Şimdi Ara

Ekran kartındaki problem nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Herkese saygılar sevgiler diyip hemen sorume geçmek istiyorum. Mümkün olduğunca özet anlatmaya çalışacağım.

    Bilgisayarımın özellikleri şu şekilde ;

    Intel Core2Duo E6750 2,66 Ghz.

    1 GB DDR2 800 Mhz

    Gigabyte GA-P35-S3REV Anakart

    320 mb Asus 8800 GTS

    Samsung 160 GB HDD

    Asus TA 951 Kasa (350W PSU)

    Asus DVD-RW

    Philips 190X7FB Monitör


    Yaklaşık 1,5 - 2 hafta önce bilgisayarı açtığımda monitöre görüntü gelmedi. Kasa açılırkende 1 uzun 2 kısa dıt sesi duyuluyordu. Öncelikli ekran kartı arızası düşünülerek bilgisayarcıya kasayı teslim ettim. Dün aldığım bilgiye göre ekran kartımın onarılamayacak durumda olduğu, hatta sıcaklık nedeniyle anakart üzerindeki bazı bölgelerde (tam olarak neresi anlayamadım) şişme olduğu, ileriye dönük sıkıntı yaratabileceği söylendi. Başka bir ekran kartı takıldığı zaman görüntü geldiği ancak anakart sebebiyle windows ekranına gelinemediği bilgisi verildi.

    Eve geldiğimde kasayı biraz kurcaladım. Ekran kartını yerinden çıkardım geri taktım. Anakart üzerindeki siyah kare şeklindeki (üzerinde R12 yada R50 benzeri birşey yazıyordu) yapılarda şişme farkettim (Daha öncede hep öylemiydiler bilmiyorum.). Kasayı tekrar düzenleyip son bir kez çalıştırmayı denemek istedim. Bilgisayar açıldı ve ilk kez karşılaştığım bir görüntü geldi Bios falan bahsediyordu sıralı yazılar. Daha sonra reset attığımda hiç bir sıkıntı yokmuş gibi bilgisayar eskisi gibi açıldı.

    Şimdi merak ettiğim ekran kartımdaki sıkıntı nedir ? Şu an gayet güzel çalışıyor. Akşam Dirt 3 oynadım bir sorun ile karşılaşmadım. Sıcaklığı kontrol ettim ekran kartı ve anakart sıcaklığı 58 - 65 derece civarlarında (masaüstündeyken). Ben güç kaynağımın yetersiz kaldığından şüpheleniyorum. Tahminen sistemimin ihtiyacı 330W ve ben 350W bir güç kaynağına sahibim. Daha önce Far Cry 2 oynarken mavi ekran yediğim olmuştu. Yada bilgisayarın ilk açılışında ekrana görüntü gelmediği ve birkaç reset sonrasında düzeldiği olmuştu.

    Elimden geldiğince durumumu anlatmaya çalıştım. Sizlerinde yorumlarını bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Tavsiyelerinize göre yeni bir PSU almayı planlıyorum.

    Düzenleme : İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkb7ue -- 24 Temmuz 2012; 13:34:59 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkb7ue



    Bozulmuştur eski ekran kartınız. Tekrar denediniz mi?

    O şişen yapılar kondansatördür muhtemelen.

     Ekran kartındaki problem nedir ?

    Bunlar şiştiyse sorun olabilir. Garantisi de bitmiştir herhalde?




  • Garanitis veya kasko mevcut ise başvurmanızı tavsiye ederim,
  • İşte bozuk olduğu düşünülen kartımı tekrar denedim şu an çalışmakta. İlk başta ekrana görüntü vermiyordu, bilgisayarcı arkadaşta tamiri söz konusu değil kartın demişti. Ancak şu an çalışıyor. Bunun sebebini araştırıyorum. Çalışmasını engelleyen neydi ?

    Resimde kırmızı olarak işaretlediğim kısımların şiştiğini düşünüyorum, yanılmış olabilirim. İlk görünümleri nasıldı bir bilgim yok.

    Maalesef garantisi 2009 yılında bitti.

     Ekran kartındaki problem nedir ?
  • Arkadaşlar yorumlarınızı beklemedeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.