Şimdi Ara

Elektro gitar için amfi veya ses kartı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Midex rph200x ikinci el gitar aldım. Amfi düşündüm fakat sorduğumda tatmin etmez dediler. Ses kartı baktım karışık geldi bilemedim. Öneriniz nedir bütçe 1k

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Ban bas gitarı ses kartı ile kullanıyorum. Karışık bir şeyi yok aslında. Sadece gitarı karta bağlayıp gain seviyesini ayarlıyorsunuz. Belki daw kısmı karışık gelmiştir ama orada da hiçbir şey yapmayıp sadece gitar çalsanız bile oluyor. Ses kartının avantajı, pcden diğer işler için de doğru düzgün ses almış oluyorsunuz.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Peki 1.200 1.300 tlye kadar güzel bir ses kartı elde edebilir miyim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lrmertylmmz kullanıcısına yanıt

    Amazon'da M-Audio M-Track Solo ve Duo var uygun fiyatlı. Solo 780₺, Duo 1200₺ diyor. Yalnız solo versiyonlarda kulaklık ve hoparlör ses ayarı tek oluyor. Yani kulaklık taktığınızda hoparlörden ses gelmeye devam ediyor. Ben Focusrite Scarlett Solo kullanıyorum. Sorunu hoparlörün uzaktan kumandasıyla çözüyorum. Kulaklığa geçince kumandayla hoparlörü kapatıyorum. Duo modellerde kulaklık ve hoparlör için ayrı ses kontrolü oluyor. İstediğinizi açıp kapatabiliyorsunuz.


    Bir de bu stüdyo ses kartları 3.5mm ile değil 1/4" jaklarla çalışıyor. Gitarın zaten kablosu o şekilde ama kulaklık hoparlör için de elinizdekileri kullanabilmek için çevirici almanız lazım. Mikrofon da sadece xlr bağlantılı mikrofonları kullanabiliyorsunuz. Tüm ekipmanlarınızın bağlantısı stüdyo tipi olması lazım.

  • Anladım, kulaklığım bluetooth kulaklık ama kabloluda kullanılabiliyor ordan çevirici ile halledilir gibi gözüküyor. Hoparlör için harici bir hoparlörüm yok pc dizüstü olduğu için alma gereği duymamıştım. Belki 2. el ses kartıda bakabilirim bilmiyorum bilgi için teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lrmertylmmz kullanıcısına yanıt

    Ben uzunca bir süre normal kendi kulaklıklarımı kullanmıştım dönüştürücü ile. Bu arada ses kartını taktığınızda ses aygıtı olarak görüyorsunuz. Gitar haricinde pcden gelen sesleri yine laptopın hoparlörlere yönlendirebilirsiniz. Ama gitarın sesini yönlendiremezsiniz. Düzgün bir hoparlör kullanmazsanız yine tatmin etmez sizi. Sadece kulaklıkla kullanmayı düşünüyorsanız olabilir tabi.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Baya bi düşündüm bu konu hakkında ama tekrar amfiye döndüm çünkü sürekli kulaklıkta kullanamam hoparlör alsam zaten amfi parasına denk geliyor blackstar id core v10 almak isterdim ama bütçeden dolayı alamıyorum sanırım orange crush 12 alacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lrmertylmmz -- 10 Ağustos 2022; 17:25:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lrmertylmmz kullanıcısına yanıt

    Bir de şöyle sıkıntılar da oluyor ses kartında. Karta gitar takılı, farenin tekeriyle de internette gezindeğim sayfayı kaydırıyorum diyelim. Ekrandaki görüntü değiştiği için hoparlörlerden cızırtı sesi geliyor. Çoklu prizi değiştirince bu sorun düzeldi mesela. Ses kartı aldın mı elektriksel konular da fazlasıyla devreye giriyor. O yüzden başını hiç ağrıtmamış olursun bu şekilde. Bir kere kart adıktan sonra orada kalmıyor çünkü. Yok oydu buydu derken yine para harcamak durumunda kalınıyor. İyi düşünmüşsünüz bence. Ses kartı zaten kayıt amaçlı kullanılan bir şey. Siz direkt çalmak istiyorsanız amfi daha mantıklı olur. Amfiye de kulaklık takılabiliyor zaten.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Aynen daha yeni öğreneceğim için henüz profesyonel bir çalışma gerekmiyor baktım baya ileri gidicem o zaman bakarım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.