Şimdi Ara

Engelli haklarından mahrum kaldım. %39 rapor verdiler. Ben şimdi ne yapacağım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
7.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yüzde 40 i verirlerse zaten şartlar sağlanmış olur o yüzden yüzde 39 yapıyorlar yüzde 40 a aday olarak bırakıyorlar diye düşünüyorum.
  • funky-nd kullanıcısına yanıt

    aynı şeyi bizde anneme rapor çıkarırken yaşadık bu günlerde.itiraz ettik yine düşük başka şehirde de şansınızı deneyin dediler

  • aynı şeyi bizde anneme rapor çıkarırken yaşadık bu günlerde.itiraz ettik yine düşük başka şehirde de şansınızı deneyin dediler

  • Rapora etki eden hastalıklara baktınız mı bazen gözden kaçan bir rahatsızlığınız yüzde üzerinden etki eder göz kulak vs
  • Merhaba gecmis olsun hepimize. Biz de yeni abim icin engelli raporu aldik yuzde 60 ama internetten arastirdigim kadariyla faydalanabilecegimiz cok hak bulamadik. Su ve telefon(internet) faturalarimiza indirip tanimlattirdik okadar. Engelli maasi alamiyoruz sanirim abimin uzerine araba gozukuyor diye. Tecrubeli olan arkadaslar alabilcegiz haklarla ilgili yardimci olabilir mi acaba
  • Hakem hastaneden de olumlu yanıt alamadığınıza göre idare mahkemesinde dava açabilirsiniz.

  • cormen kullanıcısına yanıt

    Evet. Diğer arkadaşlar il sağlık müdürlüğünden itiraz et demiş ama zaten itiraz sonrası hakem hastanesinden rapor aldığım için itiraz hakkım yok.


    Dava meselesinde de süreç nasıl işleyecek bilmiyorum. Devleti devlete şikayet etmek ne kazandıracak bilmiyorum...

  • biyolog_1907 B kullanıcısına yanıt
    Bende çocuk felci geçirdim. Polio sekeli sağ üst ekstremite ağır orta kullanım güçlüğü var. %40 raporum var(süresiz). Markette çalışıyordum, müdür senin kolunda sorun var niye gitmiyorsun engellilik için dedi öyle gitmiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

    Evet. Diğer arkadaşlar il sağlık müdürlüğünden itiraz et demiş ama zaten itiraz sonrası hakem hastanesinden rapor aldığım için itiraz hakkım yok.


    Dava meselesinde de süreç nasıl işleyecek bilmiyorum. Devleti devlete şikayet etmek ne kazandıracak bilmiyorum...

    Dava açma süreniz 60 gün. Ona göre değerlendirin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: @KlavYE@

    Bu mesaj silindi.

    ne diyon olum sen? hem başlığı okumadan ezber cevap veriyor hem de aşağılayıcı msj atıyor

    bu adam sağırsa, sende sığırsın keko

    başlıkta ne demiş? itiraz etme hakkım yok, vermemişler demiş dimi?

    hani sırf laf olsun, boş yapayım yeter kafası

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

    Önceki raporda psikiyatri sertralin kullanmamdan ötürü %20 vermişti. Bu durum devam etmesine rağmen son rapordaki doktor %0 vermiş.


    Ayrıca balthazard hesaplama öncesi poliklinik muayene teşhisleri ve oranları kısmındaki nöroloji açıklamasında; Tablo 4.1'den %20 ve Tablo 4.2B'den %20 toplamda %40 oran yazmasına rağmen, engelli oranına %36 yazmışlar. Aradaki %4'lük fark nereye gitti anlamadım. Ben bu yüzden bakanlığa şikayet etmek istiyorum...



