Şimdi Ara

engelli araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba.benm anneannem yuzde 97 engelli yaşlılıktan. teyzem bakıyor hatta bakım parası alıyor. ben onun adına araba alabilir miyim? alamasam bile ona alınan arabayı kullabilirim sanıyorum. peki araba almak için ne yapmam gerek bana yol gosterir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • gkaratr kullanıcısına yanıt
    %90 ağır özürlülerin adına ötv ödenmeksizin 5 yılda bir defaya mahsus olmak üzere 1600 cm3 ü geçmeyen araçlar alınabilir. anneanneniz evde bakım parası aldığı için önce aracın fiyatını ve ödemeyi nereden karşılayacağınızı aylık aldığı kuruma danışmanız gerekir.

    ötv muafiyeti hesaplama aracı:http://otvhesapla.seyfettinkahveci.com/
  • hocam cok sagolun cevap için. bugün beni asayiş çevirdi askere gidecem mecbur bakaya düşmüşsn falan dedi bi kagıt imzalattı araba işi yattı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkaratr

    hocam cok sagolun cevap için. bugün beni asayiş çevirdi askere gidecem mecbur bakaya düşmüşsn falan dedi bi kagıt imzalattı araba işi yattı :)

    Araba piyasası toz duman şuan, dönene kadar durulur belki :)
  • ötv zammı geldi. hadi onu geçtim. doların fırlamasından dolayı da mart gibi fiyatlar coşar daha toz duman olur:) uzun dönem çıkarsa para biriktirip şimdikinin üstüne ev peşinatı yaparım.:)
  • Otv zammi sizi ilgilendirmiyor Otv muafiyetiyle alacaksiniz aracinizi.

    Benim asil merak ettigim %90 uzeri engelli vatandas yakinlari turkiyede yabancidan yabanciya araclari satin alabiliyorlar mi ? Bildigim kadariyla engellinin tasinmasi icin ozel tertibat ve minibus sarti var. Peki ya atiyorum 2.0 motor bir otomobili bulgaristandaki ahbabiniz getirip engelli vatandasa bagis yapabiyor mu ? Boyle bir acik var mi sistemde ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar peki mesela engelli indirimiyle 0 araç aldık 1 yıl sonra sattık tekrar engelli indirimiyle araç alabiliyor muyuz yoksa 5 seneyi tamamlamamız mı gerekiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabaci_58

    arkadaşlar peki mesela engelli indirimiyle 0 araç aldık 1 yıl sonra sattık tekrar engelli indirimiyle araç alabiliyor muyuz yoksa 5 seneyi tamamlamamız mı gerekiyor?

    Satarken vergisini odemeniz gerekiyor. Yoksa satamazsiniz. Vergisini odedikten sonrada yenisini alabilirsiniz diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.