Şimdi Ara

Ender 3 Pro Macerası ( Yükseltmeler - Deneyimler - Yazılım Derleme ve Yükleme - Bol SS) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
10
Favori
10.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bir sorum daha olacak. Ender 3 pro ile figur print etmeye calisiyorum ancak genelde son kisimlari duzgun basmiyor ve de figuru oldugundan daha basik bir sekilde basiyor. Ornegin togepi ve pikachu basmak istedim ikisinde de son kisimlar ciddi sekilde bozuk cikti, daha yuvarlak olmasi gereken bolgeler duze yakin cikti. Yapisma problemim yok cam tabla ve bally kullaniyorum herhangi bir oynama olmuyor. Sizce sorun ne olabilir? Ender 3 Pro Macerası ( Yükseltmeler - Deneyimler - Yazılım Derleme ve Yükleme - Bol SS) Ender 3 Pro Macerası ( Yükseltmeler - Deneyimler - Yazılım Derleme ve Yükleme - Bol SS)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzon -- 24 Ağustos 2021; 18:1:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Mili elle çevirin bir takılma vs var mı diye. Başka dilimleyicide yeniden dilimleyip yazdırın. Birde acaba z motorunun step kalibrasyonu yanlış

  • hocam merhaba bu işe yeni başlamak isteyen biri olarak maks 5 bine kadar bir 3d yazıcı modeli bakıyorum. yazdıklarınızı okudum lakin güncel olarak şuan bir yazıcı alsanız hangisini tercih ederdiniz? @orhanyor mümkünse seninde değerli görüşünü almak isterim. Amacım hobi amaçlı fakat hassas çıktılar almak. Sürekli arızalar ile uğraşmak istemem elbet ama bu fiyat bandınada mükemmel bişey olmayacağının farkındayım. Siz benim yerimde olsanız hangi model tercih ederdiniz bugün itibariyle???teşekkürler.

  • MakineMaden kullanıcısına yanıt

    Bir süre beklemenizi öneririm. Ender yeni bir yazıcı çıkardı filament grubunda, kendinden otomatik sensörlü (tabla+filament) , çift z motorlu, güzelce modiler şekilde geliştirilmiş, direk beslemesi olan. O ürün pazara girerse diğerlerinin fiyatını düşürür. Ender-3 S1 3D Printer (creality.com) ürün bu. bunun dışında resin(reçine) düşünebilirsiniz.

  • MakineMaden kullanıcısına yanıt

    printer onerisinde bulunmak genelde zor oluyor ama kendi tecrubelerimden yola cikarak soyleyeyim ender 3 varken cikardigi sorunlardan okadar bezmistim ki, bu isi birakmak uzereydim ne sabir kalmisti ne moral. son bir sans verip prusa marka printer aldim gecen ocak-subat ayinda yani 1 sene olacak. aldigim ilk zamanlar cok calistirmadim ama nisan ayindan sonra falan calismadigi gun yok son 3 aydirda gunde 10-15 saat basim aliyorum orta capta kurumsal firmalara dizaynlarimi prusayi kullarak urun satiyorum. daglara taslara dise dokunacak buyuklukte tek bir sorun yasamadim benim icin donum noktasi oldu, yani belki bugun 3d print ile isim olmayacakti.

    tabi benim creality yi tecrube ettigim zamanlardan bu yana cok zaman gecti belki yeni makinalari iyidir/sorunsuzdur bilemiyorum o konuda birsey diyemem, kangroo hocamin bahs ettigi model guzel duruyor acikcasi.

    Sorunlar muhakkak cikacaktir makina pahalida olsa, asil konu sorunu 2 dakikada mi cozeceksiniz yoksa sac bas mi yolduracak makinadan makinaya bu degisiyor birde sunduklari kolayliklar cok farkli olabiliyor.

    En onemli konu tabiki butce, guncel fiyatlari bilmiyorum ama sanirim prusa butcenizin cok az uzerinde eger ona yetismiyorsa creality den bir model alin derim zaten hobi amacli arada bir acacaksaniz creality isinizi fazlasiyla gorur. Sorun cikarsa da zaten bu isi anca sorunlari cozerek ogreneceksiniz onuda unutmamak lazim.





