Şimdi Ara

Eski model araçların trafikte itilip kakılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Öncelikle kendimden biraz bahsederek yazıma giriş yapmak istiyorum.
    26 yaşındayım 2001 clio sahibiyim. Aracım fabrika çıkışlı gibi her şeyi orijinal araçta apaçilik adına tek bir nokta bile yok. Hatta camlarda film bile yok.

    Dün akşam 2 saat içinde 2 kaza yaptım. Kaza anılarımı sizinle paylaşmak istiyorum.

    İlkinden başlıyorum.
    Saat 8 civarı tenha bir yoldan 2 araç gidiyoruz önde arkadaşlar arkada ben. 20-30 gibi bir süratle ilerliyoruz. Anayolda giderken sağdan ara sokaktan çıkmaya çalışan siyah bir Hyundai İX35 gördüm. O da beni gördü geçmemi bekliyor. Tam önünden geçtim küt diye bir ses geldi bir baktım ix 35 in sol çamurluk benim sağ kapıya dayanmış sağ ayna falan kapandı. İkimizde hareket halindeyiz ben bi an şok oldum durdum. Karşıdaki aracın da duracağını düşünüyorum tabi. Adam hiçbişey olmamış gibi yoluna devam ediyor sinirden elim ayağım boşandı. Bastım arkasında selektör korna falan bana mısın demiyor. Be mübarek 2 saniye beklesen geçmemi arkamda rahat rahat çıkacaksın zaten yol bomboş. Yetişmeye çalıştım uzadı gitti. Allaha havale ettim çektim sağa neyse ki bir hasar yoktu. Sadece ayna kapanmış o kadar. Ama insan bir durur varmı birşey der ne bileyim kusura bakma der bişey der biz de insanız yemicez ya seni ne bu havalar. Altında cipe benzer bir araba var diye kendini yolların kralı sanıyor galiba. Ama herşey para mı bu dünyada insanlık denen birşey kalmamış. Eski arabaya biniyoruz sen de 70.000 TL lik arabaya biniyorsun diye arabanı üstümüze çıkarman mı gerekiyor?

    İkinci olaya geçiyorum.
    Yine dün akşam saat 9-10 civarı yine anayolda ilerliyorum hızım maksimum 40 km. Ama yol işlek bi cadde.Araba kullanırken bir gözüm yolda bir gözüm sağdan soldan çıkabilecek yayalarda ve taşıtlarda olur genelde. Abinin biri ara sokaktan vızır vızır işleyen bir caddeye geri geri çıkmaya çalışıyormuş. Parkeden araçlardan dolayı görüş açım kapalıydı. Tam ben geçerken geldi sağ ön kapıya vurdu ama öyle bir ses geldi ki kapıyı bıraktık heralde dedim. Neyse indik arabadan marşipiyel düşmüş hafif tampon sürtme izi var kapıda. Nabıcaz abi dedim adam bön bön yüzüme bakıyor alkollümüdür nedir anlamadım. Sonra bişey yok arabada falan dedi. Bizim arkadaşlar atladı yandan nasıl bişey yok annesini öptün arabanın falan diye. Durun dedim ya sakin olun konuşcaz anlaşcaz halletcez. O sırada adamın arkadaşları geldi bizim arkadaşlar geldi 20 kişi falan toplaştık arabaların başında birbirimize bakıyoruz Adamın tanıdıkları marşipiyeli yerine taktı. Abi tutanak tutmayalım sigorta bozulmasın vs. diyerek psikolojik savaşa başladılar. E dedim çizikler izler nolcak abi vuran kişi sana pasta cila parası versin pasta cilayla halledilir onlar dedi. Vuran adama baktım ben parası vercem ben oraya sürtmedim diyor. Be Allahın adamı ön kapıya vurdun o çizik oluştu bi kere sen vurmadan önce birşey yoktu işte. Neyse bi süre tartıştıktan sonra baktım iş kavgaya gidiyor güzel bi şiddet uygulayacağız adamlara lanet gitsin size dedim bindim arabaya hakkını helal et diyor bide iyi akşamlar dedim uzaklaştım.

