Şimdi Ara

Elektrikli araç hakkında - TESLA Model S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta yurtdışındaydım, gezerken elektrikli araç üreten TESLA firmasını yeni bir modelini gördüm, aslında çokda yeni değilmiş trafiktede bayağı gördüm. Araçın içinede oturmak fırsatım oldu. Elektrikli araçlarda teknolojinin nereye geldiğini görmek açısından çok güzel bir örnek. Aslında resimde çekmiştim ama sitesinde çok daha güzel resimler var. Aşağıdaki linkten sitesine ulaşabilirsiniz.

    http://www.teslamotors.com/models/features#/performance

    Model S 416 hp gücünde elektrikli motor var yalnızca. 0-100'ü 4.2 sn. Asıl önemli konu aracın bir şarjda gidebildiği mesafesi 400km. Araca bakan kişi supercharger' şarj aletleriyle 20dk'da şarj olduğunu belirtti. Sanırım araçlarda gelecek burada. Biz Türkiye olarak normal araç üretme yerine bence devlet teşviki ile çok bakir olan bu alanda çalışmak çok daha mantıklı.

    Bilgilenmek isteyenler Tesla'nın sayfasındna bakabilirler. Amerika fiyatı 150.000 USD bu modelin. Birkaç sene önce Ali Ağaoğlu almış ve bayağı gazetelere manşet olmuştu.

    Yalnızca paylaşmak istedim.







  • Bence Türkiye'de yerli oto yapılacaksa zaten treni kaçmış olan petrol yakıtlı araç yapılacağına yakın gelecekte kullanılacak elektrikli otoya öncelik verilmeli. Bir AR-GE ekibi varsa ekibin çalışma ağırlığı %80 Elektrikli oto, %10 Petrol yakıtlı oto, kalan %10 da alternatif yakıt/enerji üzerinde çalışmalı.

    Elektrikli otoda favorim tuzlu su ile çalışan otomobiller. Yükleme, doldurma olayı likit olduğu için çok hızlı bir şekilde doldurup yola devam edilebilinir. (Akaryakıt doldurmada geçen süre kadar belkide yanıcı, parlayıcı bir özelliği olmadığı için petrol türevlilerden çok daha çabuk doldurulur.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.