  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    teşekkürler değerli yorumlarınız için... sizde prusa nın hangi modeli mevcut??

  • Prusada suan iki model var biri 400 euro bandinda olan MINI (bendeki bu), digeride mk3s. MK3s ten benim komsuya aldik kurduk cok guzel makina ama onun fiyati kargo vs 800 euroya geldi.

    Aklima gelen bir konuda filament degisimi. Ender 3 daha cok filamenti takip fazla fazla degistirmek istemeyecegin bir yapiya sahip cunku degisim olayi tamamen manuel tutturman gereken delikler vs oraya buraya takilmasi ben filament degisiminde strese giriyordum.

    Prusada bu olay %80 gibi bir oranda otomatik ve puruzsuz gerceklesiyor. Prusa minide sen sadece filamenti makineye ucundan veriyorsun daha sonrasinda menuden ilerle tusuna bastiginda filamenti kendi cekip gereken ayari yapiyor. Prusa mk3s te o olayda yok tamamen otomatik desem yeridir.

    Gunde yeri geliyor 5-6 kere filament degistiriyorum bu kadar kolay olmasa insana kafayi yedirtir.


    Ben yine ucuz makinalara karsi degilim onlarinda bir rolu var tum alanlarda. Bazen insan fazla para vermek istemiyor bir deneyeyim diyor o durumlarda direk yuksek bir fiyatla karsilastiginda insan baslayacaksa da vaz geciyor. Creality belki bu noktada devreye girebilir ama fiyati eger prusaya yaklasirsa tum amacini yitirmis olur cunku yanina bile yaklasamaz kalite konusunda. O yuzden duruma gore tartmak ve karar vermek lazim.





  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    aynen hocam belkide bir heves gelip geçecek o yüzden ucuz bir ürünle başlayıp adım adım geliştiririm. hemde yaşadığım sorunlar belki işin mantığını kapmamı sağlar. Verdiğin cevaplar için teşekkür ederim. Aşağıdaki linkteki cihazı aldım. sağolun


    Ender 3 Pro Macerası ( Yükseltmeler - Deneyimler - Yazılım Derleme ve Yükleme - Bol SS)
    Ender 3 Pro Macerası ( Yükseltmeler - Deneyimler - Yazılım Derleme ve Yükleme - Bol SS)https://www.direnc.net/
    Creality Ender 3 Pro 3D Printer Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
    https://www.direnc.net/creality-ender-3s-pro-3d-yazici
  • MakineMaden kullanıcısına yanıt

    evet bu mantikla yuruyunce aldiginiz makine guzel hayirlisi olsun. hicbir zarari yok ilerde zaten isterseniz satarsiniz yuseltirsiniz size kalmis.

    yasadiginiz sorunlar birde 'belki' degil garanti olarak isi kapmanizi saglayacak sadece vazgecmeyin yeter :)

  • Ender 3 Pro Macerası ( Yükseltmeler - Deneyimler - Yazılım Derleme ve Yükleme - Bol SS)
    Naylon la kapatıp abs basıyorum ender 3 v2 ile. Hatta açık olarak ta sorunsuz tablaya yapıştıktan sonra abs pla farketmiyor Bende. İlk baskı da 4 köşeye parmakla bali sürüyorum tabladan kalkmıyor taş gibi hatta tabla derecesini ilk baskı bitince sıfır a çekiyorum. Soğuk alt kısım olarak taş gibi bali ile baskı yapıyorum. Ben yeniyim kendi kendime böyle yöntem buldum. Bali kullanan başka biri görmedim cam tabla olduğundan sökmesi sorun olmuyor. Baskı tamamlandığında tablayı 70 derece ısıtıyorum parça sökülüyor bali ısınınca salıyor kendini sonra hafif temizleyip yine bali tablada kalıyor o şekilde bırakıyorum sonraki baskıda kalan bali kalıntıları işe yarıyor çok sağlam tutuyor tavsiye ederim cam tablada, ama temizlemesi zor olabilir o yüzden ilk baskı kalkmadan hemen 2 3 köşeye bali bandırmak taktiğim. Yoksa abs asla yapışmıyor. Yanlışlıkla 2 kilo abs almışım bitirmeye çalışıyorum. Gerçi pla da yapışmıyor kolay bıktım bu yapışma derdinden tablaya yapışan herşey kusursuz basılıyor sa bu işin sorunu yapışma derdi sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 9 Ocak 2022; 19:55:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cam yada ayna kullanıyorsanız nozzle'ı 0.02 yetmezse 0.05e kadar yavaş yavaş azaltın Z offset ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu kullanın yapışma sorunu ortadan kalkacaktır...


