Şimdi Ara

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 3 teknoloji devine dava açmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 7 Temmuz Çarşamba günü verdiği demeçte Trump, Google CEO'su Sundar Pichai, Twitter CEO'su Jack Dorsey ve Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'i sansür iddasıyla dava edeceğini açıkladı.

    Gerilimin fitili, Joe Biden'ın seçimi kazanmasının ardından 6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binasının Joe Biden karşıtı, Trump yanlısı ve aşırı sağcı olmasıyla nitelenen bir grup insan tarafından basılmasıyla ateşlenmişti. Söz konusu olayda Twitter, Facebook ve Google'ın sahip olduğu YouTube Trump'ı yasaklayarak şiddet olaylarının önüne geçme amacı taşıdıklarını beyan etmişlerdi.


    Eski ABD Başkanı, yaptığı açıklamalarla kimi taraflara göre destekçilerini şiddet gösterilerine teşvik ediyordu. Yine de olay ifade özgürlüğü tartışmalarının fitilini ateşledi ve Trump'ın sansürlenmesi bilhassa ABD'deki muhafazakar seçmenler tarafından oldukça tepkiyle karşılandı.

    Twitter Trump'ı kalıcı olarak engelledi. Google'ın sahibi olduğu YouTube tarafında ise Trump, "şiddet riski azalıncaya değin" yasaklı kalacak. Facebook tarafında ise Trump'ın Instagram dahil olmak üzere 2 yıl boyunca paylaşım yapılmasının önüne geçildi. Öte taraftan Facebook tarafı Google'la benzer bir tavır takınarak gelişmelere göre bu yasağın kalkabileceğini söylüyor.

    Trump'ın sosyal ağlardan engellenmesi ve paylaşımlarının durdurulması tüm dünyada ifade özgürlüğü tartışmalarını başlattı. Kimilerince Trump'ın engellenmesi kabul edilemez bir hak ihlaliyken kimileri tarafından bu durum şiddetin önüne geçmek için ödenen bir bedel olarak görülüyor.



    Kaynak:https://www.cnet.com/news/trump-announces-lawsuit-against-google-facebook-and-twitter/







  • Dik dur eğilme, bu ümmet seninle reyis!
    Ne olmuş yani milletin iradesinin tecelli ettiği kongreyi silahla basmışlarsa?

    (ironidir)

  • Dava açsın,tamam yanlışları oldu,Trump belli ki kendi başına bazı kararları alamıyor birilerinin gazıyla hareket ediyor sonrasında Trumpın başı derde giriyor, akıllandı mı hayır ama Trump yinede başkan olsaydı engelleme olacak mıydı,bence hayır o zaman engelleme niye hani Batı nın ifade özgürlüğü vardı,o zaman Trump niye ceza çekiyor,varsa bir suçu sosyal medya bunun mahkemesi,karar vericisi olamaz.

  • Her devrin bir sonu vardır

  • Yanlıştır, Merkel de yanlış olduğunu beyan etti. Neyin özgürlükçü bir hareket neyin olmadığına nasıl karar veriyorlar? Trump büyük ihtimal kazanacaktır davayı.

  • Trump'ın twitlerinden bir zamanlar dünya korkuyordu şimdi ABD'nin kendisi korkuyor. Demek ki Trump şu anki hali ile bile hala dünyanın en güçlü ve en korkulan kişisi.

  • adamın şu an hiçbir siyasal yetkisi yok ancak hala manşetlerde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Trump davayı kazanabilir. Düşünce özgürlüğü progresif liberalinden muhafazakarına bütün siyasi kutuplardan Amerikalılarca temel bir Amerikan değeri ve anayasal hak olarak görülür. Dahası güvenlik gerekçesiyle anayasal hakkı hiçe saymak ABD'de çok tehlikeli addedilir. Trump gibi siyasetçiler tarafından temsil edilen izolasyoncu muhafazakar cephenin suyuna gitmek ve anayasanın meşruluğu ve çiğnenmezliğine vurgu yapmak için Trump'a davayı kazandırabilirler. Kutuplaşmanın sonucu bir inat olarak kaybettiredebilirler ama anayasal anlamda bence bu daha az meşru bir edim olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özgür olarak bildiğimiz sosyal medya pek de özgür bir mecra değilmiş. Hepsi birden şu adama nasıl müdahale ettiler cidden.

  • sarı trup kdar yüzsüz yok... adam darbe kışkırtması yaptı onun yüzünden bir kaç andaval öldü hala uslanmamış...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.