Şimdi Ara

Etnik Giyim ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Etnik Giyim Hakkında

    1960 ve 1970 dolaylarında yaşanan dünya çapındaki ekonomik kriz hayatin birçok alanını etkilediği gibi giyim tercihlerini de etkilemişti. Daha büyük fırsatlar edinebilme ve bu yaşanan ekonomik krizi daha aza indirebilme nedeni ile birçok ülke ve farklı geleneklerden olan insanlar iş fırsatlarının bol olduğu ve aynı zamanda sanat ile modaya yön veren New York, Paris ve Milano gibi büyük kentlere göç etmişlerdi. Böylece, Hippi hayat anlayışının ve Çiçek Çocuk akımlarının bolca yaşandığı bu dönemdeki çözüm arayışı içerisinde olan ilham kaynağı birkaç grup etnik giyim olanağını fark etti.

    Yeni sezon kreasyonları ile hiçbir alakası bulunmayan ve gayet geleneksel olan etnik bohem giyim; sadece etnik kökenlerine bağlı kalmaya çalışan birkaç insan hariç pek de tercih seçenekleri arasında yer almadığı için çok daha ucuza satışa sunuluyordu. Afrika otantik desenlerinin, muhteşem baharat tonlarındaki Hint kumaşlarının, doğu etniğinde yer alan şalvarların, Türk kaftanlarının, Kızılderili yeleklerinin ve Japon kimonolarının muhteşem güzellikleri ile hemen ses getirmeyi başaran etnik giyim tarzı, hem şık hem rahat olması hem de bütçe dostu olması sayesinde birçok kesimdeki insana hitap etmeyi başardı ve hızla tutulan bir moda akımı haline geldi. 2000’lerin başlarında yeniden popülerleşmeye başlayan bu harikulade tarz seçeneği, modern parçalar ile birleştirilerek Boho Chic akımına dönüştü.

    Etnik Giyim ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

    Etnik Giyim ile İlgili Bilinmesi Gerekenler


    En Çok Tercih Edilen Etnik Elbiseler Nelerdir?

    Modeller kadar kullanılan kumaşının özelliklerinin de önemli olduğu etnik giyimin çıkış öyküsüne baktığımız zaman; Hintli ya da Japon mahalleleri gibi o kültürlere özgü yerleşim yerlerindeki kendi çapında dükkânlar sayesinde etnik bohem giyime gönül veren insanların fabrikasyondan uzak parçalara ulaştığını görmekteyiz. O dönem maliyeti daha düşük olduğu için antik boyama tercih edilen kumaşların kullanıldığı birçok model el işçiliği ile hayata geçirilmekteydi. Otantik modellerin arasında en çok on plana çıkanlar; Doğu Etniğindeki şalvarın bölgeden bölgeye değişen binbir çeşitteki tasarımı, Japonların nefes kesici kimonoları, Hindistan’ın pamuk bazlı kumaşları ile dikilen bol kesim pantolon ve gömlekleri, Vahşi Batıya özgü etnik elbiseler oldu. Günümüzde bu nefes kesici etnik tasarımlara stilize edilerek birçok model seçeneği ile modern birer parça olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Etnik Elbiseleri nerede bulabilirim?

    Dilediğiniz aksesuar ve ayakkabı modeli ile birlikte kullanabileceğiniz birçok modeli sizlerle buluşturan bohem giyim üzerine açılmış online giyim sitesi Etnik Esintiler sayesinde hayallerinizdeki gardıroba kavuşabilirsiniz. Otantik giyimin temel ilkelerine bağlı kalıp son moda tasarımları ile sizlere hem şık hem de rahat olabileceğiniz birçok parçayı sunan Etnik Esintiler, sezonun en popüler kreasyonlarını ayağınıza getirmektedir. Bütün ürünleri anti alerjik özellikteki online alışveriş sitesinin, 100 TL ve üzeri alımlarda ücretsiz kargo seçeneğinden de yararlanabilirsiniz.

    Etnik Giyim ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

    Etnik Giyim ile İlgili Bilinmesi Gerekenler







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.