Şimdi Ara

Elektrikli otomobil dünyasında dev adım: Rimac ve Bugatti birleşiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
19
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2009 yılında Hırvatistan'da kurulan Rimac Automobili, Porsche ve Hyundai gibi köklü markalardan aldığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Spor elektrikli otomobil arenasında adını güçlü bir şekilde duyuran marka, önemli bir satın alma hamlesine imza attığını açıkladı.

    Rimac, Bugatti'nin ana hissedarı haline geliyor

    Yapılan basın açıklamasında, Rimac ve Bugatti'nin ortak bir girişim grubu altında birleşmesi konusunda anlaşma sağlandığı duyuruldu. "Bugatti-Rimac" olarak adlandırılan grup, iki markayı mevcut haliyle bünyesine dahil edecek. Grubun ortaklık yapısında da %55'lik bölümü Rimac Group, %45 oranındaki hisseyi ise Porsche temsil edecek.

    Açıklamada ortaklığın yönetim tarafı ve diğer detaylarıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı. Yeni ortaklığa Rimac'ın kurucusu Mate Rimac liderlik ederken, girişim grubunun merkezi ise Zagreb'deki yeni Rimac kampüsü olacak. Bunun dışında Bugatti markalı araçların üretimi Fransa Molsheim'da yapılmaya devam edecek.

    Rimac ve Bugatti'nin tek çatı altında birleşmesi, uzun süredir zarar eden Fransız markanın geleceğini de garanti altına aldı. Zira Bugatti'nin, önümüzdeki dönemde Rimac teknolojilerini kullanarak tam elektrikli süper spor modeller geliştirmesi bekleniyor.



    Kaynak:https://www.rimac-automobili.com/media/press-releases/rimac-and-bugatti-combine-forces-in-historic-new-venture/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.