Şimdi Ara

Emlak ve İnşaat Sektörünün Tamamen Durması ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
3.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alemci83 A kullanıcısına yanıt

    Aynısı başka şehirde başıma geldi seçimden önce 3,7lik evi 3,5e vermedi adam 3,650 son olur diyor. İkiz villa diye birşey çıkarmışlar aynı ilçede binlerce var bunlardan o kadar para verip dağ başında yaşıyorsun ve bahçen ortak diye yan komşunun çocuğunun gürültüsünü çekiyorsun. Bunların hepsi boş hepsinin fiyatı aynı muhtemelen kartel oluşturmuşlar. Bir tanesinin bir özelligi daha iyi olsa hop +500.000 ama taban fiyat sabit. Sonra başka şehire gittik orda baktık o da ne orda da binlerce boşta ikiz villa orda da fiyatlar aynı orda da 50.000den aşağı inmiyorlar. Almadan döndük pansiyona boşa para verip boşa benzin yaktık bir de hastalandım hayatımdan 1 hafta boşa gitti, 1 hafta da pansiyondan kaptığım hastalıkla gitti. Tamamen zaman kaybıydı. İstanbuldaki bu 3 kat üstünün gürültüsünü duyduğun sıfır berbat binaları yapan müteahhitler küçük şehirlere gidip berbat ikiz villalar yapmaya başlamış her şirkette en az 10 tane boşta var 20 şirket var hepsinin fiyatı aynı. Evlerin içi de birebir aynı başka şehirler olmasa aynı kişi yaptı diyecem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stoa kullanıcısına yanıt
    ikiz villa = bahçeli evin içine ortadan bi duvar çekip, bahçesinin ortasına da bi çit çekip, iki kişiye satmak.

    Türkiye'de herşey: "daha çok para" için yapıldığından dolayı bu saçmalıklar yaşanıyo.

    mesela İstanbul'un eski muhitlerindeki eski blok apartmanlara bakın. hep şunu görürsünüz. mesela etrafı bomboş olan kare şeklinde bi arsa var. normalde bu arsaya nasıl ev yaparsın? 360 derece bahçeli olan, kare şeklinde bi apartman yaparsın demi? ama eski dönemde (80'ler falan) hep şöyle yapılmış: adam kare şeklindeki arsayı üç tane ince-uzun dilime bölmüş. her bir dilime incecik bi blok apartman dikmiş. bahçe yok zaten. evlerin içi berbat incecik, pencere yok sadece iki uçta pencere var. İstanbul'un eski muhitleri bunlarla kaynıyo (beşiktaş, kadıköy falan)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylardır memlekette göz koyduğum almak istediğim daire var. Adam aylardır satılmadığı halde bırak düşürmeyi üstüne fiyat yükseltiyor.  

  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt
    ama hocam haksız mı? reel enflasyon %100'ün üzerinde. bu da demek oluyo ki herşeyin fiyatı her ay ortalama %3 gibi bi değer kaybetmekte.

    yani şuanda 3 milyon olan ev, bu ay sonunda mantıken 3.090.000 olmalı, sonraki ay 3.180.000 olmalı, sonraki ay 3.280.000 diye gitmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 milyona ev alıp kiraya verse aylık max. 20-25 bin kazanır.

    5 milyonu faize yatırsa aylık 200 bin tl kazanır.


    Faizler böyleyken elbette inşaatlar da sürünür, üretim, yatırım da olmaz.

    Reis boşuna mı faize karşıydı ?

    Fondaş medyada Kkm hesaplarını diline dolayıp şu kadar zarar edildi diyenler devlet (yani vatandaş) faize ne kadar ödüyor diye bunların haberini yapıyor mu ?

  • durdu denilen emlak piyasası her yıl satılanın en fazla %10 düşük seviyede satışlar oluyor fiyat olarak değil miktar olarak misal türkiye de yıllık 1.2 ev satışı oluyorsa bu yıl 1.1m olması bekleniyor/gerçekleşiyor piyasa sadece kredilere kapalı canlı olan kapıyor ev dünyanın en mantıklı yatırımıdır siz bakmayın 5m ev alıp kiraya vereceğime faize yatırırım diyenlere onlar işkembeden sallıyor garantili kazanç size her zaman zarar ettirir

  • Bu fiyatlarla bu ekonomide alın teriyle çalışan karı koca memur olsa dahi alamaz. Ya miras kalacak ya çok zeki olup serbest piyasada yürüyüp gidecek ekonomik anlamda ha öyle alır. Onun dışında daire alma arsa alma dönemi sona erdi. Alabilirse ancak telefon bilgisayar olur onlar bile 70k- 100k arasında iyileri...

