Şimdi Ara

Erken Sevk Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, temmuz sonunda mezun oldum. Şuan tecilimin bitmesine 1 yil 6 ay var. Şubat celbi ile askere gitmek istiyorum ama onun için son başvuru tarihi 30 kasım imiş. En Yakın hangi tarihte askere gidebilirim? İkinci sorum ise erken sevk dilekçesi veya başka şekilde gitmem mümkün olursa er olarak mı askerlik yaparım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAB572173 -- 7 Ocak 2024; 5:6:13 >



  • Erken sevk durumu, daha önceden sınıflandırması belli olmuş ama bir sebepten tecilli olduğu için askere gitmemişler için geçerli.

    Sınıflandırmanın yapılabilmesi için de bir kişinin sağlık yönünden askerliğe elverişli olduğunun aile hekimi / doktor / sağlık kurulu tarafından raporlanması lazım.

    Daha önce yoklama yaptırmadıysanız (aile hekimine gidip askerlik muayenesi olmadıysanız) en erken mayıs 2024 celbiyle gidebilirsiniz. 28/29 şubata kadar yoklama ve hizmet tercihi işlemlerini tamamlayınız.

    Mayıs 2024 celbi dediğim mayıs-haziran-temmuz aylarını kapsayan bir süreç. Sınıflandırma sonucunda temmuz ayına da (3. gruba) çıkabilirsiniz. 2024 yılı sevk takvimini aşağıda bıraktım.

    Erken Sevk Hk.
    https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Siniflandirma_Faaliyet_Takvimi.pdf

    Yalnız şu ihtimal de var. Özellikle pandemi döneminden beri görülüyor. Eğer Msb'nin ihtiyacının üstünde mayıs celbi başvurusu olursa, MSB ihtiyaç fazlası adayı bir sonraki ağustos celbine kaydırabilir, yani en az 3 ay daha bekleme durumu olabilir. Haberiniz olsun. Kesin olacak demiyorum, ama ihtimal var.

    1-10 mart arası nitelik güncellemesi denen bir olay var. Askerlik durum belgenizdeki tarihi kontrol edersiniz. Süreç sonunda mayıs 2024te kalırsa mayıs celbiyle ağustos 2024te kalırsa ağustos celbine askere gidersiniz




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Mayıs celbine kalmam kötü oldu :/
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Peki Birşey Sormak İstiyorum Benim Dönemim Ağustos 2024 celp dönemi fakat ben bazı sıkıntılarımdan dolayı mayıs 2024 celbinde gitmek istiyorum fakat 29 şubattan sonra yaptığım için yetişemedim celp dönemimi nasıl erkene çekebilir mayıs 2024 celbinde yapmak için yardım ederseniz çok sevinirim

  • Aknartnn A kullanıcısına yanıt

    Şubeye gidip başvurmak dışında yapacak birşey yok. Ha olur mu olmaz mı bilemem. Şansınız çok çok düşük.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Şubeye Gidince Erken Sevk İçin Dilekçe Mi Dolduruyolar Nasıl İşlem Yapıyolar Bunun Hakkında Kimseden Bilgi Alamadım Çünkü Siz Söylerseniz Çok Mutlu Olurum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aknartnn -- 11 Mart 2024; 23:19:58 >
  • Aknartnn A kullanıcısına yanıt

    Tüm aşamaları %100 bilmiyorum. Ben de şubede çalışan / çalışmış biri değilim. Şubede dilekçe doldurursunuz. Orada sorarsınız olmadı. Bir de bu celp / sınıflandırma işleri otomatize oldu, sistemden yapılıyor. Kabul görür mü bilemiyorum. Sizin gibi birçok kimse var, 8-9 ay önce yoklamasını tamamlamış hala sınıflandırma bekleyenler de olabiliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.