    Alıntıları Göster

    bu alıntı bana gelmemiş bir şekilde şimdi gördüm.ben de diyorum ki haklı iken haksız konuma düşme çünkü zıtlaşmak çözüm olmuyor genelde.bize de çok cimer şikayet vs gelir direkt kara listemize girer gayri resmi tabi ki sen de demişsin devleti devlete şikayet ediyor vatandaş cimerde.bunlar para topluyor diyor halbuki şikayet ettiğin adam(kurum) kanunu biliyor ona göre topluyor sen bilmiyorsun böylece devlet(cimer) sana işi öğretmiş oluyor güya sen şikayetçiydin cevabı alıyorsun.bu yüzden şikayet değil de bilgi iste çünkü bu senin hakkın.bilmediğin bir durum vardır mesela bana da her sene rapor yeniletiyorlar eziyet benim için o kadar işlemi her sene yapmak ama kanun öyleymiş sen de psikiyatri diyorsun saçma sapan kurallar var psikiyatriden engelli durumunda.senin yapacağın otur anlat bilgi seçip cimere hani neden böyle oldu falan dersen ilgili birime gider onlar paşalar gibi açıklamak zorunda halbuki şikayet etsen şu şu şundan dolayı der geçerler.benim emeklilik durumum çok karışıktı hem ssk hem bağ kur hem 4c yani memuriyet olunca tuttum yazdım ben ne zaman emekli olurum diye.kamu görevlileri sosyal böyle tren gibi uzun isimli bir yerden cevap geldi engelli raporunu gönderin diye gönderdim dediler şu an olabilirsiniz dilekçe verirseniz.kapı gibi yazı elimde gak guk eden olursa milli eğitimde.anladı bilgi iste cimer bunun için var bu konuda çok iyi ilgili yere gider ha olumlu olumsuz en azından neyin ne olduğunu öğrenirsin ve gelen yazı lehineyse onunla git mahkemeye eğer öyle bir durum varsa.devletle zıtlaşmayın devletle sorununuz olursa yine devletten yardım isteyin cimer nimet kullanmasını bilene ama yurdum insanı kargosu geç gelse kargo firmasını şikayet ediyor ya da iftira atıyor bu hoca kursta 50'şer lira topladı cezalandırın diyor cimer bir mahkeme değildir sorar sadece kuruma böyle böyle olmuş ne iş diye kurum da budur der geçer ama soru sorduğunuzda doğru yer cevaplar.bunun için bakanlık seçtiriyor ya seçmeyin cimer göndersin yazıyor orada nereye gideceğinin cimerin karar vermesi için şunu seçin diye ama sağlık bakanlığı bile desen onun da engelli falan filan tren gibi ismi olan bir kurumu vardır.





  • Başka hastanelerde şansını dene, 40 vereninkini kullan.
  • Öncelikle geçmiş olsun

    Bu işlerin basamakları var İl sağlık müdürlüğüne itiraz etmelisin sonra onlar seni başka bir sağlık kuruluşuna yönlendirecekler sonuç gene aynı çıkarsa çeşitli mahkemelerde hakkını arayabilirsin.

  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt

    Anlamadığın nokta doktorlar sana puan vermiyor, puanlar önceden belli, onlar sadece senin hastalıklarına bakıyor ve çizelgeden

    puanları hesaplıyorlar.


    Puanları hazırlayanlarla alakalı bir durum.

  • Adli tıp'ın normal olarak baz aldığı koşulları çok merak ediyorum. Bu engellilik yüzdesi için ben de oralarda süründüm adam bildiğin terzi gibi mezurayla orayı burayı ölçüyor birine (köle gibi biri) not aldırıyor. Kozmetik sorunlardan direkt %0.


    Sürekli bana kızarlar neden tıpın bir alanı olan psikiyatriyi küçümsüyorsun diye tabi küçümserim. Plastik cerrahi dese ki kemik 1 milimetre sağda direkt ortopedi devreye girer, sgk karşılar, hemen ameliyata alınırsınız, adli tıpa yansır ama psikiyatri dese ki şuradaki 1 santimlik kaymadan dolayı müştekinin klinik depresyonu katlanarak devam ediyor. Yemin ediyorum kahkaha basarlar.

  • Süresiz (sürekli) rapor diye bir şey yok. SGK kafasına estiğinde süresiz raporları da tekrar tekrar kontrole gönderiyor, sadece lafta o süresiz ifadesi. Bugün 40 alsanız yarın 39 almayacağınızın da garantisi yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kankkunen -- 3 Mart 2021; 19:51:26 >
  • Daha yeni itiraz etmişsiniz bu sebeple tekrar itiraz hakkınız var mı bilmiyorum faskat hiç itiraz etmeden farklı bir hastaneye gidip sanki sıfırdan engelli raporu alacakmış gibi başvuru yapsanız?? Bende buna benzer şekilde yaptım çünkü. 3-4 sene önce kronik hastalık ve buna bağlı komplikasyonlar nedeniyle rapor aldım fakat %30 verildi süresiz olarak. Yaklaşık 1 ay önce eski raporu hiç karıştırmadan sağlık kurulundan randevu aldım ve tekrar muayene oldum. Sonuç olarak istediğimi aldım.


    Ben daha geçen hafta aldım engelli raporunu ve anladığım kadarı ile oran hesaplamaları farklı. Misal tek tek hastalıklara verilen oranı toplayınca %59 yapıyor ama genel toplam oranda %50 verilmiş. %50 veya %59'da bir şey değişmediği için ses çıkarmadım açıkçası.

  • İtiraz da edemiyorsun süresiz de
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.