Şimdi Ara

Elektrikli araçlar çöp mü olacak? İkinci elde değer kaybı ne kadar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adam aracın bataryası değişti mi oldu bittiye getirmiş olayı da aracın bataryası zaten en pahalı kısmı. Batarya değişiminde araç satın alır gibi para ödeyeceksem ne anladım o işten.

    Elektrikli araçlara karşı değilim ama bu mevzunun da çözülmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni model Cep telefonlarında dahi batarya değişimi pahalıyken son yıllarda kaç telefonumuzun bataryasını değiştirdiğimize bakalım. O parayı vermektense üzerine biraz daha koyup orta segment sıfır telefon almak çok daha akıllıca değil mi. Elektrikli araçlar da ortalama araç fiyatının 3 te1i ne denk gelen bir değişim ücreti varken 1 yaşındaki elektrikli araçta değer kaybı az demek kandırmacadan başka birşey değildir. O araç 8-9 yaşına geldiğinde değer kaybı ne olacak, kaç kişi bu aracı almak isteyecek buna bakmak doğru olur.

  • Tüm yorum yapanlar işiniz gücünüz mü yok? Almayın elektrikli bir araç olsun bitsin. Biz keyfimize bakarak km lerce yol yaparken rahat rahat araçlarımızı şarj edelim. Siz büyük petrol kartellerini zengin edin. Hem biz kazanalım hem petrol kartelleri hem de sizin gönlünüz olsun. :D :D

  • Evet inanilmaz deger kaybi var 2 yilda %50 deger kaybi oluyor inanilmaz bosa para harcamak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfırı 5.7m olan ix3 2021 60 binde 2 milyona satılmıyor. Benzinlide böyle bir durum yok. Elektrikli araba 4-5 yaş ve 70 bin üstü satmıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isqwild İ kullanıcısına yanıt

    elektirkli araba içten yanmalılar kadar eski. sadece tekrar kullanımına yeni izin verildi.



    Elektrikli araçlar çöp mü olacak? İkinci elde değer kaybı ne kadar?


    Elektrikli araçlar çöp mü olacak? İkinci elde değer kaybı ne kadar?




  • Fade to Black kullanıcısına yanıt

    İzin almak mı gerekiyormuş???


    Bakalım daha neler yumurtlayacaksınız!..

  • İlerde iPhone’lardaki gibi şu kadar şarj döngüsü yaptım batarya sağlığım şu, aracımın değeri düşer mi konuları görecek miyiz bakalım. Elektrikli araç işi komple fos çıkacak gibi, en azından batarya teknolojisi çağ atlayana kadar..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli araçlar ikinci elde değerini koruyor muymuş? Evet ilk birkaç sene için böylesi bir durum söz konusu olabilir. Öte yandan, örnek vermek gerekirse 8 yaşında bir elektrikli aracın batarya değişim zamanı yaklaşmış/gelmiş demektir. Elektrikli araç sahipleri bakalım bu süre dolduktan sonra araçlarını, istedikleri fiyatı geçtim, satabilecekler mi? Kimse ikinci el alacağı araca ödediği fiyatın üzerine bir o kadar da batarya değişim ücreti ödemek istemez, ödemeyecektir de.

  • Yanlış bilgi, 10 yil, 500k km sonra bile menzilin %80i oluyor. Ve çoğu zaman daha azalmiyor.

    Elektrikli araçlar çöp mü olacak? İkinci elde değer kaybı ne kadar?


    Elektrikli araçlar çöp mü olacak? İkinci elde değer kaybı ne kadar?

    Değişim gereken durumlar cok nadir, motorun bozulmasından bile azdir.

    Bunlar eski arabalar, yenilerde bataryalar daha gelisti.


    https://www.nimblefins.co.uk/study-real-life-tesla-battery-deterioration#:~:text=By%20ten%20years%20of%20age,this%20data%20less%20reliable%2C%20however


    Edit : bildiri

    @Father Torque




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 15 Mayıs 2024; 9:16:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fade to Black kullanıcısına yanıt

    İzin verildi? Yoksa Tesla piyasayi mi darmadağın edip hepsini zorla elektrikli yapmaya mi zorladi?