    Biz insanız insan hayvan değiliz ki birbirimize kaba kuvvet uygulayarak üstünlük sağlayalım. Konuşarak halledelim dedik adamla anlaşılmıyor ki arkadaş sen bi hata yapmışsın hatanın bedelini ben neden ödeyeyim. Apaçilik yapsam makas atsam tehlikeli araç kullansam gelip vursalar eyvallah derim bedelini her şekilde öderim. Ama hayatta öyle hızlı gideyim kırmızı ışıkta geçeyim gibi düşüncem yok. Kurallara nizamı olarak uyarım. Şehirlerarası yolda bile sağ şeritten 70-80 le giden arabayı çalıştırmadan emniyet kemerini takan biriyim. Ama sırf eski araca biniyoruz diye itilip kakılmak zorunda kalıyoruz trafikte ben bunu kendime yediremiyorum işte zoruma gidiyor arkadaş.

    Lütfen trafikte eski araçları bilerek zor durumda bırakmayalım. Lütfen duyarlı olalım.

    Size bunları anlatmamın sebebi de tamamen içimi dökmek istememdir.







  • Hocam biraz araç boyutuyla da alakalı bence bu durum. Benim aracım da 2001 model, astra coupe. Tek kapılı olduğundan mıdır nedir millet apaçidir diyip pek kırmıyor üstüme. Genel olarak trafikte rahat bırakılıyorum. Aracım jantlarına kadar stock. Sadece kat iptali var sesi biraz fazla kök gaz verdiğim zaman. Annemin fiestayı sürdüğüm zamanlar ise çok önüme kıranlar oluyor. Kırmızı fiesta'yı baya sıkıştırıyolar ve yeni bir araç(2011).
  • Bencede aracın boyutu şekliyle felan ilgili.Pahalı olunca araban toplumda saygınlığında artıyor,Ne Yazık ki bu durum böyle.BMW olunca benzinliğe,oto yıkamaya girdi mi kapını açarlar,Dacia loganla girince el kol hareketiyle şu tarafa yanaş derler. Böyle bu işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trafikte yaklaşmasınlar istiyorsanız tofaş kullanın,ben şahin doğan görünce yolumu değiştiriyorum yada en sağda bekliyorum gitsin diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence bu arabanın yeni veya eski olması ile alakalı bir durum değil.Çevrede ki sürücülere bağlı.Bizde de 2001 clio var.Çorlu'da 2.5 yılda arabanın başına bir şey gelmezken 2 saat içerisinde İstanbul'da 2 kere kaza tehlikesi atlattık 3.'de bir hanım ablamız çocuğunu emzirmek için arabanın içine girecek kapıyı sonuna kadar açmasıyla bizim sağ arka çamurluğu bir güzel kendi aracının boyası ile boyuyor üstüne bir de adamlar bizi döverler diye 3 4 kişi gelmişler özür dilemeye.Ufacık bir şey için dayak yemek korkusu bile çok kötü avuç içi kadar bir boya geçmiş kendi aracından insanlık bu kadar mı öldü?50 tl'ye pasta cila yapılacak yer için kavga mı çıkar babam pasta cila parası bile istemedi sağlık olsun dedi geçiştirdi.


    Direksiyonda insan olmadıkça altınız da pahalı bir araba olsa bile böyle şeyleri yaşarsınız bence.Fakat bazı araçlar var böyle şeylerden koruyor sürücüsünü.Örneğin connect doblo arka cama osmanlı tuğrası bazı ışıklarda patinaj ile kalkın camlar açık son ses müzik dinleyin böyle durumlar en aza inecektir




  • Nedense bana bulaşan olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bilirim bende hocam.Aynı yere bmw f30 kasa ile gittim birde accent 99 kasayla gittim aradaki farkı çok rahat anlarsınız.Benzinlikte,oto yıkamada,markette,kafede,restauranta,trafikte nereye giderseniz gidin altınızda lüks bir araç varsa size karşı çok farklı davranırlar.Kapı açmalarından tutun saygı ilgi alaka hürmet herşeyi değiştirir altınızdaki araç.Malesef bizim ülkede paran kadar adamsın lafı geçerli.Hani paran olsa bile örneğin clioya binip ix35'i veya daha iyisini bile rahatça alabilecek paranız varsa bile eğer alıpta binmiyorsanız siz clio kadar adamsınız demek oluyor bu.Boşuna gösterişi seviyor demiyoruz bu halk için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • olaylarda son derece haklısınız. ancak bazen trafiğin akışından çok yavaş gitmek de sizin için dezavantaj oluşturabiliyor.
  • 2 side gece olmus.
    Yandan carpan arac falan.
    Acaba farlariniz calismiyor ayarsiz veya yakmayi unutmus olabilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay kadar yenı kasa smart for two kıraladım, ılk bır hafta cok sasırdım, yol benım hakkım olmasına ragmen ustune gelenden sıkıstırana kadar, sonra alıstım, arabaları kollamaya basladım. Gorebıldıgım, ınsanımız ufak aracları sallamıyor, aynı sekılde motosıkletlerı de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensodrive -- 2 Kasım 2015; 14:03:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeftBehind

