Şimdi Ara

EV İçin En İyi Projeksiyon Cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ev için projeksiyon cihazı almak istiyorum. Tamam keyfi ve görsellik için. Bunun içinde önemli noktalar ortaya çıkıyor ve tahmin ettiğim problemler diyebilirim. Çünkü projeksiyon cihazları hakkında hiç kültürüm yok.

    1) Evde kullanılacağı için dar alanda kullanılacak. Hal böyle olunca perdeye veya duvara mümkün olduğunca yakın mesafeden en iyi ve en geniş açıda yansıtma yapmasını istiyorum. Bunun için dikkat edeceğim bir değer veya ibare var mı projeksiyonlarda.

    2) Düzenli günlük kullanılacağı için Ampül saati yüksek olması gerekiyor. (yani sanırım bunlar belirli saat ömürleri var)

    3) Gündüzleri de güneş perdesi kapatılarak kullanılacak ve loş ışıkta yeterli zevk verecek bir görüntü vermesini istiyorum. Sanırım bunun için Ansi Lümen denile değerin yüksek olması gerekiyor. Sizce kaç Lümen olmalı?

    4) Sanırım direk USB bellek destekli ve kendinden medya oynatma özelliği olanlar var. Sizce medya/codec desteği en sağlam marka hangisi?

    5) Bir de bu aletler illede perde ile aynı hiza da mı olması gerekiyor? Yani sehpa üzerine koyup duvardaki perdeye açılı olarak yansıtabilir mi?

    Benim için aklıma gelen en önemli 4 madde yukarda. Benim bilmem gerekn başka bir şey varsa da ilave bilgi verirseniz sevinirim.

    Hatta bu 4 maddeye cevap direk model tavsiyeniz olursa o da olur :D Ama öncelikli bu 4 maddeye cevap verirseniz çok sevinirim..

    İyi Forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samonite -- 23 Şubat 2016; 16:56:41 >







  • Hocam bir de fiyat limitinizi yazarsanız ona göre tavsiyeler gelebilir. Yoksa bu işin ucu yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -spawn- kullanıcısına yanıt
    2000 olsun hocam :D
  • Güzel sorular. Cevapları ve tavsiyeleri bende bekliyorum
  • Merhabalar: Yukarıda belirtmiş olduğunuz sorular içerisinde kullanılacak odanın m2 cinsini belirtmemişsiniz ne kadar odanız yada salonunuz en fazla ne kadar ölçüde bir perde yerleşimi olabilir mesela 135" lik bir perde olabilirmi vuruş mesafeniz ne kadar olur bunu bize yazın şu kadar olur şu mesafeden vurabilirim gibi..Belki yakın mesafe cihaz almanız gerekir.Sorduğunuz sorulara bakacak olursak ev sineması işin içinde yok.Yüksek lümen olsun size yeter kalite arıyorsanız FullHD alırsınız.Tavsiye isterseniz bir sürü cihaz var kim ne kullanıyorsa cihaz olarak genelde onu tavsiye eder.Gündüzleride kullanıcaksanız ampul ömrü en uzun led olanlar onlarında gündüz izlenebileceğini pek zannetmiyorum iyi karartma gerekir ozaman belki.Sizin alacağınız tarz cihazlarda zaten harici medya özellikleri mevcut çoğunda odanıza göre bir perde alın şık olsun yüksek lümenli cihaz alın küçük odanız varsa zoom ayarı yüksek olanı alın 1.3x 1.4x 1.5x gibi yada short-throw yakın mesafe alın.projectorcentral sitesine girip alıcağınız cihazın ne kadar mesafeden ne kadar görüntü verebileceğine bakabilirsiniz.Perde ile cihaz tabiikide düzgün hizalama gerektirir pikselleri özellikle çok ince ayar lazım uğraşırsınız halledersiniz sehpayada koysanız olur tabi ama sürekli ayarlarınız bozulur.




  • O fiyatın biraz üzerine çıkarsanız Epson TW5300 işini fazlasıyla görecektir.
  • Biraz pahalı kalabilir, 5700 TL civarı falan ama, şiddetle tavsiye ederim.

    PANASONIC AT6000 (3D)
    2,400 lumen
    Full HD (1920x1080)
    Transparent LCD panel (× 3, RGB)
    500.000:1
    85%
    1.35-2.7:1
    22 dB (eko)
    220 W UHM
    5,000 saat
    "HDMI IN x 3
    RGB IN x 1
    Component IN x 1
    Video IN x 1
    S-Video IN x 1
    RS232 x 1"
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.