Şimdi Ara

Elon Musk’ın 44 milyar dolara aldığı X’in (Twitter) güncel değeri gülünç seviyede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk’ın 44 milyar dolara aldığı X’in (Twitter) güncel değeri gülünç seviyede
    Eski mavi kuş Twitter veya güncel adıyla X, finansal anlamda zor dönemlerden geçmeye devam ediyor. Elon Musk'ın platformu 44 milyar dolara satın almasını destekleyen Morgan Stanley liderliğindeki yedi bankayla bu hafta görüşen CEO Linda Yaccarino, gelecek planlarını bankacılara sundu. Ancak, satın alım sonrasında ortada duran 13 milyar dolarlık borç, görüşmelerin ana odağında olurken X'in değerinin bu rakamdan bile önemli ölçüde daha az olduğu bildirildi.



    X, finansal karadeliğe dönüştü



    Elon Musk satın almadan önce de Twitter/X’in çok kazançlı bir platform olmadığını biliyoruz. Ancak açık olan bir şey var ki Musk’ın satın alımı sonrasında da işler iyiye gitmedi. Yapılan değişikliklerin arından platforma reklam veren firmalar harcamalarında kesintiye gitti veya tamamen durdurdu. Temmuz ayında Musk, reklam satışlarındaki yüzde 50'lik düşüş nedeniyle nakit akışının negatif olduğunu açıklamıştı. Şirketin reklam odaklı genel müdürü ile aboneliğe aç sahibi arasındaki belirgin stratejik kopukluk da dışarıya iyi bir görüntü sunmuyor.



    Ayrıca Bkz.X’te paylaşılan haberlerdeki başlıklar kaldırılmaya başlandı



    Tüm bunları bir araya getirdiğimizde X'in değeri Musk'ın ödediğinden daha az olmakla kalmıyor, muhtemelen borcundan da daha az. Eğer reklam gelirleri yarı yarıya düştüyse, bu yılki satışların 2,5 milyar doların biraz üzerinde olması gerekiyor. Piyasa ve benzer platformlar da göz önüne alındığında X'in değeri uzmanlara göre yaklaşık 8 milyar dolar yapıyor.



    Öte yandan şirket, şu ana kadar çeyrek başına 300 milyon dolarlık yüklü faiz ödemelerini karşılıyor ve Yaccarino ileride kârlı günler görüyor. Ancak Musk'ın doğaçlama ürün değişiklikleri ve reklamverenleri geri kazanma ihtiyacı arasında, görevi oldukça zor. X, şu sıralar finansal bir kara delik gibi ve bir zamanlar sahip olduğu değerin çoğunu tüketiyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/breakingviews/elon-musks-x-is-black-hole-value-2023-10-03/







  • Tesla spaceX benzeri yerlerden kazandıklarını buraya harcar.

  • Twitter ismi ve değer vardır, artık yok. Bu arada sevgili DH yönetimi, lütfen herhangi bir yere tıklayınca açılan anket veya reklam linklerini yapmayın. çok rahatsız edici ve ağzıma alırken bile ne diyorum ben dedirtecek büyük küfürlere sebep oluyor.

  • benbaymeeseeks kullanıcısına yanıt
    reklam anket muhabbeti yıllardır var değişeceğini sanmıyorum.

  • Biraz bence züğürdün çenesi durumu oluyor burada. Çünkü tamam dünyanın en zenginleri için dahi çok büyük bir para da olsa yine de kaybettiği para adamın toplam varlığının 8 de 1 i falan. Yani bugün kapattım sunucuyu dese yine adama bir şey olmuyor.

    Bir de twitter konusu cumhuriyetçi ve demokratlar diye de şu anda ikiye ayrılmış durumda. Biliyorsunuz ki twitter Trump a savaş açmıştı. E şu anda biden hükümeti var. Ama komplolar oy çalmalar falan olmazsa Trump açık ara ile önde, geri dönecek görünüyor. Trump'ın geri dönmesi ile, şu an Twitter'a reklam vermeyiz diye şekil yapan firmalar R yapmayacak mı? Yapacak elbette.

