Şimdi Ara

Emekçi Support Rehberi Yaratıcısından Alt Koridorun İncelikleri ( Videolu ) Ders 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar...

    Forumda bulunduğum sürece rehberler hazırladım ve hazırlamaya devam edeceğim lakin yazmayı seven bir insan olsam da sürekli görsel video talepleri oldu. Bende bu talepleri karşılamak ve yeniden hazırlayacağım support rehberine tedarik oluşturabilmek için küçük çaplı bazı öğretici support videoları çekmeye karar verdim. Şunun altını çiziyim Thresh Montage ya da Support Montage gibi şeyler değil her zaman olduğu gibi öğretici ve farkındalık uyandıracak bir seri başlatmak istiyorum. Madlife hooklar falan koyarak nasılım sorusuyla bir ego tatmini oluşturma isteğinde değilim bunu hiç yapmadım yapmayacağım da. Zaten Threshimi kimseyle kıyaslamam ya da Thresh üzerinden ego tatmin etme seviyesine hiç bir zaman gelmem.

    Bu videoda ki konu rakip adc nin aklını okuyabilmek. Support rolü oyun kurucudur ve iyi bir support oynayabilmek için oyunu siz kurarken kaybetmemeniz içinde kuralları kendiniz koyabilmeniz gerekir. Ve kusursuz bir oyun karşınızda ki kişinin hamlesini önceden ön görebilmenizdir. Bu videonun amacı karşındaki kişinin aklını ele geçirebilmek ve sadece tek bir hareketin nasıl bir sonuç doğuracağını gösterebilmek .

    Uyarı Şimdi bu ne ya bir hareket yapmış hemen yetiştirmiş ya da çok iyi bir hareket değil diyenler olacaktır. Zaten bende daha önce yapamadığım ya da olağanüstü tatmin oluşturan bir hareket de değil. O yüzden umarım videoda anlatmak istediğini anlatır ve gereksiz yorumlara cevap vermek zorunda kalmam. Yinede madlife hooklar ya da olağan üstü hareketler görmek isteyenler op.gg sitesinden nickimi aratarak rastgele kaydolmuş oyunlardan herhangi birini izleyebilir. Zira sıçra madlife hook yapmadığım sanırım son bir kaç senedir bir maç olmadı. Amacım ego tatmin edici küçük montajlar değil, destek rolünü sevdirmeye ve destek rolünün oyun içinde ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu kavratma isteğidir.

    Bu benim ilk videom montaj konusunda çok tecrübesizim hatalarım illaki olmuştur yapıcı eleştirilerinizle sonraki videoları kusursuz hale getirebilir. Bu arada alt koridor konusunda merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz şeyler varsa konu altında belirtin ki sonraki videolara ilham oluştursun. Şimdiden iyi seyirler.








  • güzelmiş
  • Hocam ellerine sağlık. Ben çok beğendim. Biraz video konusunda acemilik söz konusu ama zamanla daha güzel işler yapacağını düşünüyorum youtubedanda devam et bu işe iyi yerlere varıcağına inanıyorum ( Kolay kolay olumlu yorum yapmam değerini bil )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video hızlarını biraz daha düzenlersen çok daha akıcı olacaktır. Onun dışında ilk videon olduğunu dusunursek gayet başarılı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk videona göre güzel fakat sıkıcı olmuş arkadaşın dediği gibi hızları ayarlar isen olabilir
  • Takip. Ilk isteyen bendim, severek takip edecegime eminim eline saglik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığın şey güzel. Takdir ediyorum. Hook tutturmak değil de doğru zamanda hook tutturmanın maçı kazandıracağını da özetlemişsin. Madlife gibiyim ama lig atlayamıyorum diyenlere de güzel bir cevap olmuş. Beyin okuma kısmı zaten harika. Ben ona beyin okuma demiyorum ancak rakibin verdiği tepkiyi kavrayıp ona göre hareket etmek oyunu kazandıran en önemli faktörlerden birisi. Rakibin ne zaman ne yöne flash kullandığını görmek bile sonraki flashlarını tahmin edip ona göre oynamayı kolaylaştırıyor. Challenger seviyesinde sürekli birbirleriyle oynayan kişiler bu yüzden daha akıcı şekilde oynuyor.

    Sözün özü support rolünde böyle yararlı çalışmalar olması, forum adına güzel bir haber. Emekçi Support Rehberini de ilk okuyanlardan biri olarak başarının ve emeğinin devam etmesi dileğiyle.
  • BlazeR ` myth kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler güzel kardeşim en başından beri desteğini hiç çekmedin. Her şey gönlünce olsun.
  • Support rolünde rehberin kadar iyi de yeteneğin varmış
    Tebrik ediyorum