    https://www.hepsiburada.com/giotto-yapistirici-stick-40-gr-540300-pm-HB000002EDMW


    Ender 3 Pro Macerası ( Yükseltmeler - Deneyimler - Yazılım Derleme ve Yükleme - Bol SS)




  • saasc S kullanıcısına yanıt

    -0,05 veriyorum z ofseti. tabla ayarını da tablaya yakın veriyorum. hiç bir şekilde büyük baskılarda bali sürmeden kullanamıyorum. yeniyim deneme yanılma ile basıyorum ama balide çok kalıntı yapıyor.

  • Mitra kullanıcısına yanıt

    morfose saç spreyi alcaktım işe yararmı. bunu marketlerde bulabilirmiyim. pritt ile aynı etkiyi mi veriyor. peki bunu kullanırken tabla sıcaklığını sıfır mı yapıyoruz

  • Marketlerde sanmıyorum.. E-ticaret sitelerinde bulabilirsiniz... Pritt'den daha etkili.... Tablayı ısıtmaya başladıktan sonra ince bir katman şeklinde sürüyorsunuz... Cam, ayna yüzeylerde çok iyi sonuç veriyor...

  • Cam ile bu problemleri yasarsiniz dogrudur. Ben kuru kuru ayda bir temizledigim tabladan PLA yi vs catur cutur zor sokuyorum eger tabla esnek olmasa dunya is cikarirdi.

    Arkadaslar alternatifleri yazmis ben baska bir konuda uyarayim ABS yi basarken printerin bulundugu odada oturmayin ve o odayi cok iyi havalandirin. ABS havaya toksik partikuller yayiyor. PLAda bu partikuller ve zararlari cok cok daha az kabul edilebilir bir seviyede. Saglik onemli bunlarin etkisi 5-10 sene sonra ortaya cikar hic belli olmaz.

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    ender 3 v2 cam ile geldi normal ender 3 teki tabla daha iyi yapışır sanırım ama camında yamulmama özelliği var. bugün carefourdan giotto buldum şansa. onu denicem. normalde 5 kilo tinylab filament ile beraber almıştım yazıcıyı. 2 sini abs almışım bitirmeye çalışyıorum. bulunduğu oda kapısı kapalı hiç kimse yaşamıyor o odada :) hatta balkona kurcam ama soğuk havalarda zor basar diye düşündüm. sıcaklık önemli.


    bu arada ender 3 24 saat çalışırsa 5 tl civarı elekterik yakıyor. akıllı slink priz ile kullanıyorum. kaç kilowat harcadığımı gösteriyor. kamera da var uzaktan izliyorum eğer baskı koparsa tabladan hemen prizi uzaktan kapatıyorum.

  • isi ilerletmissiniz masallah :) ilerde octoprint eklersiniz o dediginiz islemi otomatik yapiyor. Printi bir kamera izliyor bir anormallik gorurse printi durduruyor. ABS o konuda evet cok sikintili, ortam isisi gerekli. Fazla yuksek olmayan printlerde kendini belli etmeyebilir belki cunku print boyu alcak oldugunda tabla sicakligi kapsayabiliyor ama print yukseldikce o isi yukarlara cikamadigindan sorunlar orda belli olmaya basliyor. Oda isini iyi yapmissiniz eger kimse yasamiyorsa ozaman kapiyi pencereyi print bitince acarsiniz olur biter.