  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    Tuzu kurudur. Bazısının ihtiyacı yoktur ama ilana koyar bi enayi bu parayı verirse kaçırmamak için. Geçen haberlerde vardı bodrumda 5 ay KİRALIK villa 10 milyon liraydı. Olur da bi salak çıkar diye biraz da tv ye çıkıp reklam olmak tabi ordaki amaç

  • Canlandırmak için bir kredi gelir fiyatlar yine artar. Şu an durgun olsa ne yazar, kimsede 4-5 milyon nakit yok daire alacak.

    Tarlası olan satıp alıyor anca. Fiyatlar ise düşmez kolay kolay, sen ben alamasam da Araplar, Ruslar çatır çatır mülk alıyor.

    Türkiye'deki bu serbestlik ve vatandaşlık dağıtımı emlak fiyatlarını Avrupa, ABD seviyesine hatta yer yer üstüne taşıdı.

    Onlar almaya devam ettiği sürece ortalama fiyatlar inmez.


    Zaten bu nesil içinde kredi falan yakalayıp aldınız aldınız, bizden sonraki nesiller ev sahibi olmak nedir bilemeyecek.

    Bizden öncekiler evler, arabalar, yazlıklar bolluk gördü. Memurlar öğretmenler bile sitelerde yazlıkçı takılırdı. Ailenizde anne-babanızdan

    bu şekilde birşeyler kaldıysa şanslısınız. Yoksa gerisi boş.

    Bu nesilde kredi ile zar zor bir ev alabiliyorsak alıyoruz. Sonraki neslin eline bunun da kalmayacağını tahmin etmek zor değil.

    İleride mal mülk kalmayan herkes kiracı olacak. Bir şans 2028 seçimleri için yine düşük faizli kredi gelebilir, onu da kaçırmayın artık gelirse.





  • Vain kullanıcısına yanıt
    düşük faizli kredi birdaha uzun yıllar hiç gelemeyecek diyolar, ama biz gelecekmiş gibi yorumlayalım:

    ev fiyatları şu anda bile uçukken, düşük faizli kredi geldiğinde daha da uçaçak olması insana inanılamayacak bi ihtimal gibi geliyo. ama işin gerçeği şu:

    hâlâ ilk evini almak için sırada bekleyen fazlaca kişi var. mesela benim kardeşim memur, kendi çalıştığı yerde sürüyle memur ev kovalıyo ama kredi olmadığı için alamıyor. kardeşim otomobilini satıp, elindeki birikmişi eklese bile üzerine kredi çekmesi gerekiyo. kredi gelse bu insanların hepsi evlere saldıracak. emlakçılar zaten herşeyin farkındalar, kredinin duyurusu yapıldığı an fiyatları uzaya çıkaracaklar.

    sürekli yabancı insan girişi olan bi ülkeyiz, nüfus bu kadar kalabalıkken kimse eve kolayca ulaşmayı düşünmesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Olabilir.Ama yapilan zam malzeme fiyatlarini etkiliyecektir.Ev alan olmasa da oldugu yerde değerlenmeye dvm edicek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolsuzluk ve kara para ekonomisi olduğu sürece asla tamamen durmaz.

