yarattığı esintiye yöre halkı fön adını vermiştir. işte bu fan o föndür.
  • arkadaşım ben burda cevap bekliyorum geyik yapmışsınız.
    fatal arkadaşıma katılıyorum. adamlar beni bir sürü beklettiler. şimdide zaten o yüzden akıl danışıyorum. silencer falanda düşünmüyorum pek. normal fanı olsun yeter. bu şekilde nerden bulabilirim? teşekkürler.
  • kardeş silencer düşünmüyosan o zaman fanın boyutlarını öğrenmeye bak sen. çünkü nasıl araştırabilirsin ki başka türlü.. şimdi firma sana maliyeti çok düşük olacak bir fanı sırf servise girdi diye en az 3-4 katına takacak... bunu sen de takabilirsin...bence fanın boyutunu öğren ve araştırmalara başla...bulabilirsen servisten alıp kendin takabilirsin..ayrıca sana takacakları fanın da kalitesi meçhul olacak. çünkü aynı fanı bulma ihtimalleri yok bence!....en azından sen bulabilirsen şöyle bir bakar hoşuna giden fanı takarsın.
  • "Ben İzmir'de oturuyorum" yazmışsın.
    Çankaya'daki firmalara gitsen?

    Bu arada fanın çapı mapı gerekmiyor. Sen marka ve modelini söyledin mi ,onlar uygun fanı verirler. İşlemci fanlarında da böyledir. Pin sayısına göre anlaşılır.
    (Soket 478,775 uyumludur gibi...)
    Hatta kartı yanında götür,takıversinler iki dakikada.
  • garantisi varsa garanti kapsamında değiştirsinler efenim fanı para falan vermeyin dalga geçmesinler mümkünse.
    direk ithalatçı firmayı aramanda etkili olabilir bu arada.
    21gün çok zaten 9 gün sonra servis süreside doluyo :)
    neyse garantisi 21gün uzadı ama öle bi iyi yanıda var
    3 gün önce garantisi bitmiş harddiskler sinir bozucu olabiliyo mesela :)
  • fatal: takmak çok basit zaten kartı vermeden önce inceledim hiçbirşey yok. fan olsa 10 dklık iş. evet aynen sırf servise girdi diye fazla olacak. bende öyle düşündüm.

    devartoi: olayın sonu buyuk ihtimal buna varacak. elimde kart dükkan dükkan dolaşacam sonunda. yazık be. bu ülkede tüketici hakları var olmasına ama uygulaması bir hayli zor.

    ucan: aslında haklısın direk firma aranabilir. olmazsa yüzyüze ısrar edilebilir. çünkü burada benim suçum yok. ayrıca şimdi bu garanti dışı denilirse kartın tamamı garanti dışı kalmış olmuyormu? öyleyse 21 gün neye yarar?

    peki sonuç olarak ben napayım şimdi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eagle_eagle

    quote:

    Orjinalden alıntı: murat55555

    fan nedir ne ise yariyo?
    walla dostum senin durumun içler acısı. yani adı üstünde fan ne işe yarayibilr. bir düşün. genede sana şöle açıklayim fan kelimesi fönden türemiştir. fön isviçre alplerinde bir rüzgar türüdür. dağlardan aşağı hızla eserken yarattığı esintiye yöre halkı fön adını vermiştir. işte bu fan o föndür.








  • arkadaşlar bu ne biçim iştir. tüm bu bağlantılı firmaların ... artık fanı alıp kendim takacam yetti ama. bu kadar dalga geçilmez ki. bütün bunlarıda tüketici mahkemelerine taşıyacam. görsünler bakalım
  • Kardeş bence kartını al ve yaratıcı olup büyük psu fanı tak, adamlara vereceğin paraya yazık + psu fanını bulamazsan ben sana yollarım özel msj at.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: denoo

    Kardeş bence kartını al ve yaratıcı olup büyük psu fanı tak, adamlara vereceğin paraya yazık + psu fanını bulamazsan ben sana yollarım özel msj at.


    Power supply fanına falan gerek yok kardeş. Uygun olmayan bir fan ileride kartına zarar bile verebilir.

    Bir tane VGA soğutma kiti al hem ileride başın ağrımaz, hem de kalıcı bir çözüm üretmiş olursun. Orta sınıf bir kit 30 - 50 YTL arasında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.