    Bu arada defansif supportlarla nasıl oynarız öyle de bir video çekebilirsen sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forum şunu haketmiyor,lütfen kaldır ki bizim ''trollerimiz'' rahatça post kassın.2 dakika sonra öpücük,gülücük atarak sohbet edenler gelir.Güzel bir video ama dediğim gibi damlarlar birazdan.
  • Redditçi kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun da yüz kişiden bir kişiye fayda sağlasa yeter bana. Sağ ol desteğin için
  • Teşekkürler dostum aklımda. Yalnız defansif supportdan kastın nedir ? Ne açıdan baktığına bağlı çünkü. Kırılgan olmayan supportlar mı Alistar Braum gibi ? Bana kalırsa en defansif support janna'dır özünde kırılgandır ama
  • Romanovich Raskolnikov kullanıcısına yanıt
    Adcyi koruma anlamında defansif
    Janna,soraka,nami,soraka gibi
    Destek kaldığında janna alıyorum karşıma iyi oynayan alistar ya da braum geldiğinde onlara karşı bişey yapamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Thresh oynar iken karşımda en çok görmek istemediğim şampiyon her zaman janna olmuştur. Janna disangege şampiyonudur. Bir oyunun uzayacağını yanımdaki adc nin sakin tecrübeli ve doğru anı bekleyecek kadar sabırlı ve ormancının koridora yardımıma geleceğini bilsem her zaman janna oynarım. Bota gelebilecek en az 15 farklı support ve bir o kadarda adc vardır karşımda inan tek görmek istemediğim karakter janna o yüzden janna çok güçlü bir support. En büyük sebebi de janna da hasar bulunmadığı ve yanındakine bağlı hasar çıkartabildiği ve birbirini hiç tanımayan bir bot ikilisini en uyumlu yapan şampiyon. Janna ile hatalı oynamak doğru oynamaktan daha zor. Janna ile alistar ve braum geldiğinde bir şey yapamıyorum diyorsun ? Janna ile ne yapmayı düşünüyorsun janna savaşı sonlandırır ve kendi lehine çevirir. Brauma pasifini hiç bir türlü kullandırmazsın alistara kombo yaptırmazsın daha ne olsun ki. Janna ile zaten karşı rakip engage yapmadan bir şey yapamazsın. Braum zaten sıkıntılı şampiyon söyle söyleyim 2 level avantajında bile thresh q su ile karşı adc yi çeksem bile o fightan kill çıkarmak ihtimalim %10 adc min braum q sunu yememesi ya da 4 yük toplanmadan adc yi düşürebilmemiz gerekiyor. O yüzden braum karşısında her şampiyonla biraz sorun taşırsın. Yukarıda ki videoyu izlediysen ancak o videodaki gibi kusursuz oynayıp şapkadan tavşan çıkarman gerekiyor brauma karşı. Alistara karşıda hep doğru pozizyon alman gerekir. Sorakaya gelince kaliteli bir adc kadar doğru pozizyon alma bilgin olması lazım başka hiç bir şeyi yok sorakanın. Nami ise ilk levellerde çok güçlü lanede pasif kalmaman lazım namiyle ve güçlü olduğun erken safhada bir şeyler çıkartabilmen lazım koridordan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Romanovich Raskolnikov

    Bende Thresh oynar iken karşımda en çok görmek istemediğim şampiyon her zaman janna olmuştur. Janna disangege şampiyonudur. Bir oyunun uzayacağını yanımdaki adc nin sakin tecrübeli ve doğru anı bekleyecek kadar sabırlı ve ormancının koridora yardımıma geleceğini bilsem her zaman janna oynarım. Bota gelebilecek en az 15 farklı support ve bir o kadarda adc vardır karşımda inan tek görmek istemediğim karakter janna o yüzden janna çok güçlü bir support. En büyük sebebi de janna da hasar bulunmadığı ve yanındakine bağlı hasar çıkartabildiği ve birbirini hiç tanımayan bir bot ikilisini en uyumlu yapan şampiyon. Janna ile hatalı oynamak doğru oynamaktan daha zor. Janna ile alistar ve braum geldiğinde bir şey yapamıyorum diyorsun ? Janna ile ne yapmayı düşünüyorsun janna savaşı sonlandırır ve kendi lehine çevirir. Brauma pasifini hiç bir türlü kullandırmazsın alistara kombo yaptırmazsın daha ne olsun ki. Janna ile zaten karşı rakip engage yapmadan bir şey yapamazsın. Braum zaten sıkıntılı şampiyon söyle söyleyim 2 level avantajında bile thresh q su ile karşı adc yi çeksem bile o fightan kill çıkarmak ihtimalim %10 adc min braum q sunu yememesi ya da 4 yük toplanmadan adc yi düşürebilmemiz gerekiyor. O yüzden braum karşısında her şampiyonla biraz sorun taşırsın. Yukarıda ki videoyu izlediysen ancak o videodaki gibi kusursuz oynayıp şapkadan tavşan çıkarman gerekiyor brauma karşı. Alistara karşıda hep doğru pozizyon alman gerekir. Sorakaya gelince kaliteli bir adc kadar doğru pozizyon alma bilgin olması lazım başka hiç bir şeyi yok sorakanın. Nami ise ilk levellerde çok güçlü lanede pasif kalmaman lazım namiyle ve güçlü olduğun erken safhada bir şeyler çıkartabilmen lazım koridordan

    Ama high eloda olsam dediğin olurdu fakat low eloda her komboya kafa atan adcler var ve bunlara karşı birşey yapamıyorum
    Edit: Tavsiyelerine uyacağım teşekkürler bu adclere rağmen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baby-Faced Assassin -- 28 Mayıs 2016; 10:40:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok güzel.
    Ayrıca r'leri tam söyleyemiyor sanırım bu yüzden saçma kaçacak ama çok tatlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.