Şimdi Ara

Enerji İçecekleri Uyanık Mı Tutuyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
31.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Universite yillarimda kola ve kahveyi cokca tuketirdim..hele hele kahveyi..o kadar cok icerdim ki, abartmiyorum 1 buyuk kupa ictikten 5 dk sonra horlaya horlaya uyuyabilirdim. Vucut o kadar bagisiklik kazanmis...

    Mezun olduktan sonrakahve kola tuketimimi cok ama cok kisitladim, o kadar ki artik kola bunyemde redbull etkisi yapiyor desem abartmam, uzun yolda agirlasirsam redbull degil bir adet kutu kola iciyorum ve aninda tekrar zimba gibi oluyorum.,

    Tavsiye ederim, gunluk yasantinizda kahve-kola gibi kafeinli urunleri minimuma indirin, yolculuk sirasinda redbulla gerek kalmaz.
  • Enerji içeceklerine fazla abanmayın...İçinde tatlandırıcı ve telaffuz dahi edemediğim bir sürü abidik gubidik madde var...
  • vodganin içine katinca acayip uykum dagiliyor her yer 5 dk oluyor .

    kahve nasil olurda uyku yapar anlabilmiş degilim .
  • Nescafe nin soğuk kahveri uzun yol için birebir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: günerkanat

    Bir kaç kez uzun yolda kullandım,hissedilir şekilde işe yarıyor ama kötünün iyisi. Sonradan daha bir eşekten düşmüş gibi oluyor insan.

    Kesinlikle hocam içtiğin vakit uyanık tutuyor ama sonrasında ölü gibi yatıyorsun resmen 1 günde zor topluyorsun kendini. En azından benim bünyem için geçerli. Ama o olmadan da İstanbul-Adana yolculuğu kolay kolay çekilmez :)
  • Hocam karadeniz yolculuğunda samsundan geredeye kadar benim kullanmam gerekiyordu 12 gibi samsundan çıktık bir uyku bastırdı ki anlatamam. Bir benzinlikte durup elimi yüzümü yıkayıp 2 redbull 1 tane de soğuk nescafe aldım geredeye 10 km kalana kadar bir daha da uykum gelmedi. Sonrasında nasıl uyuduğumu hatırlamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *President*

    Normalde enerji içecekleri koşu, spor faaliyetleri gibi normalin üzerinde efor sarfedilecek aktivitelerden önce kullanılması öneriliyor. Çünkü içecekten alınan ani enerjiyi yakmanız gerek. Araçta oturduğunuz yerde 1 adetten fazla hızlı bir şekilde tüketilmesi sonucunda baş ağrısı yaptığını biliyorum. Belki daha değişik yan etkileri de olabilir.

    Yanlışınız var, enerji içeceklerinin üzerinde sporcu içeceği değildir yazar yani yoğun spor aktivesi sırasında kullanılması doğru değil.

    Uzun yolda bir termos çay, bolca kuruyemiş ve meyve alın, mümkünse sohbet edebileceğiniz birini yanınıza alın, gece radyoyu kesinlikle kapatmayın ve müzik yayınından ziyade sohbet havasında geçen programları falan açın derim yine geceleyin klima yerine camı hafif açmanızı öneririm 3-4 saatte birde ihtiyaç-çay molası verip elinizi yüzünüzü yıkarsanız hiç bir sorun kalmaz.

    Uzun yolda insanın uykusu yorgunluktan ziyade monotonluktan geliyor, radyo kapalı araçta herkes uyuyor yiyecek içecek bir şey yok, cruise control açık elbette uykunuz gelir.




  • deneyenlerin cogu memnun anladigim kadari ile. O halde uzun yolculuklarda bir Redbull veya Burn ise yariyor. Surucuyu uyanik tutuyor. Yorumlar icin herkese tesekkurler. Keske daha fazla uyeden bir fikir alabilseydik.
  • Redbull vazgecilmezimdir uzun yolda ;)
    etkisi varmi bilmem ama piskolojik var gibi sanki
  • Hastayken içmiştim gerçekten işe yarıyor.Ama sonra öğrendim ki herhangi bir rahatsızlığınız varsa içmemenizi öneriyorlarmış.
  • psikolojik etkisi ağırlıkta bence.işe yarayacağını düşünerek su bile içseniz bi miktar işe yarar :)

    bu arada ben de kahve içince ballı süt içmişim gibi uykum geliyor bunun nedenini bilen varmı?bi kaç arkadaşta daha var sanırım aynı şey.
  • Tamamen psikolojik bence..
  • Bana uyku yapiyor enerji icecekleri
  • Enerji içeceği bugüne kadar kullanmadım.

    Ama benim memleketim Kırşehir'de gurbetçi kesim çoktur.Yazları nufüs neredeyse ikiye katlar gelenler sayesinde.Ortalama 2500-3000 km. yolu arabalarıyla gelen yakınlarım var.Eski kuşakların zamanında böyle şeyler yoktu bilmezler sanırım,ama bugün 20-40 yaş arasındaki kuşaktan tanıdıklarım genelde yolda uyku halini önlemek için içtiklerini söylemişlerdi.Heralde etkisi oluyordur.
  • Enerji içecekleri falan hikaye uyku gidermenin en iyi yolu GRİPİN atmaktır.Kamyoncuların hepsinde bir torba gripin bulunur.Ama ne kadar sağlıklı orası tartışılır.
  • ben uzunyolda 1tane redbull iciyorum ondan sonra 3 gün toparlayamıyorum böylede bir yan etkisi var
  • redbull gerçekten kafa açıyor ama akşam 8 den sonra atılmasını tavsiye etmem uyku düzenini bozabiliyor.
  • Bende her zaman enerji içeçeği içerim uzun yolda. Dikkatini artırıyor enerjik hissettiriyor fakat bir anda gideceğin yere varma isteğide getiriyor surat yapıyosun.
    Ve en sonunda başıma geldi Konya Adana arası gaza yüklendim ve lastiğin patlaması sonucu büyük kaza geçerdik 4-5 takla atmışız. Allahtan can kaybımız yok ama o enerjik hissettirme bende gaza basma yaratırken en sonunda başıma bi kaza getirdi.

    Böyle birde yan etkisi var. Dikkat lütfen...
  • 250ml'lik kutuların içinde az miktarda kafein ve taurin olacaktır. yani bi kutu içip ''off nasıl da açtı beni'' derseniz, plasebodur. iki küçük kutu veya bi büyük kutu içmenizi tavsiye ederim. kafein sebebiyle belki biraz çarpıntı yapacaktır o kadar. fakat istediğiniz zindeliği elde edersiniz.
  • Enerji içeceğinden ziyade, aç karnına kahve (granül değil demleme) tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.