Şimdi Ara

Elektrik elektronik mühendisi veya yazılımcı var mı? MIT PROJESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar. Bir proje üzerinde çalışmak istiyorum. Şöyle bir şey buldum fakat bilgim çok yok.

    https://youtu.be/mOqjFa4RskA

    Araştırdığım kadarıyla 25.000 devir/dakika yapan bir motor, bir güç kaynağı(sanırım pil yardım ederseniz sevinirim). Raspberry pi veya aurdino çip içeriyor. Köşelerinde de mıknatıs var. Bunun olayını bana açıklayabilecek,yol gösterecek var mı?
    https://youtu.be/6aZbJS6LZbs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç nedir anlamadım? Neden böyle bir şeye ilgi duyduğunu da anlamadım? 3-5 küpten oluşan, şekil değiştiren sistem yapmışlar. Radyo sinyali veya wifi ile kontrol ettiklerini söylüyolar. İçlerine yerleştirilecek algoritmalar sayesinde, kendi kendine şekil değiştiren şeyler yapılabileceğini söylüyolar. Verilen göreve göre şekil değiştirecekmiş ama ne görevi bu?



    Şimdilerde Php ile çalışan ardunio'lar çıkmış. Ya da al kendine bi rasperypi, evinde perdeleri cep telefonunla açabileceğini, ortam aydınlatmasını yine cep telefonu ile yapabileceğin sistemler üzerinde çalış. Yani bir nevi akıllı ev sistemleri üzerinde çalışabilirsin. Ya da android telefonunla kontrol edebileceğin uzaktan kumandalı araba yapmaya çalış. Ama öncelikle, algoritma yazabilen bir programlama bilgin olmasını tavsiye ederim. Hazır kodlarla bi yere kadar, ama kendin algoritma yazabiliyosan, yapabileceklerin, hayal gücünle sınırlıdır. Ayrıca android programlama öğrenmeni de tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 9 Temmuz 2017; 1:36:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ederim cevabınız ve güzel yorumunuz için. Amacım ben inşaat mühendisliği öğrencisiyim. Bir modüler köprü hayal edin. Bu küpler geçilmesi zor alanlarda(özellikle askeri)yüzlercesini yere bıraktığımızda birleşip ağır tonajlı araçların bile geçebileceği modüler bir köprü olacak. Kodlama kısmında da sadece matlab'a hakimim. Parçalardan emin olamadığım için bu konuyu açtım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa561

    Teşekkür ederim cevabınız ve güzel yorumunuz için. Amacım ben inşaat mühendisliği öğrencisiyim. Bir modüler köprü hayal edin. Bu küpler geçilmesi zor alanlarda(özellikle askeri)yüzlercesini yere bıraktığımızda birleşip ağır tonajlı araçların bile geçebileceği modüler bir köprü olacak. Kodlama kısmında da sadece matlab'a hakimim. Parçalardan emin olamadığım için bu konuyu açtım.

    Ne güzel.İnşaat mühendisliği üzerine bir de ardunio, rasperypi bilgisi eklersen, akıllı ev sistemleri gibi şeyler tasarlayabilirsin. Şu an çok revaçta böyle şeyler. Ben bile boş vaktim olsaydı, kendi evime bişeyler yapmayı düşünüyordum. Ardunio'yu evin wifi'sine bağlayıp, cep telefonundan pek çok şeyi yönetebilirsin. Yakın gelecekte bu tür şeylerin çok popüler olacağını düşünüyorum. Evin ocağı, fırını, kombini, buzdolabı bile android uyumlu olursa şaşırma. Cep telefonundan, evde olmasan bile hepsini kontrol edebilir, hatta yönetebilirsin. Sokak kapısı bile cepten açılacak gelecekte. Diğer inşaat mühendislerine fark atmak istiyosan, ben senin yerinde olsam, akıllı ev sistemleri konusunda kendimi geliştirirdim. Ardunio çok zor değildir. Basit bir ardunio ile bile çok güzel şeyler yapabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.