Şimdi Ara

El yapımı kuşkonmaz 'güvercin kovar' (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
3.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu konuyu bu bölümde paylaşmak istedim ki benim gibi mağdur olan varsa faydalansın diye.
    Uzun yıllardır evimin ön balkonuna özellikle bu aylarda ısrarla çalı-çırpı toplayıp yuva yapmak suretiyle çiftleşen ve yumurtlayan, balkonu kakalarıyla batıran güvercinlerden muzdaribim. İnsan yumutladıktan sonra birşey yapamıyor artık yavrular da büyüsün çekip gitsinler olayına giriyor ancak bir türlü yumurtlamadan önce balkondaki metal dolabımızın üzerine yuva yapmalarını engelleyemedik. Ne demirlere bağlanan plastik poşetler ne de çıtalardan yapılan korkuluklar engel olabildi bu hayvancıklara.. Bugüne kadar kaç yavru doğup büyüdü inanın sayamadım :) Yani anlayacağınız fena halde sadece bizim balkona sarmış durumdalar.
    Velasılkelam, bundan hareketle araştırma halindeyken Camii'nin birinde adını kuşkonmaz diye adlandırdığım, plastikten çatal şeklinde bir malzemenin kubbelerin altındaki yatay direklere kuş konmaması ve yere pislememesi için uygulandığını gördüm. Aynı malzemeyi biraz araştırmadan sonra hırdavatçının birinde gördüm. İçeri mutlu bir şekilde girmemle çıkmam bir oldu :( çünkü adamın bana söylediği fiyat yarım metre için 25 TL idi!
    Tabi aynı malzemeyi bu kez internetten araştırdım ancak satan bir yer bulamadım. Ben de kendim yapmaya karar verdim. Aşağıda kullandığım malzemeleri ve yapılışını yazıyorum. Kolay gelsin..

    Malzemeler:Sıcak silikon tabancası ve yaklaşık 30cm silikon
    40x90cm strafor (Başka bir yerde kullanılacaksa direkt oraya uygulayabilirsiniz. Ben 40x90cm ölçülerinde dolabın üzerine koydum.)
    50-60 adet tavuk şişi (Süper marketlerde 100 adedi 1.5 TL)

    Yapılışı:Tavuk şişleri her bir grup birbirine simetrik olacak şekilde tüfek çatar gibi 3lü veya 4lü gruplar halince strafora batırıp önce orta kesişme noktalarından silikonladım. Daha sonra strafora giren her bir şişin ayağını silikonladım. Son şekli aşağıdaki gibi..
    Dolabın üzerine uygulanmış halini ileride eklerim. Daha uygulama fırsatı bulmadım ancak sonuçları yazarım :)

     El yapımı kuşkonmaz 'güvercin kovar' (resimli)


     El yapımı kuşkonmaz 'güvercin kovar' (resimli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcank -- 6 Nisan 2012; 20:17:34 >







  • @bcank

    Konu için teşekkürler Hocam,yakın zamanda güvercinlerden korunmak için bir başlık açmayı düşünüyordum,tam zamanında yetiştiniz.

    Odamın penceresi,karşı evin çatısına bakıyor ve güvercinler çatıya yuva yapmış,sürekli odamın camının önündeler.Bu yüzden eve pire bulaştı,1 hafta boyunca kurtulmaya çalıştık.
    Yazın küçücük pencereden girip,odamın içine yuva yapmışlar.

    En yakın zamanda deneyeceğim bu projeyi.Tekrar teşekkürler.
  • bu şişlerin uçları sivri olmak zorunda mı?
  • Rica ederim kolay gelsin umarım faydası olur yaptıktan sonra resim de paylaşırsanız sevinirim.

    @admylmz
    şişlerin uçları sivri, yapıldığı malzeme bambu imiş. öyle yazıyordu pakette.
    bence sivri olması avantaj çünkü uçları küt olduğu taktirde güvercin çalı-çırpı istifleyip yine orayı kendine mesken edinebilir. uğraşmaktan hiç vazgeçmiyorlar yuva yapmak için..
  •  El yapımı kuşkonmaz 'güvercin kovar' (resimli)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.