  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    evet. hatta şöyle diyelim. TL değersizleşmeye devam edecek. yani biz hapı yutmaya devam edeceğiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli arkadaşlar Türkiye deprem kuşağında birinci derecede riskli ülke buna ilaveten yakın zamanda çalıştığım şirketin bitirdiği ve sattığı İstanbul kartalda lüks sayılabilecek bir rezidans sitesinde maalesef ev satın alan yabancılar aidat ödemiyor diğer yandan kiracılar ise malum ya düzenli ödemiyor yada ev sahibi istediği zam oranını kabul etmiyor dolayısıyla o çılgın konut satışı durması asıl nedeni yatırım amaçlı ihtiyacı olmadığı halde ev satın alanlar sayesinde idi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar işsiz ve bu saklanıyor malesef. Ülke tamamen bitik durumda sadece madenleri çıkartan birbkesim var şu anda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    zamanında yatırım yapanların haricinde hepsi hava cıva . şuan iki memur eş kafa kafaya verse ayda 30 40 hatta 70 bin meblağa çıksa bile 10 senede anca zıkkımın kökünü alır . 1 milyon çektiğin kredi sana 10 senede 7 katı olarak geri dönüyor en son okuduğum hakkında aklımda kaldığı kadar . bir kaç akraba zamanında 300.000 civarına ev almıştı iyi kazanıyor lar şimdi 4 5 milyona çıkmış 2015 de 40 bine alınan ve zamanında maaşının 3 te biriyle rahat taksit ödediğin araba şuanda 700 bin civarında . yani kıssadan hisse zamanında yatıran kazanıyor yoksa memur olarak bile 2 eş çalışsa çok zor adam gib bir ev almak . . bozukluğun öteki tarafı yeni yapılan binalar hem eski 40 50 yıllık binalara oranla daha riskli dar ve kullanışsız . 6 7 milyona ev alıyorsun çocuk odası bir yatağı zor alıyor . kentimizde çoğu yerde var böyle yeni yapılan ve millete yeni ev diye kakaladıkları .


    türkiye yokuş aşşağı uçuruma sürükleniyor . tek memurun bile 10 senede biriktirebildiği 1 milyon anca var . geçmiş 10 sene diyorum ilerki 10 sene için söylemiyorum bunu . dolardan altından faizden akıllıca yatırımlar yapan kazandı fakat hala yeterli değil . bir memurun tek başına ev alabilmesi için 30 sene emek bu zamanda kadar birikimi + ilksan + emekli ikramiyesi anca ...


    ilerki 30 senede neler olacağı belli değil ama en azından geçerli şartlar itibariyle iki memur emekli olarak ek birikimleri ile 5 6 milyonluk bir evi bütçeyi zorlayarak alabilir . ama raddinden önce emeklilikle zor ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 24 Nisan 2024; 23:17:45 >




  • august landmesser kullanıcısına yanıt

    Öyle bakmayın uzun vadeli düşünün. Son 10 yıla bakın ev fiyatları %200 artmış. Zaten şu an faizlerin hiç olmadığı kadar en yüksek olduğu dönem, eskiden alan doğru iş yapmış şimdi iyice imkansızlaştı. İnsanlar kredi bile çekemiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen Gunter -- 25 Nisan 2024; 18:30:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • august landmesser kullanıcısına yanıt
    nisan 2023'te bankalar kredi vermiyolardı. o tarihte ev alacak biri anca peşin alabilirdi. çoğu kişi de peşin almıyo (piyasada kredisiz ev satışları var ama onlar da eski evini satıp para koyup yeni ev alanlar oluyolar genelde)

    zamanında düşük krediyle ev alanlar zaten dolar bazında evin normal bedelinden de az ödediler. mesela benim kredi geri ödememin tüm taksitlerinin toplam TL tutarı evin o zamanki TL satış bedeli kadardı. ama ben evi aldıktan hemen sonra döviz de uçtu, ev fiyatları da uçtu. dolayısıyla dolar bazında benim kredi taksitlerine ödediğim tutar hayli düşük kaldı. zamanında ev almış çoğu kişi için aynı durum geçerli.

    ama asıl sorun: "ev alanlar kâr ettiler mi etmediler"mi den ziyade şu: zengin olmayan kişiler olarak biz zamanında sıfırdan ev alabiliyoduk, kolaydı da, şimdi alınamıyo çünkü kredi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alemci83 A kullanıcısına yanıt
    Mevsim etkisinden diye düşünüyorum, ayni ev sene sonu yine ayni fiyatlara düşer.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Evi oluşturan maliyet kalemi içerisinde malzeme fiyatlarinin etkisi % kaç ? Bizim burada 80m2 eve daire basi 260k tl ile diktiler , yarisi bizden olsa m2 fiyati sadece 6-7k bişi yapar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.