Şimdi Ara

Ekran Kartını Fırınladım İşe Yaramadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekran Kartını Fırınladım İşe Yaramadı
    Ekran Kartını Fırınladım İşe Yaramadı

    Arkadaşlar merhabalar bende bir adet asus eah 2600 po (Ati readon hd 2600) ile Sapphire R7 240 var. Asus olanin renkleri bozuk bilgisayar acikdiginda ekranda dikey olarak kirmizi cizgiler var. R7 240 da ise birkac yil once bilgisayar yuk altinda iken usb takmaya calisirken 230 voltluk power guc yettirememis olmali ki bilgisayar kapandi ve sonrasinda bir daha ekran karti hic calismadi.


    Gecenlerde ben normal uzerinde ocak olan buyuk firinda iki kartin da fanlarini soktukten sonra once 200 derecede 15 - 20 dakka bekledim firinin isinmasini. Sonrasinda iki ekran kartinin altlarina kasik koyup kesinlikle firinin tepsisine temas etmeyecek sekilde yerlestirdikten sonra kartlarin diger yerleri acikta birakip 10 dakika bekledim. Cikardiktan sonra kenara koydum. Gece oyle kenarda sogudular. Sabah kalktigimda ikisine de termal macun surup fanlarini vidaladim ve calistirmayi denedim. Sanki hic firinlama yapmamisim gibi ayni sekilde oldugu gibi duruyorlar. Hicbir degisiklik yok.


    Forumda burada yillar once biri ekran kartini 220 derece 13 dakika bekletmisti. Acaba ben de ekan kartlarini ln cip kismi acikta kalacak sekilde aluminyum folyo ile sarip firinin en son derecesinde 250 derede yarim saat falan bekletsem ise yarar mi? Bu konuda herhangi bir fikri olan var mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 11 Kasım 2023; 21:24:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Herhalde forumun bu bolumunde bu konuyla alakali herhangi bir fikir sahibi biri yok.

  • Belki baska ariza var. Kartta lehim sorunu oldugunu nasil tespit ettiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt

    Yani ne biliyim en azindan kartlarda ufak tefek bir takim degisiklikler olur veya kartlardan yarim yamalak calisan hic calsimaz diye dusundum. O1nun haricinde youtube videilarinda forumlarda falan ekran dikey cizgiler varken firinlama ile duzeltilen cok ekran kari vardi.

  • Du Hast D kullanıcısına yanıt

    haa bak şu da vardı unuttum sphire r7 240 için burada 2018ağustosunda başlık açmıştım. Bir de kartı 2018 eylülü gibiydi sanırım bu foruumdan marinse göndermiştim O da kartın gpu sunun bozuk olduğunuve tamirinin kartın maliyetini geçeceğini söylemişti.


    https://forum.donanimhaber.com/ekran-kartim-calismiyor-sorun-nedir--134645605#134645605


    https://forum.donanimhaber.com/profil/61053





  • Ekran Kartını Fırınladım İşe YaramadıRetro Runneryoutube
    2008 yılında aldığım ATI HD4850 serisi ekran kartım tam maşallah ne kadar dayandı derken ekrana mavi çizgiler çıkartmaya başladı ve gitti. Son çare olarak fırınlama tekniğini denedim ve başarılı sonuç aldım. Önemli not olarak belirtmek isterim, fırınlama işini mutlaka son çare olarak deneyin. . . . . #EKRAN #KARTI #FIRINLAMA
    https://www.youtube.com/watch?v=SLajdSp3EPs&feature=youtu.be

    Bu videodaki sorunun aynısı benim asus ekran kartında da var.

  • Ekran Kartını Fırınladım İşe Yaramadı
    Ekran Kartını Fırınladım İşe Yaramadı
    Ekran Kartını Fırınladım İşe Yaramadı


    Ekran Kartını Fırınladım İşe Yaramadı


    Ekran Kartını Fırınladım İşe Yaramadı

    İlk resim asus ekran kartındaki durum. Kırmızı yani ikinci ve üçüncü resim asus ekran kartına ait. Siyah yani dördüncü ve beşinci resim saphire ekran kartına ait. Saphire ekran kartını bilgisayara taktığımda hiç çalışmıyor ve hatta bilgisayar ekran kartını algılamıyor görüntü onboard ekran kartından yani anakarttan geliyor. Bilgisayar sanki hiç harici ekran kartı takılı değilmiş gibi davranıyor. Ekran kartlarının üzerinde herhangi bir yanık içizk kopma falan da yok.





  • Ekran Kartını Fırınladım İşe YaramadıTeknik Takipyoutube
    ADRES :kocasinan merkez mah site1sokak no:4/b bahçelievler istanbul TEL:0212 550 48 67 0555 027 89 04
    https://www.youtube.com/watch?v=GvZkf6G0pV8
    Ekran Kartını Fırınladım İşe Yaramadı

    Bugün iki tane çakma zipo çakmağı benzin doldurup iki ekran kartını da ayrı ayrı ısıttım. Isıtma esnasında çakmaklar da ısınıyordu. Mecbur bir çakmağı bırakıp diğerini alıyordum az kalsın da elim yanıyordu. Ve sonuç yine aynı değişen hiçbir şey yok. Hakikatten uğraşmaya değmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 14 Kasım 2023; 20:31:46 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.