Şimdi Ara

Enstrümanımı kayda almakta sorun yaşıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar selam birkaç gündür yan flüt ile çalıştığım parçamı artık kayda almak istiyorum ama bu iş için mikrofonum yok, telefonumdan da çok cızırtılı oluyor. Flüdümün kaliteli olmaması ve benim hala acemi olmam sebebiyle kötü olabileceğini düşünüyorum ama artık çalışmalarımın sonucu diyebileceğim bir kaydım olsun istiyorum. Stüdyo efekti veren birkaç uygulama denedim fakat beğenemedim.


    (piyano çalan arkadaşım var, kayda almak istediği parçayı öğrendi ve telefonu da ses bakımından kaliteli ama yavaş basmaya çalışsa da tuş sesi çok fazla çıkıyormuş bu yüzden o da mağdur ')


    Tavsiyelerinizi bekliyorum :)




  • Telefondan alacağın kayıtların kalitesi belli bir seviyeye kadar olabilir. Sonuçta minicik bir mikrofondan bahsediyoruz. Hassasiyet düzeyi belli, ses kayıt kalitesi belli. Enstrümanımı kayda almakta sorun yaşıyorum Şöyle düşün, whatsappta bir arkadaşına sesli mesaj attığında, kendi sesinin bile ne kadar kötü çıktığını hatırla. Enstrümanımı kayda almakta sorun yaşıyorum  İşte sen o mikrofonla kayıt almaya çalışıyorsun. Stüdyo kayıtları için 10.000-20.000 liralara kadar mikrofonlar mevcut. Yani buradan varmak istediğim sonuç; kayıt almak istiyorsan mikrofon önemli. Prof kayıtlar almayacaksın sonuçta yüksek paralar verip kaliteli bir cihaz alman gerekmiyor ama en azından bir youtuber stüdyo mikrofonu alıp onunla kayıt alman telefon kaydına oranla nispeten daha iyi olacaktır.





  • Teşekkür ederim dostum, küçük araştırmam sonucu BM800 almaya karar verdim umarım iyi olur Enstrümanımı kayda almakta sorun yaşıyorum 

  • Narcesse N kullanıcısına yanıt

    Yalnız dikkat edin BM800 kondenser tipi bir mikrofondur. Çalıştırmak için phantom power yani 48V gerekir. Çoğu satıcı yanında eşantiyon olsun diye 10 liralık bir ses kartı veriyor ama sadece adı öyle. Girişi bile farklı. O yüzden alırken ne aldığınızı bilin. Alıp da bilgisayara bağlayamama durumunuz olabilir.

  • Muhtemelen arkadaş mikrofonu telefona bağlayacak. Bunun için de aşağıdaki fotoğraftaki kablo gerekiyor. Google a telefon mikrofon bağlantı kablosu yazdığında bulabilirsin bu kabloyu. Aldığın BM800 ün içinde bu kablo geliyorsa sıkıntı değil. Ancak gelmezse şu problemle karşılaşacaksın. Gelen kondenser mikrofonun jak ucu 2 çizgili oluyor. Aşağıdaki kablonun fotoğrafını incelersen, jak girişi 3 çizgili. Senin telefona 3 çizgili kablo bağlaman gerekiyor. 2 çizgili jak girişleri telefonda sadece kulaklık olarak algılanıyor. Mikrofonu aktif edebilmen için aşağıdaki 3 çizgili ek bağlantı kablosu alıp, telefon girişine bu kabloyu, kırmızı sokete de mikrofonun jakını takman gerekiyor.




    Enstrümanımı kayda almakta sorun yaşıyorum




  • kesikparmak kullanıcısına yanıt

    Kondenser mikrofonu telefona bağlama olayı her türlü yalan olacak zaten. Bu kablo da bir işe yaramaz. 48V ile çalışan bir cihazdan bahsediyoruz. Ayrıca kondenser mikrofon 3 pinlidir ve bu 3 pin mono balanced bir bağlantı sağlar. Telefonlardaki ve pclerdeki mikrofon girişleri de 3 pin ama stereo unbalanced şeklindedir. O yüzden bu dönüştürücüler de kurtarmaz. Kondenser mikrofon audio interface ile kullanılır. Onun yerine amatör kayıt için usb mikrofon almak daha mantıklı sanki.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Anladım olayı. Arkadaşın kondenser tipi mikrofon alması riskli olmuş ozaman. Neyse ürünü aldığında buraya muhtemelen cevap yazar. Ben de merak ettim sonucu. Enstrümanımı kayda almakta sorun yaşıyorum 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.