    O yüzden daha altından çok sular akar bu işin.

    Böyle bir üretici gücün bir reklam platformuna sahip olması şart idi. Gerekeni yaptı.

    Adamın dilediğinde uzaya çıkabilecek gücü oldu bir kere. Bir uzay madenciliği yaptığını düşünsenize. Bir anda 100 tane daha twitter alabilecek paraya erişir. Twitter'ı bırak komple bir iki ülke dahi alabilir hani parasını bastırıp :D Adam uzay madenciliği ile sınırsız paraya o derece yakın aslında.





  • Twitter marka değeri tamamen kayboldu, X tekrar değer kazanacaktır, aktif kullanıcı sayısı değişmedi fakat bu zaman alacak yılların önde gelen markası bir gecede isim ve logo değiştirdi şu anki banka değerlemesi riskin yüksek gözükmesi gayet normal. Elon kredibilitesinin zaten farkındadır. X'i kullanıcı sayısı artırma değil daha seçkin bir platform haline tekrar geri getirmesi gerekiyor.

  • Twitter hep aynıydı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 40M banijda hala clikc haber devam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Uzay madenciliğine daha asır var. İki avuç taş alır getirirsin de kâra geçene kadar o taş başına bile yağabilir.

  • Adam marka değerini oluşturdu isterse twitter sıfıra insin musk yine kazandı

  • Şemsiye açılmaz artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adam orayı bedava aldı kripto paradan yaptıgı malipilasyon sayesinde yarın kopek resmi paylaşır al sana 3m para cepte :D

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Mevzu Twitter'ı satın almak Musk'ı ne kadar ırgaladı değil Twitter kullanıcısı kültürü işin içine platform destekli içerik üreticileriyle içi ne kadar boşaltıldı ne kadar talan edildi edilecek?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence şu anlık çok iyi. X tam anlamıyla bir super app olduğunda büyük bir kitleyle fazla gelir elde edecektir. Şu anda yatırım yaparsanız birkaç sene içerisinde 2 ihtimal var. Ya X projesi büyük düşüşlerle son bulacak ya da X projesi başarılı olarak çok büyük paralar kazandıracak.

  • adam genius siz ne anlarsınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberler bana çok saçma geliyor. Sanki bu adama karşı kişisel kini, kıskançlığı olan tipler tarafından yapılyor gibi. Ulan adam şirketi borsadan çekti tüm hisseleri kendine ait zaten. Halka açık değil. İsterse değeri 300 milyona düşsün insanlar kullandıktan sonra ne önemi var? Elon'un Twitter'ı yatırım için almadığı bariz belli. Kafasındaki vizyonu aktarmak için artık oturmuş kullanıcısı olan platform arıyordu, onu da elde etti.

    Bu arada doğrusunu söylemek gerekirse ne Instagram ne Facebook asla Twitter'ın yerini tutmuyor. Twitter bambaşka dünya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayjan -- 6 Ekim 2023; 19:53:29 >
  • StarveOfMurder kullanıcısına yanıt

    hiç bişey anlamadım desenki kullanıcı verileri falan filan anlarım ama söylediğinden bir şey cıkaramadım ben twither kullanmıyorum bir kaç kez anca girmişimdir o yüzden ordaki kültür nedir amaçları nedir falan bilmiyor olabilirim ama dışardan gördüğüm kadarıyla sürekli malipilasyon yapılmak için kullanılıyor

  • Twitter kendini zorla sattırdı. Elon Musk vazgeçmişti normalde ama dava falan olayları işin içine girince almak zorunda kaldı

  • elon musk kendini bişey zannediyor ancak tesla ve space x'de şans elon'dan yanaydı. diğer firmalar elektrikli araç konusunda geç kalınca tesla aradan sıyrılmış oldu. space x'in başarılı olduğunu kabul ediyorum. ancak bu elon musk'ın her şirketinin başarılı olacağı anlamına gelmiyor. elon çok egoist ve her yaptığını doğru zannediyor. coin piyasasını manipüle etmesini de ne kadar ahlaksız biri olduğunu gösterdi.

  • Ağam bizimle eğleniy, moduna geçildi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.