Şimdi Ara

Erkek Sperm Sayısı ve Kalitesi Nasıl Arttırılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • D-Aspartik Asit (D-AA)


    D-aspartik asit (D-AA), besin takviyesi olarak satılan bir amino asit türü olan bir aspartik asit biçimidir. Pek çok proteinin yapısını oluşturan ve D-AA’dan çok daha yaygın olan L-aspartik asit ile karıştırılmamalıdır.


    D-AA, temel olarak testisler gibi belirli bezlerde, ayrıca semen ve sperm hücrelerinde bulunur.


    D-AA seviyeleri infertil, erkeklerde fertil erkeklerden önemli ölçüde daha düşüktür. Bu nedenle araştırmacılar, D-AA’nın erkek doğurganlığında rol oynadığını düşünmekteler. (kaynak)


    Tribulus Terrestris


    Tribulus Terrestris (Demir Dikeni) erkeklerin doğurganlığını artırmak için sıklıkla kullanılan şifalı bir bitkidir.


    Düşük sperm sayısına sahip erkeklerde yapılan bir araştırma, 2 ay boyunca günde iki kez 6 gram tribulus kökü almanın erektil fonksiyonu ve libidoyu iyileştirdiğini gösterdi. (kaynak)


    Çemen otu (Trigonella foenum-graecum)


    Çemen otu (Trigonella foenum-graecum) bitkisinin vejetatif kısmı ve tohumları yüksek yem verimi ve kalitesinden dolayı yem bitkisi olarak kullanılmaktadır. Tohumları öğütülerek gıdalara lezzet vermek ve gıdaları korumak için baharat olarak kullanılmaktadır.


    Çemen otu (Trigonella foenum-graecum); solunum yolları rahatsızlıklarında, şeker hastalığında, yüksek kolesterolde, şeker hastalığında ve antioksidan özellikleriyle de çeşitli tedavilerde kullanılabilmektedir. (kaynak)


    Ashwagandha (Withania somnifera; Morsalkım)


    Ashwagandha (Withania somnifera; Morsalkım), antik çağlardan beri Hindistan’da kullanılan şifalı bir bitkidir.

    Ashwagandha öncelikle bir adaptojen olarak kullanılır, yani vücudunuzun stres ve kaygı ile başa çıkmasına yardımcı olur. (kaynak)


    Maca Kökü


    Maca kökü takviyeleri almak libidoyu, doğurganlığı ve cinsel performansı artırabilir. Geleneksel olarak, libido ve doğurganlığı artırma yeteneği için kullanılmaktadır.


    Erkeklerde yapılan birkaç çalışmada, yaklaşık 3 ay boyunca 1.5 – 3 gram kurutulmuş maca kökü almanın, katılımcılar tarafından, cinsel istek veya libidoyu arttırdığı belirtilmiştir. (kaynakkaynakkaynak)


    Doğurganlık sorunları yaşıyorsanız, yapabileceğiniz yegane şey genel sağlık durumunuzu iyileştirmeye ve geliştirmeye odaklanmaktır. Yukarıda anlatılan önerilen çoğu, sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmanın temelidir.


    Bu öneriler çocuk sahibi olacağınızı garanti etmez. Ancak, çocuk sahibi olamamanızın nedeni beslenme bozukluğu veya testosteron eksikliği ise o zaman bu eksiklik giderilerek çocuk sahibi olma şansınız arttırılabilir.


    C vitamini, D vitamini, Çinko, Antioksidanlar, Düzenli egzersiz ve doğurganlığı arttıran diğer bilimsel önerilerimizi okumak için bakınız:


    Erkek Sperm Sayısı ve Doğurganlığı Nasıl Arttırılır?


    #hekimimyanimda @HekimimYanimda








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.