    Bu arada camin yamulmama ozelligi yok :) Cam olupta kenari yada ortasi duz olmayan bir cok ender 3 kullanicisi var. Isininca maddeler genlesir sorunun kaynagi birazda orda onunda cozumu yani yamasi diyelim otomatik yatak ayarlama sizin printerda varmiydi o bilemiyorum ama yoksa da sikinti degil bu sekilde ogrenmeniz daha iyi olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 10 Ocak 2022; 21:36:40 >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    BL touch mu hocam? o yok bende her baskıdan önce tabla ayarı yapıyorum alıştım artık. büyük baskılarda yani tablayı tam kaplayan baskılarda genleşip köşeler yukarı kalkıyordu hep eğri bir şekilde devam ediyor hatta noozle a sürtüyor parça. bende bali ile köşeleri yapıştırıp ısıyı da sıfıra çekince taş gibi kalıyor parça. eğer tablayı sıfır dereceye çekmezsem bali yumuşak olduğundan parçayı tutma gücü azalıyor. yarın giotto yu denicem sanırım o da kü

    çük boyutlu baskılarda işe yarıcak. çok masraf etmek istemiyorumda bu 3d işine girmek pişmanlık gerçekten öyle al cihazı bas olayı yokmuş. ama yinede neye ihtiyacım varsa basıyorum. gereksiz hiçbirşey basmak mantıklı değil. hatta arkadaşa kuzene tanıdığa tek bir parça bile basmıyorum. öyle milletin keyfi için elektrik yakıp torna işçisi gibi emek vermek işime gelmiyor açıkçası.


    kısacası ender 3 v2 aldığıma pişman değilim. hatta creality nin reçineli yazıcısını sipariş verip kargolanmadan iptal ettirmiştim. reçine olayı tam bir ırgatlık mış. baskı bitince birsürü alkol reçine vs temizlik yapıyorsun bildiğin fabrika işçisi gibi. baskı kalitesi daha iyi olsada reçineden se normal yazıcı aldığıma memnunum. reçine fiyatlarıda uçuk yani 300 küsür lira bir reçine. filamentler daha uygun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 10 Ocak 2022; 22:5:19 >




  • Bl touch evet, olsun manuel öğrenmek iyidir işin temeli orda :)
    Yani bu konudan daha önceki mesajlarda bahs etmiştim verdiğiniz para tecrübenizi belirleyecek diye. Printeri filamenti al başka hiçbirşeye ihtiyacın yok, basmaya başla tipi printer için daha önce söylediğim gibi en azından prusa makina almak gerek. Kendimden pay biçeyim 1 senedir makinaya bakım yapmadım, yatağına hiçbirşey sürmek yok temizliğini yani öyle bir bezle silmesini bile nerdeyse ayda bir yapıyorum ki printerim aşağı yukarı hergün çalışıyor. Print tuşuna basar arkamı döner giderim bitincede örüntü söker tavlayı temizlemeden koyarım zaten temizleyecek birşey yok. İşin rahatlığını tarif bile edemem okadar ki sıkıcı bile olmaya başladı böyle ilk katmanda bari sorun çıksa diye bakıyorum bazen yani kurcalayacak birşeyim olsun ama yok..
    Benim komşu var onada prusa aldık, adam 50-60 yaşlarında bilgisayar zor kullanıyor işten anlamaz ama o bile sorunla karşılaşmıyor en ufak bişey olsa hayatta çözemez ama kaç ay oldu baskı alıyorum diyor adam, arada bir ne basayım falan diye soruyor bana:))
    Dediğim gibi bütçe meselesi creality ucuz ama ilk deneyim için illallah dedirtebilir. Misal bali kullanıyorum falan diyorsunuz :)
    Reçineli yazıcıların yeri başka, aşırı detay içinde onların bir kullanım alanı var ama ortalama bir kullanıcı için bence pek gerekli değiller.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.