    Dünya geneli 2023 en çok satılan otomobil : Tesla Model Y

    Tarihte bir ilk.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • road35 R kullanıcısına yanıt

    Onu gecen bi konuda bende soyledim.Inanilmaz deger kaybdi Turkiye sartlarinda.Bildigin kumar ix3 alanlar agliyor zaten bi hevesle aldilar komple zarar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt

    Tesla'yı hariç tutuyorum çünkü Tesla batarya yıpranması, değişim ücreti gibi bilgileri açıkça kamuoyu ile paylaşan ve bilgilendiren bir firma. Ama Tesla dışında avrupalı çinli abd'li hiçbir oto üreticisi bu bilgileri vermiyor. Bu araçların bataryaları kaç sene dayanacak, kaç liraya değişecek belirsiz. Zaten bu bilgiler gizleniyorsa, kamuoyunun bilmemesi isteniyorsa rakamlar hiç de tüketici faydasına yakın değildir, belli.

  • Bir şey öğrenmişler batarya da batarya açın bakın 2016 model 10 senelik Model S Tesla'lar hala %90 üstü pil ömrüne sahipler, hadi bataryan değişecek, zaten 10 sene içinde dizel aracın servis ücretinin toplamı bir batarya parası etmeyecek,pil yanıyormuş diyorsunuz, yeni LFP(Lityum Demir Fosfat) bataryalarda bu oran 1 milyonda bir bile değil,ordan burdan topladığınız bilgileri mişli geçmiş zaman kullanarak kullanmayı bırakın artık, 10 yıl içinde öpe öpe bu teknolojiye geçeceksiniz, 2030 yılında araç üretimi tamamen buna dönecek, emisyon anlaşması ile büyükşehirlere araç bile sokamayacaksınız, o yüzden gereksiz yere çamuru bırakın da yeni dünya düzenine alışmaya başlayın.

  • Elon Musk sadece küresel bir oyuncu, pazarlayıcıdır. Tesla model s ürettiği fabrikayı toyota'dan almıştır. toyota normalde elektrikli araca karşı olmasına rağmen bu fabrikayı neden sattı? birileri sat diyor onlar


    da satıyor.

  • road35 R kullanıcısına yanıt
    Yİne bir yerlerinizden sallamışsınız 1 milyon 88 bine satışa çıktı 2021'de ix3, şu an 2.3-2.5 bandında satılıyor, x3 modeli 1 milyon 300 binlerde satışa çıktı, şu an 2.8-3 milyon bandında satışı yapılıyor.

  • türkiyede elektrikli arabaların


    1. vergisi çok
    2. şarj istasyonu yok


    bunlar toparlanana kadar uğraşılmaz. ekonomi istiyorsanız lpgli bir sıfır araç alıp bineceksiniz. dizel mizel hikaye. dizelin yarı fiyatına gezerdurursunuz.

  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Ya hocam medya sizin gazınıza böyle haberler yazıyor. Siz de medyanın gazına gelip çoşuyorsunuz. Güncelleme ile yenilenme nedir ya? Aracın mesafesi mi artacakmış? Mesela güncelleme gelince araç tekerlerinin yol tutuşu mu artacak? Klimalar daha mı iyi çalışacak? Güncelleme ile motordaki sorunu mu çözecekler de böyle gaza geliyorsunuz. Infotaintment sistemimi güncelleyip duvar kağıdının rengini değişiyorlar siz de çoşuyorsunuz hocam. Şu güncelleme hastalık gibi bişe oldu artık. Boş şeyler bunlar. Bu kadar kafanıza takmayın. 2023 model 4x4 aracım var. Ne güncelle olayı var ne bişeyi. Canavar gibi maaşallah :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kaankog06 K kullanıcısına yanıt
    2021 benzinli sıfır x3 fiyatları
    BMW X3 sDrive20i X-Line Otomatik Benzin: 930.900 TL
    BMW X3 sDrive20i Luxury Line Otomatik Benzin: 960.100 TL
    BMW X3 sDrive20i M Sport Otomatik Benzin: 965.200 TL

    En uygun 2021 ikinci el 60 bine kadar x3 ilanı 2.860 tl
    https://www.sahibinden.com/s/YC2ebxHl

    2021 ix3 çıkış fiyatı 1.088 dediğin gibi

    En uygun ikinci el 60 bine kadar hatasız boyasız ix3 fiyatı 2.150
    https://www.sahibinden.com/s/w4v4Sa3L

    Şimdi sana soruyorum biryerlerin kızardı mı yoksa devam edelim mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Peki şöyle anlatayım. Aracı fabrikadan satın aldınız. 1 yıl sonra firma diyorki yeni güncelleme yapılacak ve araç artık kendi kendine park edebilecek özelliğe kavuşacak. 2yıl sonra firma diyor ki adaptif cruz özelliği günceleme ile gelecek. 3 yıl sonra otonom sürüş gelecek. 4 yıl sonra 4x4 aracınız kendi etrafında dönüş yapabilecek tabi yeni güncelleme ile.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.