    Hocam biraz araç boyutuyla da alakalı bence bu durum. Benim aracım da 2001 model, astra coupe. Tek kapılı olduğundan mıdır nedir millet apaçidir diyip pek kırmıyor üstüme. Genel olarak trafikte rahat bırakılıyorum. Aracım jantlarına kadar stock. Sadece kat iptali var sesi biraz fazla kök gaz verdiğim zaman. Annemin fiestayı sürdüğüm zamanlar ise çok önüme kıranlar oluyor. Kırmızı fiesta'yı baya sıkıştırıyolar ve yeni bir araç(2011).


    Hocam boyutla alakalı olduğunu hiç sanmıyorum. He bu anlattığım olaylar boyutla alakalı olabilir ona bişey diyemem. Misal İstanbul-Çorlu yolunda tam Çorlunun girişinde hıza duyarlı EDS var hız sınırı da 50 km. Bilenler bilir. Tam eds geçicem 40 km civarı bir hızlar gidiyorum dolmuşçu yanaşmış arkadan dibime kadar selektör atıyor yav sola bakıyorum sol boş sağa bakıyorum sağ boş geç git işte ne uğraşıyosun benimle EDS den yiyeceğim 330 TL lik borcu sen mi ödeyeceksin? Hayır araba anormal bi araba olsa tamam uğraşırlar salça olurlar dicem araba bildiğin normal aile arabası gibi bir araba jantlar kapak film yok xenon yok aslında durdudurup güzel bi girişmek lazım bu tarz insanlara ama benim yapım bu değil kavga sevmem ve gereksiz bulurum kırmızı çizgiler ihlal edilmedikçe.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onder Akbas

    İyi bilirim bende hocam.Aynı yere bmw f30 kasa ile gittim birde accent 99 kasayla gittim aradaki farkı çok rahat anlarsınız.Benzinlikte,oto yıkamada,markette,kafede,restauranta,trafikte nereye giderseniz gidin altınızda lüks bir araç varsa size karşı çok farklı davranırlar.Kapı açmalarından tutun saygı ilgi alaka hürmet herşeyi değiştirir altınızdaki araç.Malesef bizim ülkede paran kadar adamsın lafı geçerli.Hani paran olsa bile örneğin clioya binip ix35'i veya daha iyisini bile rahatça alabilecek paranız varsa bile eğer alıpta binmiyorsanız siz clio kadar adamsınız demek oluyor bu.Boşuna gösterişi seviyor demiyoruz bu halk için.

    Aynen öyle hocam o ix 35 ten 4-5 tane alacak değerde gayrimenkulum var ama almıyorum. Adam gidiyor krediyle borçla harçla alıyor orta sınıf bir araba küçük dağları ben yarattım havasına giriyor anlamak gerçekten çok zor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    2 side gece olmus.
    Yandan carpan arac falan.
    Acaba farlariniz calismiyor ayarsiz veya yakmayi unutmus olabilir misiniz

    Yok hocam farlarım yanıyordu kaldı ki yanmasa bile her tarafta sokak lambaları vardı etraf ışıl ışıldı. Farkedilebilmek için çakma xenon taktırmak gerekiyor sanırım
  • Aracın boyutlarıyla ilgili bence de, küçük arabayla trafikte önüne atlayan çok oluyor ama lüks otomobil konusunda haklısınız. Kuzenimin C180'i ile giderken aynı şeyden o da söz etmişti.
  • iş yerinde bir çeki başka bir yere götürmem gerekti.şirket arabası başka arkadaştaydı,patronda mecbur kendi arabasını verdi bana.araç kiralık 525xd.bende normalde g kasa astra kullanıyordum o zamanlar.araçta yakıt yok,30 km git gel yapacağım istasyona girdim.kendi arabamla girdiğim yerde el kol yapan,-şooora geç- diyen pompacılar hizmetkarım oldu nedense.adamlar o kadar nazik anlatamam.işte bu yüzden millet parası varsa gidip premium segment araç alıyor.keza aynı durumu lokantalarda da yaşıyorsun.lüks araçla gittiğin mekanda krallar gibi karşılanırken efsane kasa corolla ile gittiğin yerde zorla hizmet alıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bnym97

