Şimdi Ara

Elektrikli araçlar hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çoğu marka elektrikli araçlara önem vermekte artık içten yanmalı araların üretiminin duracağı zamanların eli kulağında diyebiliriz.


    Peki şuan kullandığımız içten yanmalı motorlu araçlarımız ne olacak çeşitli teorilerin başında markalar mevcut araçları toplayıp belli bir ücret karşılında elektrikliye çevirecekleri ancak maliyetler ne olacak nasıl olacak tamamen soru işareti.


    Ya da şuan kiler elimizde patlayacak ancak ne zaman elimizde patlar onu bilmem hurda fiyatına verir miyiz artık orasını bilemem.


    Merak ettiğim sizin bu konuda düşünceleriniz ve duyduğunuz farklı bir teori var mıdır ?




  • Merhabalar,


    Tahminimce petrol ve ürünlerine dayalı tüketim ile çalışan araç-gereç üreticilerinin çoğunun yönetiminde yumurtanın kapıya dayanması beklemesi söz konusu.


    Dünya petrol rezervleri senelik artışlar da göz önüne alınarak hesaplandığında 2041 yılına kadar kullanım ömrü sunmakta. Ancak çoğu üreticinin fabrikasının fosil yakıtlardan uzaklaşması bu süreci biraz daha uzatacaktır.


    Şu an için alternatif kaynaklar ile çalışan araçlara büyük yatırımlar harcanıyor gibi gözükse de tahminimce firmaların gerçekte ayırabilecekleri bütçelerin çok çok daha altında.

    İnsanoğlu yokluk ve zorluk ile karşılaştığı zaman çok daha yaratıcı, inovatif ve cüretkar olabiliyor. Bu duruma Nazilerin su yerine hava soğutmalı olarak çalışan araçları örnek gösterilebilir.


    Ayrıca böylesine büyük bir pazardan ''Ben artık petrol ile çalışan araç üretmeyeceğim.'' diyerek çıkabilmek de ayrı bir cesaret örneği olur. Firmalar bünyesindeki markaları parça parça üretimden çekecektir diye tahmin ediyorum.


    İzlemiş olduğum bir otomobil programında (şu an için ismini hatırlayamadım ancak büyük ihtimalle Netflix'te yayınlanan bir seriydi) motorlu araçları elektrikliye çeviren kitlerden bahsediliyordu ve bir araca uygulaması yapılıyordu.


    Mevcut araçlarımızın elimizde patlayacağını yada hurdaya ayrılacağını düşünmüyorum. Mevcut pil hücrelerinin de zamanla daha da küçülüp daha verimli hale gelmesi ile birlikte muhtemelen çoğu üretici çeviri kitleri satmaya başlayacaktır. Hatta tahminimce taşınabilir batarya misali araçta boş kalan uygun yerlere bile batarya döşenip menzil ve performans arttırılabilir.





  • R0ME kullanıcısına yanıt
    2041 çok dedin bence 2035 e kadar bu işi bitirirler Mercedes ın açıklaması 2025 ten sonra tüm araçları elektrikliye çevirmek örneğin benim şahsi düşüncem 2030 a kadar elektrikli araç almak en mantıklısı elimizde patlarsa şaşırmayın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • www.hurriyet.com.tr
    AB'den flaş karar! 2035 yılına kadar tamamen bitirecek
    https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/abden-flas-karar-2035-yilina-kadar-tamamen-bitirecek-41867387


    daha öncede bahsetmiştim 2035 e kadar bu işi bitirirler diye.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.