    Hocam bence bu arabanın yeni veya eski olması ile alakalı bir durum değil.Çevrede ki sürücülere bağlı.Bizde de 2001 clio var.Çorlu'da 2.5 yılda arabanın başına bir şey gelmezken 2 saat içerisinde İstanbul'da 2 kere kaza tehlikesi atlattık 3.'de bir hanım ablamız çocuğunu emzirmek için arabanın içine girecek kapıyı sonuna kadar açmasıyla bizim sağ arka çamurluğu bir güzel kendi aracının boyası ile boyuyor üstüne bir de adamlar bizi döverler diye 3 4 kişi gelmişler özür dilemeye.Ufacık bir şey için dayak yemek korkusu bile çok kötü avuç içi kadar bir boya geçmiş kendi aracından insanlık bu kadar mı öldü?50 tl'ye pasta cila yapılacak yer için kavga mı çıkar babam pasta cila parası bile istemedi sağlık olsun dedi geçiştirdi.


    Direksiyonda insan olmadıkça altınız da pahalı bir araba olsa bile böyle şeyleri yaşarsınız bence.Fakat bazı araçlar var böyle şeylerden koruyor sürücüsünü.Örneğin connect doblo arka cama osmanlı tuğrası bazı ışıklarda patinaj ile kalkın camlar açık son ses müzik dinleyin böyle durumlar en aza inecektir

    Çorlu'da arabanızın başına bir şey gelmemesi mucize ben de Çorlu'da ikamet ediyorum etraf kasap şoförlerle dolu efendi gibi yolunda giden insan çok az rastlanıyor. Bahsettiğim olarların da biri Çorlu'da biri Çerkezköy'de gerçekleşti zaten. Benim yaşadığım sizin de başınıza gelmiş belki 50 tl bile değil 10 santimetrekare bi alan pasta cila yapılacak adam ben para mara vermem diyor e benim günahım ne ben niye vereyim? Ama boşverin insanlık bizde kalsın. Gerçi öyle diye diye genelevlerdeki ablalar gibi oldu araba her tarafı haşat




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rozetmen

    iş yerinde bir çeki başka bir yere götürmem gerekti.şirket arabası başka arkadaştaydı,patronda mecbur kendi arabasını verdi bana.araç kiralık 525xd.bende normalde g kasa astra kullanıyordum o zamanlar.araçta yakıt yok,30 km git gel yapacağım istasyona girdim.kendi arabamla girdiğim yerde el kol yapan,-şooora geç- diyen pompacılar hizmetkarım oldu nedense.adamlar o kadar nazik anlatamam.işte bu yüzden millet parası varsa gidip premium segment araç alıyor.keza aynı durumu lokantalarda da yaşıyorsun.lüks araçla gittiğin mekanda krallar gibi karşılanırken efsane kasa corolla ile gittiğin yerde zorla hizmet alıyorsun.

    Aynen öyle hocam paranın gözü kör olsun insanlık bitmiş herkes paranın kölesi olmuş.
  • Corsa d tek kapı. Millet apaçi sanıp sıkıştırmıyor. Gerçi kolay kolay kimseye yol vermiyorum

    O bu değilde sıkışık trafikte arkadan selektör atan bmw araçlara dayanamıyorum. Bir anda nevrim dönüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O degil de polisi neden aramadiniz? Boyle boyle insanlar "bir sey olmaz" fikrini oturtuyor kafasinda. Karakola getirtip sonrasinda sikayetten vazgectim deseniz bile o stres karsi tarafa yeterince ceza olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskilikle pek bir alakası yok bence kaldı ki aracınız Türkiye için eski de sayılmaz.
    Boyutlar biraz önemli oluyor küçük araçlar pek hesaba alınmıyor.

    Hele ki adamın poposu yüksekte otururyorsa (suv,ticari vs.) yolların kralı sanıyorlar kendilerini.
    O yüzden ülkemizde suv araçlar bayaa ilgi görüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.